» » Кабачки, фаршировані овочами, запечені в духовці

Кабачки, фаршировані овочами, запечені в духовці

Неймовірно смачним і оригінальним виходить страву, приготовлене шляхом фарширування кабачків з овочами додаванням інших компонентів. Варіації такого страви для вас у рецептах нижче.

Кабачки, фаршировані куркою, грибами і овочами – рецепт

Кабачки, фаршировані овочами, запечені в духовці

Інгредієнти:

  • кабачки середнього розміру – 3-4 шт.;

  • куряче м'ясо (філе грудки) – 530 г;

  • ріпчасті цибулини – 115 г;

  • перець болгарський – 115 г;

  • помідори свіжі – 275 г;

  • гриби (печериці) – 155 г;

  • часникові зубки – 4 шт.;

  • сир твердий – 155 г;

  • цибуля зелена – 25 г;

  • петрушка (зелень) – кілька гілочок;

  • соняшникова рафінована олія – 60 мл;

  • селянське вершкове масло – 60 г;

  • вершки жирністю 20% - 220 мл;

  • прованські трави – за смаком;

  • сіль кам'яна йодована і свежеперемолотый перець (чорний) – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо основу для фарширування, а саме помиємо, разрежем навпіл кабачки і выскоблим серединку з насінням. Отримані «човники» промазуємо по всьому периметру рослинним маслом і відправляємо на деку запектися протягом п'ятнадцяти хвилин при температурі 185 градусів.
    В цей час беремося за підготовку начинки для фарширування. Кабачкову выскобленную м'якоть, промите куряче філе, солодкий болгарський перець і очищену цибулину нарізаємо кубиками, а грибочки невеликими пластинами. Тим же манером подрібнюємо свіжі томати, але з них попередньо необхідно зняти шкірку, опустивши плоди на пару хвилин в окріп. Половину помідорної м'якоть подрібнюємо у блендері.
    Тепер з додаванням олії обсмажуємо до випаровування вологи і підрум'янення печериці та викладаємо їх в миску. У ту ж сковороду додаємо соняшникова та вершкове масло і пасеруємо в суміші ріпчаста цибулька протягом двох хвилин. Тепер додаємо курку, а після її підрум'янення викладаємо в сковороду перець, кабачки і кубики томатів. Протушиваем компоненти до м'якості, після чого закладаємо вже обсмажені гриби, солимо начинку, перчимо, заправляємо прованськими травами, а також вмішуємо петрушку, нарубані пір'я зеленої цибулі і половину часнику. Часник і томатне пюре змішуємо з вершками, приправляємо соус сіллю, перцем і ароматними травами.
    Кожну половинку кабачків наповнюємо начинкою, укладаємо у форму для запікання і поливаємо соусом. Що залишився соус виливаємо на дно форми, притрушиваем фаршировані овочами, куркою і грибами човники з кабачків перетертим сиром і запікаємо при температурі 185 градусів хвилин сорок.

    Кабачки, фаршировані рисом і овочами, запечені в духовці

    Кабачки, фаршировані овочами, запечені в духовці

    Інгредієнти:

  • кабачки розміром трохи більше середнього – 2 шт.;

  • рис – 110 г;

  • ріпчасті цибулини – 145 г;

  • морква – 145 г;

  • горошок зелений (консервований) – 155 г;

  • соняшникова рафінована олія – 60 мл;

  • прованські трави – за смаком;

  • сіль кам'яна йодована і свежеперемолотый перець (чорний) – за смаком.


  • Приготування
    Для фарширування Кабачки вибираємо розміром трохи більше середнього, але ще молоденькі. Розрізаємо вимиті плоди поперек на сектори за висотою 5-7 сантиметрів і выскабливаем з одного боку серединку, отримуючи в результаті свого роду кабачкові «барила». Промасливаем їх з усіх боків і відправляємо хвилин на п'ятнадцять запектися в прогрітій до 185 градусів духовці.
    Для начинки, відварюємо до повної готовності рис, а також обсмажуємо в маслі нарізану выскобленную кабачкову м'якоть і нарубаний, попередньо очищений цибульку і моркву. Змішуємо в мисці рис, піджарку з овочів і горошок консервований, перчимо масу за смаком і підсолюємо, додаємо дрібку ароматних трав і перемішуємо. Наповнюємо запечені трохи барила отриманою начинкою і розташовуємо в ємності для запікання.
    Щоб закуска вийшла соковитіше, на дно ємності можна підлити трохи бульйону або додати підсолену і приправлену спеціями суміш вершків і томатного соку.
    Залишилося дочекатися, поки барила запекутся в прогрітій духовці. Для цього знадобиться хвилин двадцять, після чого страву можна подавати до столу.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:46
    Переглядів: 50