» » Як зробити омлет з яєць?

Як зробити омлет з яєць?

Як зробити омлет з яєць?
Мабуть одним з найчудовіших і в той же час простих страв, які можна приготувати на сніданок, звичайно ж, є омлет. Але для того, щоб блюдо вийшло поживним, потрібно знати кілька тонкощів, які описані нижче в рецептах.
Отже, пропонуємо вам приготувати незрівнянний омлет з свіжих яєць і хорошого молока, а як все зробити правильно, ми в процесі все розповімо.

Рецепт омлету з перепелиних яєць і молока на сковороді


Інгредієнти:

  • яйця (перепелині) – 12 шт.;

  • домашнє молоко – 80 мл;

  • кухонна сіль – 1/3 ч. ложки;

  • вершкове масло – 30 г;

  • соняшникова олія – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Відокремлюємо перепелині яйця від шкаралупи і поміщаємо їх у невелику, але глибоку мисочку. Розбиваємо всі жовтки разом з білками до однорідної консистенції за допомогою ручного віночка. Присипаємо всі дрібної кухонної сіллю і, продовжуючи процес збивання поступово вливаємо сюди добре охолоджене домашнє молоко. Після того як яйця буде влито остання порція молока, продовжуємо працювати віночком ще хвилину.
    У сковороду з антипригарним покриттям кладемо шматочок вершкового масла і наливаємо маленьку ложечку олії. Прогріваємо до того моменту, поки масло повністю не розплавиться, а потім виливаємо сюди тільки що збиті яйця. Накриваємо сковороду відповідної за розміром кришкою, зводимо до мінімуму полум'я вогню і смажимо наш ніжний омлет протягом 5 хвилин.

    Рецепт пишного омлету з яйцем і молоком в духовці


    Інгредієнти

  • яйця (курячі) – 6 шт.;

  • жирне молоко – 240 мл;

  • масло вершкове – 35-40 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    В одну високу, але не сильно широку миску вбиваємо необхідну кількість курячих яєць і присипаємо їх по своєму смаку кухонною сіллю. Тепер дістаємо з морозильної камери хороше жирне молоко, поставлене в неї за 20 хвилин до готування.
    Вливаємо його в миску з яйцями і, взявши в руки звичайну міксер, починаємо збивати цю масу спочатку на низькій швидкості, а потім поступово збільшуємо її до найвищої. Продовжуємо цей процес до тих пір, поки яєчно-молочна маса не перетвориться на густу, пористу піну. Форму спочатку зовсім на трохи ставимо в духовку і прогріваємо її, а після цього дістаємо і промазуємо всю її внутрішню поверхню маслом.
    Переміщаємо в неї масу з миски і виставляємо всі по центру прогрітій до 185 градусної температури духовки. Через 25 хвилин ви отримаєте пишний і дуже ніжний омлет.

    Як приготувати омлет з яєць і молока з сиром і шинкою?


    Інгредієнти:

  • свіжі яйця (великі) – 4 шт.;

  • молоко (будь-якої жирності) – 180 мл;

  • пшеничне борошно – 2 десертні ложки;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • шинка – 90 г;

  • твердий сир – 90 г;

  • сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 1 десертна ложка.


  • Приготування
    У сковороді прогріваємо до серпанок соняшникову олію, а потім викладаємо в нього нашатковану на чверть кільця ріпчасту цибулю разом з нарізаною соломкою шинкою і підсмажуємо їх до появи кірочок. Далі поки знімаємо сковороду з вогню і переходимо до підготовки яєчної суміші.
    У миску вливаємо молоко, вводимо в нього відокремлені від шкаралупи яйця і додаємо трохи пшеничного борошна. Присипаємо ці інгредієнти дрібною сіллю, збиваємо ложкою або віночком і, поставивши сковороду знову на конфорку, виливаємо все поверх шинки з цибулькою. Прикриваємо страва підходить за розміром кришкою і залишаємо його на мінімальному вогні, на 15-2 хвилини. Відкриваємо сковорідку і засипаємо всю поверхню омлету крупно натертим сиром. Повертаємо кришку на своє місце, додаємо трохи полум'я і готуємо ще 4-5 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:11
    Переглядів: 154