Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » З чого роблять кленовий сироп?

З чого роблять кленовий сироп?

19-11-2016, 09:02
809
З чого роблять кленовий сироп?
Для збору соку використовуються спеціальні різновиди клена, зростаючі в Канаді і деяких американських штатах. Клен червоний, цукровий і чорний – основні виробники солодкого кленової заготовки. В наших широтах для збору соку чудово підійде клен гостролистий.
Спробуємо розібратися, з чого роблять кленовий сироп і як переробляють сировину. Збір соку клена нагадує отримання березового соку, зібрана рідина випарюється тривалий час, при цьому з 43 літрів соку виходить 1 літр сиропу. Розглянемо технологію отримання сиропу і його корисні властивості.

Кленовий сироп - склад


Кленовий сироп представляє собою тягучу, бурштинову рідину з яскраво вираженим деревним ароматом. Оскільки це натуральний продукт, виготовлений природним шляхом, він не містить консервантів і наповнювачів. Екологічний, природній сироп багатий вітамінами і мінералами, сприяють зміцненню організму. Прекрасна альтернатива цукру, вареньям і джемам, кленовий сироп входить в десятку корисних продуктів світу.

Кленовий сироп - застосування


Національна гордість канадців і американців - кленовий сироп, широко використовується в кулінарії. Їм приправляють млинці і вафлі морозиво і оладки, а також використовують як пікантною заправки до овочевих салатів і м'ясних страв. У Квебеку, на батьківщині цукрового клена, варять пиво і виготовляють льодяники. В кондитерській і пекарній промисловості сироп використовують як замінник натурального цукру, а відомі ресторатори включають в меню соуси і десерти, використовуючи такий популярний продукт.

Кленовий сироп - рецепт в домашніх умовах


Перед тим, як зробити кленовий сироп, слід підібрати спеціальне дерево для весняного збору соку. Зробіть отвір у дереві завглибшки 10 см і помістіть пластикову трубку для збору рідини. Враховуйте, що для отримання 500 мл сиропу, буде потрібно 20 літрів кленового соку.
Інгредієнти:

  • кленовий сік – 20 л.


  • Приготування

  • Технологія приготування цукрового сиропу заснована на випаровуванні рідини з соку шляхом її нагрівання, що призводить до зміни кольору та об'єму.

  • Приготуйте глибоку і широку посуд з стійким покриттям, щоб уникнути пригорання сиропу, так як процес приготування займе кілька годин. Налийте кленовий сік у ємність і повільно нагрівайте, постійно помішуючи.

  • Доведіть рідину до кипіння і постійно підтримуйте в такому стані, не змінюючи температури приготування, до повного випаровування. Чим вище концентрація цукру в соку клена, тим сильніше температура кипіння. В кінці приготування, температура кипіння сиропу вище, ніж температура кипіння води на декілька градусів, що і визначає готовність.

  • Готовий сироп повинен мати насичений темний колір і густу консистенцію.

  • Останній етап - фільтрацію, зробіть з допомогою вовняного фільтра. Щоб позбутися від кристалів цукру, пропустіть гарячий сироп через такий фільтр.

  • Охолоджений сироп налийте в чисту ємність і відправте на зберігання.


  • Чим замінити кленовий сироп?


    Оскільки інформацією щодо того з чого робиться кленовий сироп складно скористатися в наших природних умовах за відсутності цукрових кленів, доведеться знайти альтернативу даному продукту. Найбільш підходящим засобом є мед з акації, в якому низький вміст шкідливих цукрів і високі вітамінні властивості. Крім того, мед має в'язку, тягучу консистенцію, що нагадує текстуру кленового сиропу. Якби не солодкий, деревний аромат, властивий екзотичному сиропу, то замінити його можна будь-яким сиропом з варення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зизифус - рецепти приготування
    Зизифус - рецепти приготування
    Завдяки високим медичним і кулінарним показниками, плоди екзотичного чагарнику зизифуса отримали визнання не тільки в Азії, але і у вітчизняних
    Карамельний сироп
    Карамельний сироп
    Карамельний сироп можна купити в будь-якому супермаркеті, однак, крім барвників і ароматизаторів у його складі є ще маса інших, не корисних
    Коктейль джулеп
    Коктейль джулеп
    Джулеп - алкогольний або безалкогольний напій, рецепт якого дійшов до нас з Персії. До складу джулепа обов'язково входить м'ята, завдяки чому
    Як зварити сироп?
    Як зварити сироп?
    Здавалося б, що може бути легше, ніж зварити цукровий сироп? Але коли доходить до справи, виявляється, що все не так просто! Є певні правила
    Сиропи для коктейлів
    Сиропи для коктейлів
    Всі ми з дитинства любимо коктейлі. Їх готують з різноманітними інгредієнтами. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити оригінальні сиропи для