Курка з апельсинами в духовці – рецепт
Куряче м'ясо вдається особливо смачним і корисним при запіканні його в духовці. І не важливо ціла чи тушка використовується для цього або певні частини птиці. Ніжне дієтичне м'ясо чудово поєднується з різними овочами та фруктами, створюючи справжні кулінарні шедеври.
Пропонуємо приготувати курку в духовці з апельсинами за запропонованими нижче рецептами і насолодитися вишуканим смаком і оригінальним свіжим ароматом отриманого страви.
Інгредієнти:
курка середнього розміру (тушка) – 1 шт.;
апельсини – 350 г;
сік апельсиновий – 195 мл;
мед квітковий – 70 г;
соус соєвий – 75 мл;
часникова головка – 1 шт.;
стручок перцю чилі – 1 шт.;
кардамон (коробочки) – 3 шт.;
сіль крупна і сежеперемолотая суміш п'яти перців – за смаком.
Приготування
Для приготування курки з апельсинами тушку споліскуємо, обсушуємо, рясно натираємо сіллю і меленої сумішшю перців і викладаємо в глибоку форму для запікання. Апельсиновий сік, змішуємо з медом, соєвим соусом і виливаємо отриману суміш в ємність з куркою. Кидаємо туди ж стручок перцю чилі, часникові зубці, коробочки кардамону, розрізаний на часточки апельсинів і відправляємо страву в прогріту до 170 градусів духовку на дев'яносто хвилин, часто поливаючи тушку соками. По закінченні часу збільшуємо температуру до 220 градусів і підрум'янюємо птицю гарненько.
Інгредієнти:
курка (філе) – 790 г;
апельсини середнього розміру – 3 шт.;
мускатний горіх мелений – 2 щедрі щіпки;
мелена кориця – 2 щедрі щіпки;
вершкове масло – 110 г;
сіль крупна і сежеперемолотая суміш п'яти перців – за смаком.
Приготування
Спочатку знімаємо з одного апельсина цедру, віджимаємо з нього сік і отримані компоненти змішуємо з сіллю великої, меленою корицею і мускатним горіхом.
Натираємо отриманої ароматною сумішшю філе курки і залишаємо його маринуватися на годину. Після цього викладаємо промаринованную курятину в промаслений ємність для запікання і поливають її розтопленим та змішаним з цедрою другого апельсина вершковим маслом. Відправляємо пряну птицю в прогріту до 200 градусів духовку на десять хвилин, після чого розкладаємо зверху нарізані кружками залишилися апельсини і продовжуємо запікання ще протягом двадцяти хвилин, зменшивши жар до 185 градусів.
Подати таку курку, запечену з апельсинами, можна з рисом або свіжими овочами, прикрасивши страву гілочками свіжої зелені.
Пропонуємо приготувати курку в духовці з апельсинами за запропонованими нижче рецептами і насолодитися вишуканим смаком і оригінальним свіжим ароматом отриманого страви.
Курка, запечена цілком з апельсинами і медом в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування курки з апельсинами тушку споліскуємо, обсушуємо, рясно натираємо сіллю і меленої сумішшю перців і викладаємо в глибоку форму для запікання. Апельсиновий сік, змішуємо з медом, соєвим соусом і виливаємо отриману суміш в ємність з куркою. Кидаємо туди ж стручок перцю чилі, часникові зубці, коробочки кардамону, розрізаний на часточки апельсинів і відправляємо страву в прогріту до 170 градусів духовку на дев'яносто хвилин, часто поливаючи тушку соками. По закінченні часу збільшуємо температуру до 220 градусів і підрум'янюємо птицю гарненько.
Філе курки з апельсинами – рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку знімаємо з одного апельсина цедру, віджимаємо з нього сік і отримані компоненти змішуємо з сіллю великої, меленою корицею і мускатним горіхом.
Натираємо отриманої ароматною сумішшю філе курки і залишаємо його маринуватися на годину. Після цього викладаємо промаринованную курятину в промаслений ємність для запікання і поливають її розтопленим та змішаним з цедрою другого апельсина вершковим маслом. Відправляємо пряну птицю в прогріту до 200 градусів духовку на десять хвилин, після чого розкладаємо зверху нарізані кружками залишилися апельсини і продовжуємо запікання ще протягом двадцяти хвилин, зменшивши жар до 185 градусів.
Подати таку курку, запечену з апельсинами, можна з рисом або свіжими овочами, прикрасивши страву гілочками свіжої зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка з апельсинами в духовці
По-справжньому святкове блюдо пропонуємо створити за нашим цікавим рецептами, детально описані далі. Розповімо, як оригінально запекти качку з
Курка з часником в духовці
Запечена в духовці курка завжди виручає, якщо немає ідей для приготування урочистої вечері. Сьогодні розповімо, як перетворити звичайний рецепт
Курка з апельсинами - рецепт
Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з
Індичка з апельсинами
Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і