» » Курка з апельсинами в духовці – рецепт

Курка з апельсинами в духовці – рецепт

Курка з апельсинами в духовці – рецепт
Куряче м'ясо вдається особливо смачним і корисним при запіканні його в духовці. І не важливо ціла чи тушка використовується для цього або певні частини птиці. Ніжне дієтичне м'ясо чудово поєднується з різними овочами та фруктами, створюючи справжні кулінарні шедеври.
Пропонуємо приготувати курку в духовці з апельсинами за запропонованими нижче рецептами і насолодитися вишуканим смаком і оригінальним свіжим ароматом отриманого страви.

Курка, запечена цілком з апельсинами і медом в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • курка середнього розміру (тушка) – 1 шт.;

  • апельсини – 350 г;

  • сік апельсиновий – 195 мл;

  • мед квітковий – 70 г;

  • соус соєвий – 75 мл;

  • часникова головка – 1 шт.;

  • стручок перцю чилі – 1 шт.;

  • кардамон (коробочки) – 3 шт.;

  • сіль крупна і сежеперемолотая суміш п'яти перців – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування курки з апельсинами тушку споліскуємо, обсушуємо, рясно натираємо сіллю і меленої сумішшю перців і викладаємо в глибоку форму для запікання. Апельсиновий сік, змішуємо з медом, соєвим соусом і виливаємо отриману суміш в ємність з куркою. Кидаємо туди ж стручок перцю чилі, часникові зубці, коробочки кардамону, розрізаний на часточки апельсинів і відправляємо страву в прогріту до 170 градусів духовку на дев'яносто хвилин, часто поливаючи тушку соками. По закінченні часу збільшуємо температуру до 220 градусів і підрум'янюємо птицю гарненько.

    Філе курки з апельсинами – рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • курка (філе) – 790 г;

  • апельсини середнього розміру – 3 шт.;

  • мускатний горіх мелений – 2 щедрі щіпки;

  • мелена кориця – 2 щедрі щіпки;

  • вершкове масло – 110 г;

  • сіль крупна і сежеперемолотая суміш п'яти перців – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку знімаємо з одного апельсина цедру, віджимаємо з нього сік і отримані компоненти змішуємо з сіллю великої, меленою корицею і мускатним горіхом.
    Натираємо отриманої ароматною сумішшю філе курки і залишаємо його маринуватися на годину. Після цього викладаємо промаринованную курятину в промаслений ємність для запікання і поливають її розтопленим та змішаним з цедрою другого апельсина вершковим маслом. Відправляємо пряну птицю в прогріту до 200 градусів духовку на десять хвилин, після чого розкладаємо зверху нарізані кружками залишилися апельсини і продовжуємо запікання ще протягом двадцяти хвилин, зменшивши жар до 185 градусів.
    Подати таку курку, запечену з апельсинами, можна з рисом або свіжими овочами, прикрасивши страву гілочками свіжої зелені.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:55
    Переглядів: 110