З приходом осені гарбузовий сезон можна офіційно вважати відкритим. І що, як не гарбуз, є головним символом осені? Ми ж вирішили вивести його на перший план, приготувавши фаршировану гарбуз, запечений в духовці, – ефектне і ситне блюдо, яке доречно приготувати як у будні, так і в честь свята.
Рецепт фаршированої запеченої гарбуза в духовці
Почнемо з солодкою варіації запеченої гарбуза, яка готується з додаванням яблук, м'якушки солодкої булочки і родзинок. У рецепті можна використовувати сухий хліб і урізноманітнити суміш сухофруктів на свій розсуд.
Інгредієнти: гарбуз невелика – 11 кг; вершкове масло – 55 г; яблука – 320 г; солодка булочка – 170 г; цукровий пісок – 45 г; жменю родзинок; ром – 15 мл; щіпка кориці; екстракт ванілі – 1/2 ч. ложки. Приготування Перед тим, як приготувати фаршировану гарбуз у духовці, з самої гарбуза зрізують верхівку і видаляють насіння.
У сковороді розтопіть дві третини вершкового масла і обсмажте на ньому нарізану кубиками солодку булочку. Коли хліб підрум'яниться, перекладіть його в окрему ємність, у тій же сковороді розтопити масло, що залишилося і обсмажте на ньому шматочки яблук. Присипте яблука цукром і родзинками, влийте ром, а коли цукор розтопиться, перемішайте яблука в сиропі з шматочками хліба. Доповніть суміш ванільним екстрактом і корицею. Викладіть солодку начинку в порожнину гарбуза і накрийте раніше зрізаною кришкою.
Гарбуз, фарширована яблуками, запечена в духовці готується в розігрітій до 180 градусів духовці близько 2-25 годин.
Фарширована гарбуз, запечена в духовці з рисом
Ситності страв з гарбуза додадуть крупи. Така запечена гарбуз – не тільки корисна, а й оригінальне, ситне і недороге блюдо, яке неймовірно просто готується.
Інгредієнти: маленькі гарбуза – 2 шт.; курятина – 14 кг; рослинне масло – 35 мл; ріпчаста цибуля – 75 г; курячий бульйон – 740 мл; солодкий перець – 185 г; рис – 1 ст.; часник – 2 зубки; листя лавра – 2 шт.; жменя кінзи; мелений кумін – 2 ч. ложки; гострий соус – 10 мл; томати – 65 р. Приготування Почніть з видалення серцевини з насінням з пари невеликих гарбузів. Зріжте з гарбузів кришки – місця кріплення плодоніжок, ложкою видаліть насіння. Поставити варитися рис в курячому бульйоні, а самі швидко обсмажте приправлене куряче філе, доводячи м'ясо до напівготовності.
Нарізані овочі спасеруйте разом, також доводячи їх за напівготовності. Наріжте курятину і змішайте її з овочами та рисом. Доповніть страву шматочками томатів, гострим соусом, кумином, кінзою і пюрированным часником. Наповніть гарбузики отриманою сумішшю і залиште запікати при 170 градусах протягом години.
Рецепт фаршированої гарбуза з м'ясом в духовці
В якості цікавого м'ясної страви можна подати до столу ці невеликі фаршировані тиковкі. Їх можна наповнити будь-яким фаршем з м'яса або птиці, ми вирішили зупинитися на яловичині.
Інгредієнти: мініатюрні гарбуза – 4 шт.; оливкова олія – 45 мл; яловичий фарш – 540 г; ріпчаста цибуля – 85 м; часник – 2 зубки; яловичий бульйон – 210 мл; жменя зелені петрушки; гострий перець чилі – 1 шт. Приготування Наріжте цибулю і спасеруйте його до зарум'янювання. Цибулеву засмажку здобріть пюрированным часником і гострим перцем. Додайте до цибулі м'ясний фарш, добре приправте його і дайте підрум'янитися. Змішайте м'ясний фарш з зеленню петрушки і бульйоном. Залиште потомитися пару хвилин на слабкому вогні, а поки займіться гарбузиками. Зріжте верхівки кожного з плодів, а м'якоть з насінням видаліть ложкою. Наповніть порожнини в гарбузах м'ясним фаршем з бульйоном, прикрийте всі зрізаними раніше верхівками і залиште фаршировані гарбуза в духовці цілком запікати півгодини при 180 градусах.