Як приготувати вечерю швидко і смачно?
У сучасної жінки мало вільного часу, а той, що залишається, рідко хочеться витрачати на стояння біля плити. Звичайно, і не годувати сім'ю теж неможливо, ось і доводиться шукати компроміс між особистим часом і ситими рідними. Тим не менш, приготувати вечерю швидко і смачно не становить особливої праці. Наприклад, в італійській кухні існує безліч рецептів приготування не тільки простого і швидкого, але і корисної, смачної і ситної вечері для всієї родини. Ідеї можна почерпнути саме звідти.
Самі швидкі і смачні страви на вечерю - це ті, під час приготування яких можна готувати що-небудь ще. Припустимо, роблячи спагетті, можна поставити тушкуватися соус і одночасно самі макарони зварити і нарізати салат. А якщо поставити що-небудь запікатися в духовці, взагалі звільняється багато часу для приготування інших страв.
Так як же приготувати вечерю швидко і смачно? Ми пропонуємо вам два види рецептів: салати та основні страви. Та зараз ви самі переконаєтеся, що за 20-30 хвилин цілком можна приготувати смачний і швидкий вечерю.
Салат «Капрезе»
Інгредієнти:
помідори середнього розміру - 4 шт;
моцарела (для естетики краще взяти сир в кульках) - 150 г;
базилік;
оливкова олія;
бальзамічний оцет;
сіль;
чорний перець.
Приготування
Ця найпростіша італійська закуска. Поріжте помідори і сир кружечками. У форму викладіть часточки черепицею, чергуючи сир і помідори. Заправте салат оливковою олією, посоліть, поперчіть і прикрасьте листочками базиліку. Збризніть закуску бальзамічним оцтом.
Салат з тунцем
Інгредієнти:
пів качана салату «Айсберг»;
консервований тунець у власному соку - 1 банка;
помідори - 4 шт;
оливкова олія;
бальзамічний оцет;
перець;
сіль.
Приготування
Салат порвіть. Наріжте помідори часточками. Змішайте овочі з тунцем у великому салатнику, заправте бальзамічним оцтом і кількома ложками оливкової олії. Посоліть і поперчіть салат.
Спагетті в фользі
Інгредієнти:
спагетті - 300 г;
морепродукти - 500 г;
помідори - 3 шт;
сухе біле вино - 100 мл;
пармезан - 100 г;
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 6 ст. ложок;
базилік;
сіль;
чорний перець.
Приготування
Обсмажте на оливковій олії часник - олія має забрати запах. Після чого часточки можна викинути. Обшпарте помідори окропом і зніміть з них шкірку. Наріжте великими часточками і пустіть тушкуватися на часниковому маслі. Додайте базилік, спеції, трохи солі і щіпку цукру. Варіть макарони протягом 5 хвилин у підсоленій воді, а потім змішайте їх з невеликою кількістю масла. Пармезан натріть на крупній тертці. Зробіть кишеньки з фольги, викладайте в кожен трохи спагетті, зверху кілька креветок, трохи томатного соусу і вина. Посипте сиром і загорніть кишені. Запікайте блюдо в розігрітій духовці близько 15 хвилин. Покладіть кишеня на тарілку, відкрийте і приправте залишками сиру.
Різотто
Інгредієнти:
невеликі цибулини - 2 шт;
бульйон - 1 л;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
жирні вершки - 50 г;
пармезан;
базилік;
чорний перець;
сіль;
спеції.
Приготування
Розпустіть вершкове масло на розпеченій сковороді. Обсмажте часник, щоб масло ввібрало його запах. Викиньте часточки. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте до прозорості на вершковому маслі на повільному вогні. Коли цибуля зблідне, додайте рис. Масло повинне створити оболонку навколо зерен. Невеликими порціями додайте в рис бульйон, помішуючи різотто. Сіль можна розчинити в бульйоні, а можна всипати в кінці разом з перцем та іншими приправами. Коли різотто буде майже готове, додайте трохи вершків. Посипте різотто пармезаном. Вимкніть вогонь і накрийте кришкою. Через три хвилини відкрийте рис і активно перемішайте. Ви можете додати в різотто овочі і м'ясо або подавати як сольний блюдо. Прикрасьте різотто залишками тертого пармезану і базиліком.
Самі швидкі і смачні страви на вечерю - це ті, під час приготування яких можна готувати що-небудь ще. Припустимо, роблячи спагетті, можна поставити тушкуватися соус і одночасно самі макарони зварити і нарізати салат. А якщо поставити що-небудь запікатися в духовці, взагалі звільняється багато часу для приготування інших страв.
Так як же приготувати вечерю швидко і смачно? Ми пропонуємо вам два види рецептів: салати та основні страви. Та зараз ви самі переконаєтеся, що за 20-30 хвилин цілком можна приготувати смачний і швидкий вечерю.
Швидкі страви на вечерю: салати
Салат «Капрезе»
Інгредієнти:
Приготування
Ця найпростіша італійська закуска. Поріжте помідори і сир кружечками. У форму викладіть часточки черепицею, чергуючи сир і помідори. Заправте салат оливковою олією, посоліть, поперчіть і прикрасьте листочками базиліку. Збризніть закуску бальзамічним оцтом.
Салат з тунцем
Інгредієнти:
Приготування
Салат порвіть. Наріжте помідори часточками. Змішайте овочі з тунцем у великому салатнику, заправте бальзамічним оцтом і кількома ложками оливкової олії. Посоліть і поперчіть салат.
Що можна швидко зварити або спекти на вечерю?
Спагетті в фользі
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте на оливковій олії часник - олія має забрати запах. Після чого часточки можна викинути. Обшпарте помідори окропом і зніміть з них шкірку. Наріжте великими часточками і пустіть тушкуватися на часниковому маслі. Додайте базилік, спеції, трохи солі і щіпку цукру. Варіть макарони протягом 5 хвилин у підсоленій воді, а потім змішайте їх з невеликою кількістю масла. Пармезан натріть на крупній тертці. Зробіть кишеньки з фольги, викладайте в кожен трохи спагетті, зверху кілька креветок, трохи томатного соусу і вина. Посипте сиром і загорніть кишені. Запікайте блюдо в розігрітій духовці близько 15 хвилин. Покладіть кишеня на тарілку, відкрийте і приправте залишками сиру.
Різотто
Інгредієнти:
Приготування
Розпустіть вершкове масло на розпеченій сковороді. Обсмажте часник, щоб масло ввібрало його запах. Викиньте часточки. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте до прозорості на вершковому маслі на повільному вогні. Коли цибуля зблідне, додайте рис. Масло повинне створити оболонку навколо зерен. Невеликими порціями додайте в рис бульйон, помішуючи різотто. Сіль можна розчинити в бульйоні, а можна всипати в кінці разом з перцем та іншими приправами. Коли різотто буде майже готове, додайте трохи вершків. Посипте різотто пармезаном. Вимкніть вогонь і накрийте кришкою. Через три хвилини відкрийте рис і активно перемішайте. Ви можете додати в різотто овочі і м'ясо або подавати як сольний блюдо. Прикрасьте різотто залишками тертого пармезану і базиліком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з тунцем
У житті кожної жінки зустрічаються важкі будні, коли хочеться прийти з роботи додому і просто відпочити. Але, на жаль, зробити так виходить не
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з куркою
Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
Салат «Капрезе»
Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна