Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати вечерю швидко і смачно?

Як приготувати вечерю швидко і смачно?

16-03-2015, 16:00
1 323
У сучасної жінки мало вільного часу, а той, що залишається, рідко хочеться витрачати на стояння біля плити. Звичайно, і не годувати сім'ю теж неможливо, ось і доводиться шукати компроміс між особистим часом і ситими рідними. Тим не менш, приготувати вечерю швидко і смачно не становить особливої праці. Наприклад, в італійській кухні існує безліч рецептів приготування не тільки простого і швидкого, але і корисної, смачної і ситної вечері для всієї родини. Ідеї можна почерпнути саме звідти.
Самі швидкі і смачні страви на вечерю - це ті, під час приготування яких можна готувати що-небудь ще. Припустимо, роблячи спагетті, можна поставити тушкуватися соус і одночасно самі макарони зварити і нарізати салат. А якщо поставити що-небудь запікатися в духовці, взагалі звільняється багато часу для приготування інших страв.
Так як же приготувати вечерю швидко і смачно? Ми пропонуємо вам два види рецептів: салати та основні страви. Та зараз ви самі переконаєтеся, що за 20-30 хвилин цілком можна приготувати смачний і швидкий вечерю.

Швидкі страви на вечерю: салати


Як приготувати вечерю швидко і смачно?

Салат «Капрезе»
Інгредієнти:

  • помідори середнього розміру - 4 шт;

  • моцарела (для естетики краще взяти сир в кульках) - 150 г;

  • базилік;

  • оливкова олія;

  • бальзамічний оцет;

  • сіль;

  • чорний перець.


  • Приготування
    Ця найпростіша італійська закуска. Поріжте помідори і сир кружечками. У форму викладіть часточки черепицею, чергуючи сир і помідори. Заправте салат оливковою олією, посоліть, поперчіть і прикрасьте листочками базиліку. Збризніть закуску бальзамічним оцтом.
    Салат з тунцем
    Інгредієнти:

  • пів качана салату «Айсберг»;

  • консервований тунець у власному соку - 1 банка;

  • помідори - 4 шт;

  • оливкова олія;

  • бальзамічний оцет;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Салат порвіть. Наріжте помідори часточками. Змішайте овочі з тунцем у великому салатнику, заправте бальзамічним оцтом і кількома ложками оливкової олії. Посоліть і поперчіть салат.


    Що можна швидко зварити або спекти на вечерю?


    Спагетті в фользі
    Інгредієнти:

  • спагетті - 300 г;

  • морепродукти - 500 г;

  • помідори - 3 шт;

  • сухе біле вино - 100 мл;

  • пармезан - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 6 ст. ложок;

  • базилік;

  • сіль;

  • чорний перець.


  • Приготування
    Обсмажте на оливковій олії часник - олія має забрати запах. Після чого часточки можна викинути. Обшпарте помідори окропом і зніміть з них шкірку. Наріжте великими часточками і пустіть тушкуватися на часниковому маслі. Додайте базилік, спеції, трохи солі і щіпку цукру. Варіть макарони протягом 5 хвилин у підсоленій воді, а потім змішайте їх з невеликою кількістю масла. Пармезан натріть на крупній тертці. Зробіть кишеньки з фольги, викладайте в кожен трохи спагетті, зверху кілька креветок, трохи томатного соусу і вина. Посипте сиром і загорніть кишені. Запікайте блюдо в розігрітій духовці близько 15 хвилин. Покладіть кишеня на тарілку, відкрийте і приправте залишками сиру.

    Різотто
    Інгредієнти:

    Як приготувати вечерю швидко і смачно?

  • невеликі цибулини - 2 шт;

  • бульйон - 1 л;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • жирні вершки - 50 г;

  • пармезан;

  • базилік;

  • чорний перець;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Розпустіть вершкове масло на розпеченій сковороді. Обсмажте часник, щоб масло ввібрало його запах. Викиньте часточки. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте до прозорості на вершковому маслі на повільному вогні. Коли цибуля зблідне, додайте рис. Масло повинне створити оболонку навколо зерен. Невеликими порціями додайте в рис бульйон, помішуючи різотто. Сіль можна розчинити в бульйоні, а можна всипати в кінці разом з перцем та іншими приправами. Коли різотто буде майже готове, додайте трохи вершків. Посипте різотто пармезаном. Вимкніть вогонь і накрийте кришкою. Через три хвилини відкрийте рис і активно перемішайте. Ви можете додати в різотто овочі і м'ясо або подавати як сольний блюдо. Прикрасьте різотто залишками тертого пармезану і базиліком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Макарони з тунцем
    Макарони з тунцем
    У житті кожної жінки зустрічаються важкі будні, коли хочеться прийти з роботи додому і просто відпочити. Але, на жаль, зробити так виходить не
    Паста з грибами
    Паста з грибами
    Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна