Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати на романтичну вечерю для двох?

Що приготувати на романтичну вечерю для двох?

18-11-2016, 22:44
1 470
Що приготувати на романтичну вечерю для двох?
Продумуючи меню для романтичної вечері, необхідно врахувати кілька рекомендацій, які допоможуть не тільки зробити трапезу смачною, але і зроблять атмосферу вечора неповторною.
Вибираючи страви, не варто зупинятися на варіантах, які займуть багато часу для їх приготування. Години, проведені біля плити, навряд чи будуть сприяти романтичному настрою господині.
Рецепти повинні бути простими, легкими і разом з тим оригінальними. Не варто готувати дуже калорійні, занадто гострі і солоні страви, а також містять надмірну кількість часнику, цибулі та інших пахучих компонентів.
Далі ми запропонуємо кілька варіацій страв на романтичну вечерю і розповімо, як правильно оформити і подати їх на стіл.

Що приготувати на романтичну вечерю для двох в якості закуски?


Ідеальною закускою на романтичну вечерю вдома буде легкий, красиво оформлений салат, який можна при бажанні доповнити скибочкою запеченого в духовці м'яса або риби, яка виступає в якості основного блюда в романтичному меню. Для любителів морепродуктів особливо доречною буде закуска з їх участю, адже давно відомо, що мешканці морів є кращими афродизіаками і їх вживання позначиться тільки сприятливо.
Однією з найбільш вдалих салатних композицій є салат «Цезар» в різних його варіаціях. Залежно від смакових уподобань учасників вечора його можна зробити класичним, з куркою або креветками, з додаванням грибів або томатів черрі і без них, а також використовувати різні за складом заправки.
Нижче рецепт класичного Цезаря, використовуючи який можна створити саме свій варіант салату, замінивши одні компоненти іншими за смаком.
Салат «Цезар» для романтичної вечері
Що приготувати на романтичну вечерю для двох?

Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 340 г;

  • салат романо або айсберг – за смаком;

  • пармезан – 110 г;

  • багет білий або батон – 245 г;

  • яйце куряче свіже – 1 шт.;

  • помідори черрі – 5 штук;

  • зубки часникові – 3 шт.;

  • гірчиця зерниста – 5-7 г;

  • олія оливкова без аромату – 145 мл;

  • оцет білий винний – 40 мл;

  • сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Трохи оливкової олії наливаємо в сковорідку, обсмажуємо в ньому роздавлені часникові зубці, після чого додаємо кубики хліба і даємо їм підрум'янитися при помішуванні.
    Куряче філе приправляємо перцем, сіллю та оливковою олією і даємо трохи промаринуватися. Після цього викладаємо грудку на розпечену сковороду і даємо підрум'янитися і просмажиться по кілька хвилин з кожного боку. Після охолодження нарізаємо м'ясо шматочками середнього розміру.
    Для заправки зварене некруто протягом хвилини і очищене яйце з'єднуємо з оливковою олією, гірчицею і винним оцтом, додаємо очищений зубчик часниковий і пробиваємо компоненти до однорідності, посоливши і поперчив в процесі за смаком.
    Листя салату споліскуємо, обсушуємо, рвемо руками і змішуємо в мисці з куркою, перетертим пармезаном і сухариками. Заправляємо салат соусом і доповнюємо половинками черрі.

    Десерт на романтичну вечерю

    Що приготувати на романтичну вечерю для двох?

    Не зайвим на романтичному вечері буде і десерт. Він обов'язково повинен бути смачним, ароматним, легким, просто готуватися і ефектно виглядати на столі, радуючи око. Найбільш прийнятними кулінарними композиціями в даному випадку будуть різноманітні фруктові салати, заправлені йогуртом, фруктові соки або коктейлі, а також легкі ласощі на основі молочних продуктів.
    Інгредієнти:

  • половинки винограду – 225 г;

  • кубики ківі і груш – по 175 г;

  • кавунові кульки – 145 г;

  • йогурт – 40 г;

  • ваніль, цукрова пудра, кориця – за смаком.


  • Приготування
    Креманки або келихи для подачі десерту або коктейлю можна прикрасити цукровою кромкою, опустивши обідок ємності спочатку в сироп, а потім у цукор-пісок.
    Йогурт перед додаванням в ласощі необхідно доповнити ванільним цукром і корицею, після чого збити до пишноти. Всі фрукти помістіть в красиво оформлені креманки, заправте йогуртом і поставте в холодильник до подачі.
    Оформляючи стіл для романтичної вечері, намагайтеся використовувати однотонні скатертини, серветки, столові прилади, а також не забудьте запалити свічки і вибрати заздалегідь пляшку хорошого вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вечеря на швидку руку
    Вечеря на швидку руку
    Часто у зайнятих господинь просто немає часу навіть думати, що сьогодні готувати на вечерю. Тому скористайтеся запропонованими рекомендаціями і ваші
    Романтична вечеря для коханої
    Романтична вечеря для коханої
    Ідеальна трапеза для двох повинна бути смачною і, звичайно, доставляти мінімум клопоту під час приготування. Тому далі представлені саме такі цікаві
    Що приготувати на романтичну вечерю?
    Що приготувати на романтичну вечерю?
    Рекомендації, описані далі, неодмінно стануть в нагоді кожному, хто задумав вразити свою половинку цікавими частуваннями під час романтичної вечері
    Вечеря швидко і смачно
    Вечеря швидко і смачно
    Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з
    Класичний салат «Цезар» з куркою – простий рецепт
    Класичний салат «Цезар» з куркою – простий рецепт
    Рецептів «Цезаря» настільки багато, що сьогодні він навряд чи вважається стравою ресторанного класу. Кожна господиня намагається радувати рідних цим
    Салат Цезар
    Салат Цезар
    Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,