Як варити равликів?

Плоть виноградної равлики - цінний низькокалорійний продукт, який можна віднести до делікатесних (містить близько 10% білка, 30% жиру, 5% вуглеводів, вітаміни B6 B12 а також сполуки заліза, кальцію і магнію). У Франції, Іспанії, Португалії, Греції та деяких інших країнах виноградна равлик - широко розповсюджений продукт традиційного меню.
До теперішнього часу інтерес до різним харчовим молюскам підвищується і на пострадянському просторі людей цікавить, як готувати виноградних та інших їстівних равликів, скільки часу їх варити, і як їх їдять.
У продажу можна знайти консервоване м'ясо равликів, заморожені підготовлені равлики або свіжі (у деяких регіонах їх можна збирати самостійно).
Французький спосіб підготовки равликів до приготування
На кілька днів (хоча б на 2 а краще на 3-5) живих равликів поміщають в яку-небудь ємність зразок акваріума, засипають простий грубої борошном (пшеничної, вівсяної, ячмінної або ін.), змішаної з ароматними травами. Зверху слід закрити, щоб не розповзлися, залишивши для дихання мінімальні щілини. В процесі такої підготовки равлики очищаються і набувають особливо ніжний аромат.
Як варити равликів?
Равликів, підготовлених таким чином (див. вище), промивають і занурюють в окріп (досить 1 хвилини), після чого равлика легко отримати з раковини. Витягнуту плоть равлики чистять і промивають, і вона готова до подальшого приготування.
Равликів можна подавати під різними соусами-маринадами, їх можна обсмажити з цибулею і солодким перцем. В якості гарніру більше всього підходить відварений рис добре також подати різні салати зі свіжих овочів.
Можна проварити раковини з дрібкою харчової соди, промити і, заклавши плоть назад у раковини, подати, оформивши зеленню - вийде гарно. Раковини можна використовувати багаторазово.
Равлики добре подати з зеленим маслом». Готуємо «зелене масло»: зелень петрушки,

Зрозуміло, до страв з равликів добре подавати світлі вина або темне пиво.
Рекомендуємо добрі рецепти

Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику

Як приготувати хек на сковороді?
Хек - смачна і корисна рибка. В ній містяться вітаміни А, Е, С, РР, сполуки калію, магнію, цинку, фосфору і т. д. Її можна готувати різними

Смажені морські гребінці - рецепт
Морські гребінці - це дуже корисний молюск, джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Тому варто додати в свій раціон страви з цього чудового

Виноградна равлик - приготування
Виноградних равликів насилу можна назвати популярною стравою в нашій країні, проте за кордоном, особливо в Азії, Центральній Європі, це блюдо

Як варити вермішель?
Вермішель - популярний вид пасти, що представляє собою трубочки-палички, які готують промисловим способом з пшеничного тіста. І сьогодні ми детально

Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо