» » Салат з оливками

Салат з оливками

Оливки смачні як самостійна закуска і як компонент безлічі складних страв, серед яких вагому частку займають салати. Кілька варіацій кулінарних композицій за участю оливок ми пропонуємо нижче в наших рецептах.

Салат з куркою, оливками, сиром і помідорами – рецепт

Салат з оливками

Інгредієнти:

  • відварена куряча грудка – 160 г;

  • сир плавлений – 90-100 г;

  • помідори свіжі – 160 г;

  • середнього розміру оливки – 12 шт.;

  • огірки свіжі – 160 г;

  • сіль кухонна кам'яна і спеції (прянощі) – за смаком;

  • кріп, петрушка (зелень) – за смаком;

  • пір'я зеленої цибулі – за смаком;

  • майонез легкий – за смаком.


  • Приготування

  • Курячу грудку (м'якоть) необхідно відварити до готовності в підсоленій за смаком воді з додаванням спецій.

  • Після охолодження в бульйоні нарізаємо курятину кубиками. Тим же манером шаткуємо вимиті і обсушені огірки, помідори, а також плавлений сир.

  • Тепер з'єднуємо підготовлені становить салату в миску, додаємо оливки без кісточок, посічену свіжу зелень і пір'я цибулі, заправляємо все майонезом, додаємо за смаком сіль і перемішуємо.


  • Салат з оливками, крабовими паличками і сиром

    Салат з оливками

    Інгредієнти:

  • крабові палички – 160 г;

  • сир твердий – 120 г;

  • помідори свіжі – 160 г;

  • середнього розміру оливки – 12 шт.;

  • відварене круто куряче яйце – 1 шт.;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком;

  • майонез легкий – за смаком.


  • Приготування

  • Для приготування салату відварюємо, очищаємо і нарізаємо соломкою яйце куряче, а також шаткуємо довгастими смужками крабові палички.

  • Твердий сир перетираємо на крупній тертці, помідори шаткуємо часточками, а оливки без кісточок кільцями.

  • З'єднуємо складові салату в миску, додаємо за смаком майонез, сіль і суміш перців і перемішуємо.


  • Салат з бринзою, оливками і болгарським перцем

    Салат з оливками

    Інгредієнти:

  • болгарські перці – 280 м;

  • бринза – 280 м;

  • помідори свіжі – 280 м;

  • середнього розміру оливки – 12-15 шт.;

  • огірки свіжі – 280 м;

  • салатний червоний лук – 130 г;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком;

  • олія оливкова – 70 мл;

  • яблучний оцет – 35 мл


  • Приготування

  • Всі овочі перед приготуванням салату необхідно помити і обов'язково обсушити.

  • Болгарські перці очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Скибочками аналогічного розміру шаткуємо огірки, помідори і бринзу, а очищені салатні цибулини подрібнюємо півкільцями або чвертькільцями.

  • У мисці з'єднуємо оцет яблучний і олія оливкова, додаємо суміш перчиком і сіль і перемішуємо. Заправляємо отриманої заправкою компоненти салату і перемішуємо.


  • Простий салат з оливками, ковбасним сиром і сухариками

    Салат з оливками

    Інгредієнти:

  • оливки – 245 г;

  • сир ковбасний – 245 г;

  • яйця курячі, відварені круто – 3 шт.;

  • хліб бородинський – 210 г;

  • зубки часникові – 3-4 шт.;

  • майонез салатний (легкий) – 120 г;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком;

  • олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 40 мл


  • Приготування

  • Спочатку ставимо варитися курячі яйця і беремося за приготування грінок. Бородінський хліб нарізаємо акуратними тоненькими брусочками і обсмажуємо їх в розпеченому соняшниковій або оливковій без аромату олії до рум'яності і характерного хрускоту.

  • По готовності яєць перекладаємо їх у крижану воду на хвилину, після чого очищаємо і шаткуємо кубиками. Такими ж скибочками нарізаємо і ковбасний сир, а оливки без кісточок подрібнюємо кільцями. Підготовлені компоненти, крім сухариків, в мисці з'єднуємо, додаємо очищені і подрібнені ножем якомога дрібніше часникові зубці, заправляємо все майонезом, присмачую за смаком сіллю і перемішуємо.

  • Перед подачею викладаємо салат в салатник, посипаємо приготованими домашніми сухариками з бородінського хліба і при бажанні прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
    Додав: admin | 13-11-2016, 16:32
    Переглядів: 1187