У сучасної жінки мало вільного часу, а той, що залишається, рідко хочеться витрачати на стояння біля плити. Звичайно, і не годувати сім'ю теж неможливо, ось і доводиться шукати компроміс між особистим часом і ситими рідними. Тим не менш, приготувати вечерю швидко і смачно не становить особливої праці. Наприклад, в італійській кухні існує безліч рецептів приготування не тільки простого і швидкого, але і корисної, смачної і ситної вечері для всієї родини. Ідеї можна почерпнути саме звідти.
Самі швидкі і смачні страви на вечерю - це ті, під час приготування яких можна готувати що-небудь ще. Припустимо, роблячи спагетті, можна поставити тушкуватися соус і одночасно самі макарони зварити і нарізати салат. А якщо поставити що-небудь запікатися в духовці, взагалі звільняється багато часу для приготування інших страв.
Так як же приготувати вечерю швидко і смачно? Ми пропонуємо вам два види рецептів: салати та основні страви. Та зараз ви самі переконаєтеся, що за 20-30 хвилин цілком можна приготувати смачний і швидкий вечерю.
Швидкі страви на вечерю: салати
Салат «Капрезе» Інгредієнти: помідори середнього розміру - 4 шт; моцарела (для естетики краще взяти сир в кульках) - 150 г; базилік; оливкова олія; бальзамічний оцет; сіль; чорний перець. Приготування Ця найпростіша італійська закуска. Поріжте помідори і сир кружечками. У форму викладіть часточки черепицею, чергуючи сир і помідори. Заправте салат оливковою олією, посоліть, поперчіть і прикрасьте листочками базиліку. Збризніть закуску бальзамічним оцтом.
Салат з тунцем
Інгредієнти: пів качана салату «Айсберг»; консервований тунець у власному соку - 1 банка; помідори - 4 шт; оливкова олія; бальзамічний оцет; перець; сіль. Приготування
Салат порвіть. Наріжте помідори часточками. Змішайте овочі з тунцем у великому салатнику, заправте бальзамічним оцтом і кількома ложками оливкової олії. Посоліть і поперчіть салат.
Що можна швидко зварити або спекти на вечерю?
Спагетті в фользі
Інгредієнти: спагетті - 300 г; морепродукти - 500 г; помідори - 3 шт; сухе біле вино - 100 мл; пармезан - 100 г; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 6 ст. ложок; базилік; сіль; чорний перець. Приготування Обсмажте на оливковій олії часник - олія має забрати запах. Після чого часточки можна викинути. Обшпарте помідори окропом і зніміть з них шкірку. Наріжте великими часточками і пустіть тушкуватися на часниковому маслі. Додайте базилік, спеції, трохи солі і щіпку цукру. Варіть макарони протягом 5 хвилин у підсоленій воді, а потім змішайте їх з невеликою кількістю масла. Пармезан натріть на крупній тертці. Зробіть кишеньки з фольги, викладайте в кожен трохи спагетті, зверху кілька креветок, трохи томатного соусу і вина. Посипте сиром і загорніть кишені. Запікайте блюдо в розігрітій духовці близько 15 хвилин. Покладіть кишеня на тарілку, відкрийте і приправте залишками сиру.
Різотто Інгредієнти: невеликі цибулини - 2 шт; бульйон - 1 л; вершкове масло - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; жирні вершки - 50 г; пармезан; базилік; чорний перець; сіль; спеції. Приготування Розпустіть вершкове масло на розпеченій сковороді. Обсмажте часник, щоб масло ввібрало його запах. Викиньте часточки. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте до прозорості на вершковому маслі на повільному вогні. Коли цибуля зблідне, додайте рис. Масло повинне створити оболонку навколо зерен. Невеликими порціями додайте в рис бульйон, помішуючи різотто. Сіль можна розчинити в бульйоні, а можна всипати в кінці разом з перцем та іншими приправами. Коли різотто буде майже готове, додайте трохи вершків. Посипте різотто пармезаном. Вимкніть вогонь і накрийте кришкою. Через три хвилини відкрийте рис і активно перемішайте. Ви можете додати в різотто овочі і м'ясо або подавати як сольний блюдо. Прикрасьте різотто залишками тертого пармезану і базиліком.