Куряче м'ясо вдається особливо смачним і корисним при запіканні його в духовці. І не важливо ціла чи тушка використовується для цього або певні частини птиці. Ніжне дієтичне м'ясо чудово поєднується з різними овочами та фруктами, створюючи справжні кулінарні шедеври.
Пропонуємо приготувати курку в духовці з апельсинами за запропонованими нижче рецептами і насолодитися вишуканим смаком і оригінальним свіжим ароматом отриманого страви.
Курка, запечена цілком з апельсинами і медом в духовці – рецепт
Інгредієнти: курка середнього розміру (тушка) – 1 шт.; апельсини – 350 г; сік апельсиновий – 195 мл; мед квітковий – 70 г; соус соєвий – 75 мл; часникова головка – 1 шт.; стручок перцю чилі – 1 шт.; кардамон (коробочки) – 3 шт.; сіль крупна і сежеперемолотая суміш п'яти перців – за смаком. Приготування Для приготування курки з апельсинами тушку споліскуємо, обсушуємо, рясно натираємо сіллю і меленої сумішшю перців і викладаємо в глибоку форму для запікання. Апельсиновий сік, змішуємо з медом, соєвим соусом і виливаємо отриману суміш в ємність з куркою. Кидаємо туди ж стручок перцю чилі, часникові зубці, коробочки кардамону, розрізаний на часточки апельсинів і відправляємо страву в прогріту до 170 градусів духовку на дев'яносто хвилин, часто поливаючи тушку соками. По закінченні часу збільшуємо температуру до 220 градусів і підрум'янюємо птицю гарненько.
Філе курки з апельсинами – рецепт в духовці
Інгредієнти: курка (філе) – 790 г; апельсини середнього розміру – 3 шт.; мускатний горіх мелений – 2 щедрі щіпки; мелена кориця – 2 щедрі щіпки; вершкове масло – 110 г; сіль крупна і сежеперемолотая суміш п'яти перців – за смаком. Приготування Спочатку знімаємо з одного апельсина цедру, віджимаємо з нього сік і отримані компоненти змішуємо з сіллю великої, меленою корицею і мускатним горіхом.
Натираємо отриманої ароматною сумішшю філе курки і залишаємо його маринуватися на годину. Після цього викладаємо промаринованную курятину в промаслений ємність для запікання і поливають її розтопленим та змішаним з цедрою другого апельсина вершковим маслом. Відправляємо пряну птицю в прогріту до 200 градусів духовку на десять хвилин, після чого розкладаємо зверху нарізані кружками залишилися апельсини і продовжуємо запікання ще протягом двадцяти хвилин, зменшивши жар до 185 градусів.
Подати таку курку, запечену з апельсинами, можна з рисом або свіжими овочами, прикрасивши страву гілочками свіжої зелені.