І куряче філе, і капуста броколі є надзвичайно корисними продуктами і чудово доповнюють один одного спільних кулінарних стравах. Рекомендуємо доповнити дует болгарським перцем, що вельми позитивно позначиться і на смак, і аромат страв.
Салат з брокколі з куркою і болгарським перцем
Інгредієнти: відварене або обсмажене куряче філе – 190 г; суцвіття брокколі – 160 г; свіжі помідори – 160 г; солодкі болгарські перці – 140 г; зубець часниковий – 1 шт.; майонез легкий – 65 г; мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком; кухонна сіль велика – за смаком. Приготування Для приготування салату з курячого філе і брокколі по даному рецепту м'ясо можна відварити до готовності в підсоленій воді з додаванням спецій, так буде корисніше. Але смачніше все ж виходить якщо обсмажити курятину цілим шматком на олії, попередньо кусень посоливши і поперчив. Готову м'якоть птиці нарізаємо невеликими брусочками і укладаємо в миску. Відварюємо також протягом п'яти хвилин і суцвіття броколі, не забуваючи при цьому воду посолити. Вимиті і обсушені томати і м'якоть болгарського перцю шаткуємо часточками і соломкою відповідно, а часниковий зубчик рубаємо ножем як можна дрібніше. Змішуємо підготовлені складові салату в миску, додаємо майонез легкий, сіль і перець за смаком і перемішуємо. Куряче філе з брокколі і болгарським перцем на сковороді – рецепт
Інгредієнти: свіже куряче філе – 520 г; суцвіття брокколі – 390 г; свіжі помідори – 340 г; солодкі болгарські перці – 390 г; ріпчасті цибулини – 220 г; соняшникова або оливкова без аромату масло – 80 мл; мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком; кухонна сіль велика – за смаком. Приготування Спочатку шаткуємо кубиками або чвертькільцями очищені цибулини і викладаємо отриману масу в прогріте у глибокій сковороді або сотейнику соняшникова або оливкова олія. Поки смажиться цибуля, м'якоть нарізаємо соломкою болгарського перцю і відправляємо її в посудину до цибулі. Через хвилин п'ять закладаємо перетерті на тертці свіжі томати і припускаємо вміст ємності ще пару хвилин. Підсолюємо піджарку, перчимо і додаємо до неї нарізане брусочками невеликими куряче філе і суцвіття брокколі. Даємо страви закипіти, перемішуємо його дбайливо, прикриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин п'ятнадцять. При бажанні можна додати за пару хвилин до завершення приготування подрібнений часниковий зубчик і посічену свіжу зелень. Куряче філе з брокколі і болгарським перцем – рецепт в духовці
Інгредієнти: свіже куряче філе – 420 г; суцвіття брокколі – 390 г; солодкі болгарські перці – 220 г; часникові великі зубки – 2 шт.; вершкове селянське масло – 75 г; соняшникова або оливкова без аромату масло – 35 мл; молоко – 120 мл; борошно – 60 г; сир твердий – 120 г; мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком; кухонна сіль велика – за смаком. Приготування Для початку відварюємо протягом п'яти хвилин розібрану на суцвіття брокколі і обсмажуємо розрізану на невеликі скибочки курячу грудку на рослинному маслі, не забуваючи м'ясо попередньо посолити і поперчити. В кінці смаження додаємо в сковороду до птиці очищені і дрібненько нарубані часникові зубці. Окремо також обсмажуємо на соняшниковій олії нарізану соломкою м'якоть болгарського перцю. Тепер готуємо в окремому сотейнику соус. Розтоплюємо масло селянське вершкове масло й обсмажуємо в ньому пару столових ложок борошна пшеничного. Коли пассеровка придбає гарний кремовий колір, вливаємо молоко, інтенсивно при цьому розмішуючи вміст сковороди. Підсолюємо соус, перчимо і при бажанні додаємо спеції і прянощі на свій смак. Можна підмішати в вершкову масу трохи свіжої зелені. На завершальному етапі приготування страви викладаємо у форму упереміж куряче м'ясо, брокколі і болгарський перець, заливаємо все приготованим соусом і присипаємо перетертим твердим сиром. Відправляємо кулінарну композицію в прогріту до 200 градусів духовку і даємо підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.