Сирне морозиво

Сирне морозиво
Оригінальний спосіб смачно побороти літню спеку – приготувати сирне морозиво. Технологія приготування, в цілому, практично не відрізняється від класичної, і лише один з етапів включає додавання ключового інгредієнта – твердого сиру.

Сирне морозиво – рецепт


В основі цього рецепту лежить не один, а відразу два різних види сирів. Перший, класичний крем-сир, відповідає за консистенцію і вершковий смак, а другий, чеддер – за дивовижний аромат і легку гостроту.
Інгредієнти:

  • вершки - 610 мл;

  • молоко – 355 мл;

  • цукор – 210 г;

  • яєчні жовтки – 4 шт.;

  • крем-сир – 185 г;

  • тертий твердий сир – 85 р.


  • Приготування
    У сотейнику з'єднайте вершки з молоком і крем-сиром. Всипте цукор і дочекайтеся розчинення кристалів, помішуючи вершкову суміш над маленьким вогнем, доводячи її майже до кипіння.
    Збийте жовтки і почніть поступово вливати до них близько склянки гарячої вершковою суміші при постійному помішуванні. Перелийте готову масу до рештою вершків, поверніть все на вогонь і варіть до тих пір, поки основа морозива не загусне. Охолодіть масу, перелийте її в мороженицю і додайте тертий сир. Продовжуйте приготування, дотримуючись вказівок в інструкції до пристрою. Сирне морозиво в домашніх умовах повинно повністю застигнути в морозилці перед вживанням.

    Рецепт сирного морозива домашніх умовах


    На відміну від попереднього рецепту, морозиво, приготоване за цією технологією має однорідну консистенцію, оскільки сир додається безпосередньо під час варіння.
    Інгредієнти:

  • молоко – 375 мл;

  • яєчні жовтки – 6 шт;

  • цукор – 125 г;

  • сир – 235 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сирне морозиво в домашніх умовах, підігрійте молоко, розведіть в ньому цукор, чекаючи повного
    Сирне морозиво
    розчинення кристалів. Коли молочна основа підігріється і майже дійде до кипіння, вилити приблизно половину від усієї кількості до збитим жовтків, при цьому безперервно все перемішуючи.
    Перелийте молоко з жовтками до молока на плиті і проваріть, чекаючи, коли маса почне ставати гущі. Всипте тертий сир і дайте йому повністю розплавитися. Процідіть суміш через сито і перелийте в мороженицю. Готуйте, дотримуючись інструкції.
    Після закінчення приготування в мороженице, перекладіть все в контейнер і зберігайте в морозилці.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:19
    Переглядів: 124