Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паштет із свинячої голови

Паштет із свинячої голови

23-09-2016, 10:28
17 353
Паштет із свинячої голови
Домашній паштет з свинячої голови – це дуже бюджетний варіант паштету, який зазвичай заготовляють на зиму.

Як зробити паштет із свинячої голови і потрухів на зиму в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • голови свинячі – 15 кг;

  • свинячі тельбухи – 2 кг;

  • яйця – 10 шт.;

  • цибуля – 10 цибулин;

  • лаврушка – 7 листків;

  • перець духмяний (не мелений) – 10 шт.;

  • олія рослинна – 50 г;

  • перець мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Починається цей паштет, звичайно, з вибору голови, голів, їх треба вибирати з обережністю, запах повинен бути природний і ніяк не відштовхуючий. Друге дуже важливе правило у виборі продукту на паштет – це розмір самої голови, краще брати менше за вагою, але більше в кількості. Так як у великих голів відповідно великі щоки, а це сало, і в разі купівлі такий голови вагою близько 10 кг вам доведеться обрізати частину щековины і використовувати в інших стравах, або ж додатково купувати пісне м'ясо, щоб паштет не був сильно жирним. Ідеальні голови для паштету важать близько 5 кг, в них співвідношення сала з м'ясом як раз підходить для приготування паштету. Також радимо вам попросити продавця в місці покупки голів, розрубати їх на 4-6 частин, так як зробити це самостійно в домашніх умовах буде дуже важко.
    Придбані голови необхідно оглянути на наявність щетини, якщо така є, то скориставшись газовою пічкою обпалити її. Потім залийте теплою водою і добре, до майже білого кольору протріть шкіру жорсткою стороною кухонної губки або зробіть це металевого кухонного губкою. Неодмінно потрібно очистити весь нагар, що утворився після обпалення газовим пальником вами або продавцями туші. Після цього покладіть частини голів у велику каструлю, додайте спеції, але не соліть і варіть довго, як на холодець до стану, коли м'ясо саме буде відставати від кісток.
    Потрухи радимо відварити окремо, також зі спеціями але без солі, звичайно, попередньо промивши і очистивши їх від усіх не потрібних частин.
    Цибулю поріжте не зовсім дрібно і обсмажте на олії. Від голів відокремте вже зварені м'ясо і сало,
    Паштет із свинячої голови
    потрухи і перекладіть цибулю до них, а потім, застосувавши кухонну техніку, будь то м'ясорубка, комбайн або блендер подрібніть все. Після посоліть, поперчіть і влийте яйця, добре перемішавши паштет. Тепер необхідно перекласти масу в добре вимиті банки, ідеально підійдуть літрові і пів-літрові. Накладати потрібно неповні, до верхнього плеча банки, так як паштет при запіканні підніметься. Зверху накрийте фольгою, це не дасть пригоріти паштету. Запікання триває близько 50 хвилин з моменту, коли паштет закипить при температурі 180 градусів. Кришки стерилізують в киплячій воді і закатайте банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінковий рулет з начинкою
    Печінковий рулет з начинкою
    Чудовий варіант чудовою закуски дуже детально описано далі. Пропонуємо приготувати чудовий рулет з найніжнішого печінкового паштету. Також розповімо
    Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?
    Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?
    Чудовий варіант смачної закуски або швидкого перекусу - це бутерброд з печінковим паштетом, тільки приготувати його рекомендуємо самостійно - це і
    Паштет з баклажанів і печінки на зиму
    Паштет з баклажанів і печінки на зиму
    Овочеві паштети - це прекрасна знахідка для тих, хто хоче урізноманітнити своє меню цікавими стравами. Пропонуємо варіант незвичайної заготовки -
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Рибний паштет
    Рибний паштет
    Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
    Паштет на зиму
    Паштет на зиму
    Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні