» » Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?

Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?

Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?
Печінковий паштет – смачне, ситне, живильне дуже вигідну блюдо, яке добре готувати не тільки під свята (у будні дні він дуже підходить для приготування ранкових бутербродів). Готувати можна, використовуючи печінка різних домашніх тварин і птиці, звичайно ж, у кожному з варіантів, є певні тонкощі.
Про склад печінкового паштету
Крім власне вареної печінки до складу паштетів зазвичай включають зварені круто яйця , вершкове масло або перетоплений тваринний жир, мелені спеції, сіль, іноді пасеровану цибулю і свіжий часник.
Приготування печінкового паштету в домашніх умовах – справа нескладна, головне наявність в господарстві хорошою м'ясорубки або кухонного комбайна (ну, або потужного блендера).
Загальна ідея приблизно така: варимо печінку і разом з іншими інгредієнтами подрібнюємо в ніжний фарш. Потім додаємо спеції, сіль і масло.

Рецепт приготування печінкового паштету з свинини з салом в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • печінка свиняча – 1 кг;

  • сало без прожилок або перетоплений смалець – близько 150 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • міцне біле вино – 30 мл;

  • суміш сухих спецій (червоний і чорний перець, мускатний горіх , гвоздика, коріандр і ін);

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах, підготуємо печінка: ріжемо великими шматками і варимо протягом максимум 20 хвилин (якщо варити більше стане жорсткою). Витягаємо шматочки, бульйон не виливаємо.
    Яйця окремо варимо круто, охолодити і видаляємо шкаралупу.
    На перетопленном салі (використовуємо всі сало) злегка пасеруємо або обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю. Остуджуємо.
    Часник очищаємо.
    Подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або комбайна варену печінку, часник, варені яйця та цибульну піджарку. Приправляємо суміш спеціями, вливаємо вино, присаливаем, при необхідності можна подбавить трохи бульйону, в якому печінка варилася. Все ретельно перемішуємо і закладаємо в непластиковые контейнери з кришечками. Зберігаємо в холодильнику. Має сенс використовувати 1-15 кг печінки, не більше. Замість сала можна використовувати натуральне вершкове масло, тоді паштет вийде більш ніжним.

    Курячий печінковий паштет в домашніх умовах


    Паштет з курячої печінки має сенс готувати на вершковому маслі і без цибулі. В іншому пропорції інгредієнтів і приготування практично такі ж. Розтоплене масло вливаємо в останню чергу. Ніжний
    Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах?
    паштет з курячої печінки підходить для харчування дітей від 4 років.

    Яловичий печінковий паштет в домашніх умовах


    Оскільки яловича печінка має специфічний присмак і аромат, попередньо наріжемо її невеликими шматками і вымочим в молоці з додаванням мелених спецій протягом мінімум 2 годин, а краще 4.
    Всі пропорції інгредієнтів і послідовність дій – такі ж, як якщо б ми готували паштет зі свинячої або курячої печінки.
    Подаємо паштети з хлібом, коржами або млинцями.
    Додав: admin | 28-02-2016, 20:12
    Переглядів: 690