Сиропи для коктейлів
Для чого потрібні сиропи? Перше, що приходить на розум - для приготування різних коктейлів. Практично правильно, тільки на насправді сфера їх застосування набагато ширша. Їх можна додавати в якості начинки в готове морозиво, як просто для прикраси, так і для посилення смаку. Причому тут багато що залежить від смаку, наприклад полуничний сироп більше підійде для молочного коктейлю , лимонний можна використовувати для додавання в чай і т. д. Сиропи для коктейлів просто незамінні. Вони дуже легко змішуються, відмінно зберігаються і не дають помутнінь, псує весь зовнішній вигляд напою. Давайте дізнаємося з вами рецепти їх приготування.
М'ятний сироп для коктейлів
Інгредієнти:
свіжі гілочки м'яти - 100 г;
кип'ячена вода - 500 мл;
цукровий пісок - 500 г;
мелена кориця, тертий імбир - за бажанням.
Приготування
Листочки м'яти ретельно розтираємо товкачиком, викладаємо в ковшичек і заливаємо кип'яченою водою. Залишаємо хвилин на 30 настоятися, а потім проціджуємо і додаємо в настій цукровий пісок. Ставимо посуд на слабкий вогонь і уварюють у кілька прийомів. У самому кінці приготування додаємо тертий імбир або мелену корицю за смаком. Правильно зварений м'ятний сироп повинен вийти густим, насиченим і нагадує за кольором мед. Такий сироп - просто ідеальна добавка в чай, лимонад і содові. М'ятний сироп використовують навіть для приготування алкогольних коктейлів. Він підходить як пом'якшувальний і ароматизуючого компонента, як для міцних напоїв, так і для створення легкого приємного смаку зі слабоалкогольними напоями.
Цукровий сироп для коктейлів
Інгредієнти:
цукровий пісок - 700 г;
кип'ячена вода - 500 мл
Приготування
Цукровий пісок насипаємо в емальовану каструлю, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на плиту. Все перемішуємо, нагріваємо на слабенькому вогні і кип'ятимо протягом п'яти хвилин, безперервно заважаючи. Піну, що утворюється акуратно знімаємо спеціальною ложкою з дірочками. Гарячий сироп проціджують через складену вдвічі марлю і переливаємо з допомогою воронки в підігріті зовні чисті, сухі пляшки з широкою шийкою. Зберігаємо сироп щільно закупорюють, відливаючи необхідну кількість у міру потреби.
Сироп для молочних коктейлів
Приготувати сироп для молочного коктейлю в домашніх умовах дуже просто. А така ароматна і смачна добавка стане просто незамінною знахідкою для ваших кулінарних фантазій.
Інгредієнти:
какао - порошок - 50 г;
гаряча кип'ячена вода - 1 л;
цукровий сироп - 500 г;
вершкове масло - 125 р.
Приготування
У каструльку наливаємо гарячу кип'ячену воду, доводимо її до кипіння, потім всипаємо цукор, кладемо масло і заздалегідь розчинений у склянці води какао-порошок. Після додавання всіх інгредієнтів даємо сиропу добре прокипіти, потім трохи охолоджуємо і в теплому вигляді розливаємо в чисті скляні ємності.
Фруктові сиропи для коктейлів
Фруктові сиропи виготовляють з фруктового соку, який ретельно уварюють, додавши в нього невелику порцію лимонної кислоти і цукор.
Інгредієнти:
яблуко - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
малина - 100 г;
червона смородина - 100 г;
вода - 200 мл;
цукровий пісок - 50 р.
Приготування
Яблука і лимони миємо й нарізаємо кружечками. Укладаємо все фрукти і ягоди в чисту ємність. Воду змішуємо з цукром, доводимо до кипіння, знімаємо піну і заливаємо фрукти гарячим сиропом. Даємо настоятися протягом кількох годин.
