» » Куряче філе з брокколі і болгарським перцем

Куряче філе з брокколі і болгарським перцем

І куряче філе, і капуста броколі є надзвичайно корисними продуктами і чудово доповнюють один одного спільних кулінарних стравах. Рекомендуємо доповнити дует болгарським перцем, що вельми позитивно позначиться і на смак, і аромат страв.

Салат з брокколі з куркою і болгарським перцем

Куряче філе з брокколі і болгарським перцем

Інгредієнти:

  • відварене або обсмажене куряче філе – 190 г;

  • суцвіття брокколі – 160 г;

  • свіжі помідори – 160 г;

  • солодкі болгарські перці – 140 г;

  • зубець часниковий – 1 шт.;

  • майонез легкий – 65 г;

  • мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • кухонна сіль велика – за смаком.


  • Приготування

  • Для приготування салату з курячого філе і брокколі по даному рецепту м'ясо можна відварити до готовності в підсоленій воді з додаванням спецій, так буде корисніше. Але смачніше все ж виходить якщо обсмажити курятину цілим шматком на олії, попередньо кусень посоливши і поперчив.

  • Готову м'якоть птиці нарізаємо невеликими брусочками і укладаємо в миску.

  • Відварюємо також протягом п'яти хвилин і суцвіття броколі, не забуваючи при цьому воду посолити.

  • Вимиті і обсушені томати і м'якоть болгарського перцю шаткуємо часточками і соломкою відповідно, а часниковий зубчик рубаємо ножем як можна дрібніше.

  • Змішуємо підготовлені складові салату в миску, додаємо майонез легкий, сіль і перець за смаком і перемішуємо.


  • Куряче філе з брокколі і болгарським перцем на сковороді – рецепт

    Куряче філе з брокколі і болгарським перцем

    Інгредієнти:

  • свіже куряче філе – 520 г;

  • суцвіття брокколі – 390 г;

  • свіжі помідори – 340 г;

  • солодкі болгарські перці – 390 г;

  • ріпчасті цибулини – 220 г;

  • соняшникова або оливкова без аромату масло – 80 мл;

  • мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • кухонна сіль велика – за смаком.


  • Приготування

  • Спочатку шаткуємо кубиками або чвертькільцями очищені цибулини і викладаємо отриману масу в прогріте у глибокій сковороді або сотейнику соняшникова або оливкова олія.

  • Поки смажиться цибуля, м'якоть нарізаємо соломкою болгарського перцю і відправляємо її в посудину до цибулі.

  • Через хвилин п'ять закладаємо перетерті на тертці свіжі томати і припускаємо вміст ємності ще пару хвилин.

  • Підсолюємо піджарку, перчимо і додаємо до неї нарізане брусочками невеликими куряче філе і суцвіття брокколі.

  • Даємо страви закипіти, перемішуємо його дбайливо, прикриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин п'ятнадцять. При бажанні можна додати за пару хвилин до завершення приготування подрібнений часниковий зубчик і посічену свіжу зелень.


  • Куряче філе з брокколі і болгарським перцем – рецепт в духовці

    Куряче філе з брокколі і болгарським перцем

    Інгредієнти:

  • свіже куряче філе – 420 г;

  • суцвіття брокколі – 390 г;

  • солодкі болгарські перці – 220 г;

  • часникові великі зубки – 2 шт.;

  • вершкове селянське масло – 75 г;

  • соняшникова або оливкова без аромату масло – 35 мл;

  • молоко – 120 мл;

  • борошно – 60 г;

  • сир твердий – 120 г;

  • мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • кухонна сіль велика – за смаком.


  • Приготування

  • Для початку відварюємо протягом п'яти хвилин розібрану на суцвіття брокколі і обсмажуємо розрізану на невеликі скибочки курячу грудку на рослинному маслі, не забуваючи м'ясо попередньо посолити і поперчити.

  • В кінці смаження додаємо в сковороду до птиці очищені і дрібненько нарубані часникові зубці.

  • Окремо також обсмажуємо на соняшниковій олії нарізану соломкою м'якоть болгарського перцю.

  • Тепер готуємо в окремому сотейнику соус. Розтоплюємо масло селянське вершкове масло й обсмажуємо в ньому пару столових ложок борошна пшеничного.

  • Коли пассеровка придбає гарний кремовий колір, вливаємо молоко, інтенсивно при цьому розмішуючи вміст сковороди.

  • Підсолюємо соус, перчимо і при бажанні додаємо спеції і прянощі на свій смак. Можна підмішати в вершкову масу трохи свіжої зелені.

  • На завершальному етапі приготування страви викладаємо у форму упереміж куряче м'ясо, брокколі і болгарський перець, заливаємо все приготованим соусом і присипаємо перетертим твердим сиром.

  • Відправляємо кулінарну композицію в прогріту до 200 градусів духовку і даємо підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
  • Додав: admin | 18-11-2016, 16:06
    Переглядів: 425