Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як вибрати стиглий авокадо?

Як вибрати стиглий авокадо?

19-11-2016, 08:52
555
Як вибрати стиглий авокадо?
Для багатьох авокадо все ще залишається дивовижним фруктом, хоча його можна зустріти на будь-якому ринку або в спеціалізованих магазинах. Але його прекрасні смакові якості і численні корисні властивості варті уваги кожного, і якщо ви ще не знайомі зі смаком цього чудового плоду і не знаєте, як правильно його вибрати, обов'язково рекомендуємо ознайомитися з викладеною нижче інформацією та заповнити цей пробіл.

Як правильно вибрати хороший авокадо?


На полицях магазинів можна зустріти авокадо різних сортів. Найчастіше це плоди зеленого кольору, з гладкою або пухирчатою шкіркою. Останні більш кращі для придбання і вживання, так як кісточка у них менше за розміром, а шкірку стиглого плоду можна очистити просто підчепивши її трохи гострим ножем, не зачіпаючи м'якоть.
Гладенькі плоди авокадо мають більш світле забарвлення, кісточка у них більша і займає більше обсягу всередині, а шкірка очищається тільки за допомогою ножа разом з деякою часткою внутрішньої м'якоті. За смаком такий авокадо нічим не поступається пупырчатому, який переважає його тільки в плані вигоди і в більшій кількості отриманого чистого м'якоті.

Як правильно вибрати в магазині стиглий плід авокадо?


Вибираючи авокадо, звертаємо увагу в першу чергу на м'якість плода. При натисканні на нього м'якоть повинна трохи прогинатися і відразу ж повертатися до початкового вигляду. Якщо вм'ятина залишається, то купувати такий авокадо не варто – швидше всього він вже перезрілий і з більшою ймовірністю опиниться підгнившим всередині.
Якщо ж авокадо занадто твердий, придбати його можна, але в цьому випадку потрібно буде дати йому полежати вдома при кімнатних умовах у паперовому пакеті від двох до п'яти днів, щоб плід дозрів.
Також звертаємо увагу на колір плоду. Чим він темніший, тим м'якше м'якоть буде всередині, а авокадо спелее. У добре стиглого авокадо, якщо його потрусити, можна почути стучащую кісточку всередині. Якщо стуку немає – авокадо ще зелений і йому знадобиться час на дозрівання.

Як вибрати авокадо для салату?


Якщо ви бажаєте придбати авокадо з метою приготування з нього салату , то свій вибір слід зупинити на примірнику з ще не стукати кісточками, але вже трохи м'якою структурою, яку можна правильно оцінити при натисканні на шкірку. Вона повинна тільки трохи піддаватися при натисканні і відразу ж пружинити. Якщо вибрати дуже стиглий фрукт, то його м'якоть буде маслянистої і м'якою. Такий авокадо можна буде використовувати для приготування соусів , смузі, десертів, або з'їсти його просто так, намазавши на шматочок тосту або хлібця. Для салату ж м'якоть фрукта повинна бути трохи щільніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як їсти авокадо в сирому вигляді?
Як їсти авокадо в сирому вигляді?
Якщо ви не знаєте, як з'їсти авокадо правильно і щоб смачно було, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями, детально описаними в статті.
Соус з авокадо
Соус з авокадо
Авокадо - цінний харчовий продукт, який широко використовують в кулінарії. Його найчастіше використовують для створення салатів і соусів. Ось про
Як вибрати авокадо?
Як вибрати авокадо?
Авокадо нечасто зустрінеш на наших столах, хоча кулінарні книги та сайти рясніють рецептами страв з використанням цього екзотичного фрукта. Але що ж