Кленовий сироп для коктейлів
Кленовий сироп - популярний канадський частування, вироблене шляхом уварювання цукрового піску, кленового соку і чорного кленів. Кленовий сироп часто використовують як замінник цукру практично у всіх областях кулінарії - від додавання до алкогольні напої, до випічки.
М'ятний сироп для коктейлів
Інгредієнти:
Приготування
Листочки м'яти ретельно розтираємо товкачиком, викладаємо в ковшичек і заливаємо кип'яченою водою. Залишаємо хвилин на 30 настоятися, а потім проціджуємо і додаємо в настій цукровий пісок. Ставимо посуд на слабкий вогонь і уварюють у кілька прийомів. У самому кінці приготування додаємо тертий імбир або мелену корицю за смаком. Правильно зварений м'ятний сироп повинен вийти густим, насиченим і нагадує за кольором мед. Такий сироп - просто ідеальна добавка в чай, лимонад і содові. М'ятний сироп використовують навіть для приготування алкогольних коктейлів. Він підходить як пом'якшувальний і ароматизуючого компонента, як для міцних напоїв, так і для створення легкого приємного смаку зі слабоалкогольними напоями.
Цукровий сироп для коктейлів
Інгредієнти:
Приготування
Цукровий пісок насипаємо в емальовану каструлю, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на плиту. Все перемішуємо, нагріваємо на слабенькому вогні і кип'ятимо протягом п'яти хвилин, безперервно заважаючи. Піну, що утворюється акуратно знімаємо спеціальною ложкою з дірочками. Гарячий сироп проціджують через складену вдвічі марлю і переливаємо з допомогою воронки в підігріті зовні чисті, сухі пляшки з широкою шийкою. Зберігаємо сироп щільно закупорюють, відливаючи необхідну кількість у міру потреби.
Сироп для молочних коктейлів
Приготувати сироп для молочного коктейлю в домашніх умовах дуже просто. А така ароматна і смачна добавка стане просто незамінною знахідкою для ваших кулінарних фантазій.
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо гарячу кип'ячену воду, доводимо її до кипіння, потім всипаємо цукор, кладемо масло і заздалегідь розчинений у склянці води какао-порошок. Після додавання всіх інгредієнтів даємо сиропу добре прокипіти, потім трохи охолоджуємо і в теплому вигляді розливаємо в чисті скляні ємності.
Фруктові сиропи для коктейлів
Фруктові сиропи виготовляють з фруктового соку, який ретельно уварюють, додавши в нього невелику порцію лимонної кислоти і цукор.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука і лимони миємо й нарізаємо кружечками. Укладаємо все фрукти і ягоди в чисту ємність. Воду змішуємо з цукром, доводимо до кипіння, знімаємо піну і заливаємо фрукти гарячим сиропом. Даємо настоятися протягом кількох годин.
Кленовий сироп для коктейлів
Кленовий сироп - популярний канадський частування, вироблене шляхом уварювання цукрового піску, кленового соку і чорного кленів. Кленовий сироп часто використовують як замінник цукру практично у всіх областях кулінарії - від додавання до алкогольні напої, до випічки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
Коктейлі з самбукою
Без коктейлів, алкогольних або без алкогольних не обходиться не одна вечірка. Але сьогодні ми хочемо поговорити про коктейлі з самбукою. Вони
Літні легкі коктейлі
У спеку хочеться чогось прохолодного та легені. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих варіантів створення легких літніх коктейлів. Вони
Сироп шипшини - корисний і підбадьорливий напій
Шипшину - дуже корисна ягода, багато господинь сушать її на зиму. З нього можна зробити чудово солодкий сироп. І в нашій статті ми зібрали найбільш
М'ятний сироп
М'ятний сироп - основа для приготування багатьох страв і напоїв з чудовим освіжаючим смаком. Тепер немає потреби купувати ці ласощі в магазинах, адже
Сироп для просочення бісквіта
Бісквіти - це, безперечно, чудова основа для тортів. Але найчастіше вони виходять сухуватими. І щоб зробити їх більш ніжними та смачними, нам