» » Фарширована гарбуз, запечена в духовці

Фарширована гарбуз, запечена в духовці

Фарширована гарбуз, запечена в духовці
З приходом осені гарбузовий сезон можна офіційно вважати відкритим. І що, як не гарбуз, є головним символом осені? Ми ж вирішили вивести його на перший план, приготувавши фаршировану гарбуз, запечений в духовці, – ефектне і ситне блюдо, яке доречно приготувати як у будні, так і в честь свята.

Рецепт фаршированої запеченої гарбуза в духовці


Почнемо з солодкою варіації запеченої гарбуза, яка готується з додаванням яблук, м'якушки солодкої булочки і родзинок. У рецепті можна використовувати сухий хліб і урізноманітнити суміш сухофруктів на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • гарбуз невелика – 11 кг;

  • вершкове масло – 55 г;

  • яблука – 320 г;

  • солодка булочка – 170 г;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • жменю родзинок;

  • ром – 15 мл;

  • щіпка кориці;

  • екстракт ванілі – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати фаршировану гарбуз у духовці, з самої гарбуза зрізують верхівку і видаляють насіння.
    У сковороді розтопіть дві третини вершкового масла і обсмажте на ньому нарізану кубиками солодку булочку. Коли хліб підрум'яниться, перекладіть його в окрему ємність, у тій же сковороді розтопити масло, що залишилося і обсмажте на ньому шматочки яблук. Присипте яблука цукром і родзинками, влийте ром, а коли цукор розтопиться, перемішайте яблука в сиропі з шматочками хліба. Доповніть суміш ванільним екстрактом і корицею. Викладіть солодку начинку в порожнину гарбуза і накрийте раніше зрізаною кришкою.
    Гарбуз, фарширована яблуками, запечена в духовці готується в розігрітій до 180 градусів духовці близько 2-25 годин.

    Фарширована гарбуз, запечена в духовці з рисом


    Ситності страв з гарбуза додадуть крупи. Така запечена гарбуз – не тільки корисна, а й оригінальне, ситне і недороге блюдо, яке неймовірно просто готується.
    Інгредієнти:

  • маленькі гарбуза – 2 шт.;

  • курятина – 14 кг;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • курячий бульйон – 740 мл;

  • солодкий перець – 185 г;

  • рис – 1 ст.;

  • часник – 2 зубки;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • жменя кінзи;

  • мелений кумін – 2 ч. ложки;

  • гострий соус – 10 мл;

  • томати – 65 р.


  • Приготування
    Почніть з видалення серцевини з насінням з пари невеликих гарбузів. Зріжте з гарбузів кришки – місця кріплення плодоніжок, ложкою видаліть насіння. Поставити варитися рис в курячому бульйоні, а самі швидко обсмажте приправлене куряче філе, доводячи м'ясо до напівготовності.
    Нарізані овочі спасеруйте разом, також доводячи їх за напівготовності. Наріжте курятину і змішайте її з овочами та рисом. Доповніть страву шматочками томатів, гострим соусом, кумином, кінзою і пюрированным часником. Наповніть гарбузики отриманою сумішшю і залиште запікати при 170 градусах протягом години.

    Рецепт фаршированої гарбуза з м'ясом в духовці


    В якості цікавого м'ясної страви можна подати до столу ці невеликі фаршировані тиковкі. Їх можна наповнити будь-яким фаршем з м'яса або птиці, ми вирішили зупинитися на яловичині.
    Інгредієнти:

  • мініатюрні гарбуза – 4 шт.;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • яловичий фарш – 540 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • часник – 2 зубки;

  • яловичий бульйон – 210 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • гострий перець чилі – 1 шт.


  • Приготування
    Наріжте цибулю і спасеруйте його до зарум'янювання. Цибулеву засмажку здобріть пюрированным часником і гострим перцем. Додайте до цибулі м'ясний фарш, добре приправте його і дайте підрум'янитися. Змішайте м'ясний фарш з зеленню петрушки і бульйоном. Залиште потомитися пару хвилин на слабкому вогні, а поки займіться гарбузиками. Зріжте верхівки кожного з плодів, а м'якоть з насінням видаліть ложкою. Наповніть порожнини в гарбузах м'ясним фаршем з бульйоном, прикрийте всі зрізаними раніше верхівками і залиште фаршировані гарбуза в духовці цілком запікати півгодини при 180 градусах.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:52
    Переглядів: 40