Оливки смачні як самостійна закуска і як компонент безлічі складних страв, серед яких вагому частку займають салати. Кілька варіацій кулінарних композицій за участю оливок ми пропонуємо нижче в наших рецептах.
Салат з куркою, оливками, сиром і помідорами – рецепт
Інгредієнти: відварена куряча грудка – 160 г; сир плавлений – 90-100 г; помідори свіжі – 160 г; середнього розміру оливки – 12 шт.; огірки свіжі – 160 г; сіль кухонна кам'яна і спеції (прянощі) – за смаком; кріп, петрушка (зелень) – за смаком; пір'я зеленої цибулі – за смаком; майонез легкий – за смаком. Приготування Курячу грудку (м'якоть) необхідно відварити до готовності в підсоленій за смаком воді з додаванням спецій. Після охолодження в бульйоні нарізаємо курятину кубиками. Тим же манером шаткуємо вимиті і обсушені огірки, помідори, а також плавлений сир. Тепер з'єднуємо підготовлені становить салату в миску, додаємо оливки без кісточок, посічену свіжу зелень і пір'я цибулі, заправляємо все майонезом, додаємо за смаком сіль і перемішуємо. Салат з оливками, крабовими паличками і сиром
Інгредієнти: крабові палички – 160 г; сир твердий – 120 г; помідори свіжі – 160 г; середнього розміру оливки – 12 шт.; відварене круто куряче яйце – 1 шт.; сіль кухонна кам'яна – за смаком; перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком; майонез легкий – за смаком. Приготування Для приготування салату відварюємо, очищаємо і нарізаємо соломкою яйце куряче, а також шаткуємо довгастими смужками крабові палички. Твердий сир перетираємо на крупній тертці, помідори шаткуємо часточками, а оливки без кісточок кільцями. З'єднуємо складові салату в миску, додаємо за смаком майонез, сіль і суміш перців і перемішуємо. Салат з бринзою, оливками і болгарським перцем
Інгредієнти: болгарські перці – 280 м; бринза – 280 м; помідори свіжі – 280 м; середнього розміру оливки – 12-15 шт.; огірки свіжі – 280 м; салатний червоний лук – 130 г; сіль кухонна кам'яна – за смаком; перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком; олія оливкова – 70 мл; яблучний оцет – 35 мл Приготування Всі овочі перед приготуванням салату необхідно помити і обов'язково обсушити. Болгарські перці очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Скибочками аналогічного розміру шаткуємо огірки, помідори і бринзу, а очищені салатні цибулини подрібнюємо півкільцями або чвертькільцями. У мисці з'єднуємо оцет яблучний і олія оливкова, додаємо суміш перчиком і сіль і перемішуємо. Заправляємо отриманої заправкою компоненти салату і перемішуємо. Простий салат з оливками, ковбасним сиром і сухариками
Інгредієнти: оливки – 245 г; сир ковбасний – 245 г; яйця курячі, відварені круто – 3 шт.; хліб бородинський – 210 г; зубки часникові – 3-4 шт.; майонез салатний (легкий) – 120 г; сіль кухонна кам'яна – за смаком; перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком; олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 40 мл Приготування Спочатку ставимо варитися курячі яйця і беремося за приготування грінок. Бородінський хліб нарізаємо акуратними тоненькими брусочками і обсмажуємо їх в розпеченому соняшниковій або оливковій без аромату олії до рум'яності і характерного хрускоту. По готовності яєць перекладаємо їх у крижану воду на хвилину, після чого очищаємо і шаткуємо кубиками. Такими ж скибочками нарізаємо і ковбасний сир, а оливки без кісточок подрібнюємо кільцями. Підготовлені компоненти, крім сухариків, в мисці з'єднуємо, додаємо очищені і подрібнені ножем якомога дрібніше часникові зубці, заправляємо все майонезом, присмачую за смаком сіллю і перемішуємо. Перед подачею викладаємо салат в салатник, посипаємо приготованими домашніми сухариками з бородінського хліба і при бажанні прикрашаємо гілочками свіжої зелені.