Морозиво в домашніх умовах – рецепт
Існує величезна різноманітність рецептів морозива в домашніх умовах, доступних для приготування при наявності спеціальних пристосувань на зразок морожениц і високошвидкісних блендерів, так і в їх відсутності. Ми обговоримо кожну з можливих варіацій, щоб ви могли приготувати прохолодні ласощі на свій смак.
Традиційне ванільне морозиво легко приготувати з допомогою морожениці . Саме морожениця допомагає охолодити масу максимально повільно, при постійному перемішуванні, щоб уникнути формування великих крижаних кристалів і збереження максимально однорідної консистенції.
Інгредієнти:
цукор - 135 г;
вершки звичайні - 345 мл;
вершки жирні - 280 мл;
есенція ванілі - 5 мл
яйця - 2 шт.
Приготування
Поставте сотейник з вершками і цукром на повільний вогонь і почніть варити все разом до розчинення кристалів і досягнення початку кипіння. Знявши сотейник з вогню, збийте яйця і почніть поступово вливати до них гарячу вершкову суміш, не припиняючи збивання. Ваша мета – з'єднати гарячі вершки з яйцями так, щоб останні не перетворилися в омлет. Поверніть отриману суміш назад на вогонь і розведіть жирними вершками. Почніть варити основу морозива при регулярному помішуванні до тих пір, поки консистенція суміші не досягне достатньої щільності для того, щоб покривати ложку рівномірним злам (до 15 хвилин). Зніміть майбутнє морозиво з вогню, додати ванільну есенцію, а потім охолодіть суміш не менше 3 годин і лише після перелийте в мороженицю. Залиште морозиво в домашніх умовах в мороженице, дотримуючись вказівок в інструкції до конкретно вашого пристрою.
Якщо у вас в розпорядженні немає вершків, то спокійно робіть морозиво в домашніх умовах з домашнього молока. Останнє і без того відрізняється високою жирністю, а тому не потребує доповнень.
У цьому рецепті ми доповнюємо морозиво вишнею, але ви можете вибрати фруктові і ягідні добавки на свій смак.
Інгредієнти:
вишні (без кісточок) - 2 ст.;
цукор - 185 г;
жирне домашнє молоко - 770 мл;
екстракт мигдалю - 1 ч. ложка.
Приготування
Змішайте вишні і близько 50 грам цукру в сотейнику і проваріть все на слабкому вогні близько 8 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими і не пустять сік.
Інший цукор з'єднайте з половиною молока і проваріть до розчинення кристалів. Додайте решту молоко, екстракт мигдалю і дайте суміші охолонути в холоді приблизно 3 години. Перелийте молочне морозиво в мороженицю і готуйте, дотримуючись інструкції до пристрою. Готове морозиво змішайте з вишнями і фінально охолодіть в морозилці.
В рамках цього рецепту, ніякого спеціального обладнання, крім звичайного міксера не потрібно. Завдяки останньому, ми зіб'ємо жирні вершки зі згущеним молоком практично до консистенції крему, а що залишилися в суміші бульбашки дозволять морозиву залишатися повітряним і кремовим, а не замерзати єдиним шматком.
Інгредієнти:
згущене молоко - 195 мл;
вершки жирні (33%) - 245 мл;
екстракт ванілі - 2 ч. ложки.
Приготування
Додайте вершки до згущеному молоці і збийте все міксером на максимальній ходу приблизно 10 хвилин, до формування стійких піків. Влийте ванільний екстракт і після перемішування розподіліть суміші у формі. Залиште морозиво в морозильній камері до повного застигання.
Інгредієнти:
банан - 1 шт.;
ягоди - 3 ст.
Приготування
Повністю заморозьте очищений банан і ягоди, а потім збийте всі разом за допомогою високошвидкісного блендера до однорідності.
Молочне морозиво в домашніх умовах – рецепт
Традиційне ванільне морозиво легко приготувати з допомогою морожениці . Саме морожениця допомагає охолодити масу максимально повільно, при постійному перемішуванні, щоб уникнути формування великих крижаних кристалів і збереження максимально однорідної консистенції.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте сотейник з вершками і цукром на повільний вогонь і почніть варити все разом до розчинення кристалів і досягнення початку кипіння. Знявши сотейник з вогню, збийте яйця і почніть поступово вливати до них гарячу вершкову суміш, не припиняючи збивання. Ваша мета – з'єднати гарячі вершки з яйцями так, щоб останні не перетворилися в омлет. Поверніть отриману суміш назад на вогонь і розведіть жирними вершками. Почніть варити основу морозива при регулярному помішуванні до тих пір, поки консистенція суміші не досягне достатньої щільності для того, щоб покривати ложку рівномірним злам (до 15 хвилин). Зніміть майбутнє морозиво з вогню, додати ванільну есенцію, а потім охолодіть суміш не менше 3 годин і лише після перелийте в мороженицю. Залиште морозиво в домашніх умовах в мороженице, дотримуючись вказівок в інструкції до конкретно вашого пристрою.
Морозиво в домашніх умовах без вершків
Якщо у вас в розпорядженні немає вершків, то спокійно робіть морозиво в домашніх умовах з домашнього молока. Останнє і без того відрізняється високою жирністю, а тому не потребує доповнень.
У цьому рецепті ми доповнюємо морозиво вишнею, але ви можете вибрати фруктові і ягідні добавки на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте вишні і близько 50 грам цукру в сотейнику і проваріть все на слабкому вогні близько 8 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими і не пустять сік.
Інший цукор з'єднайте з половиною молока і проваріть до розчинення кристалів. Додайте решту молоко, екстракт мигдалю і дайте суміші охолонути в холоді приблизно 3 години. Перелийте молочне морозиво в мороженицю і готуйте, дотримуючись інструкції до пристрою. Готове морозиво змішайте з вишнями і фінально охолодіть в морозилці.
Морозиво в домашніх умовах без морожениці
В рамках цього рецепту, ніякого спеціального обладнання, крім звичайного міксера не потрібно. Завдяки останньому, ми зіб'ємо жирні вершки зі згущеним молоком практично до консистенції крему, а що залишилися в суміші бульбашки дозволять морозиву залишатися повітряним і кремовим, а не замерзати єдиним шматком.
Інгредієнти:
Приготування
Додайте вершки до згущеному молоці і збийте все міксером на максимальній ходу приблизно 10 хвилин, до формування стійких піків. Влийте ванільний екстракт і після перемішування розподіліть суміші у формі. Залиште морозиво в морозильній камері до повного застигання.
Просте морозиво в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Повністю заморозьте очищений банан і ягоди, а потім збийте всі разом за допомогою високошвидкісного блендера до однорідності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити домашнє морозиво?
Домашнє морозиво відрізняється від купованого продукту особливої жирністю, щільною консистенцією і, звичайно, незрівнянним смаком. Таке частування
Морозиво з вершків і згущеного молока
Використовуючи всього два інгредієнти в основі, можна створити воістину чудовий десерт. Морозиво, за рецептами поданими далі, виходить щільним з
Морозиво з вершків
Поза конкуренцією, завжди були ласощі, приготовлені вдома, самостійно. До таких належить і морозиво. До того ж є безліч рецептів без використання
Морозиво з сиру
Найпопулярнішим прохолодним напоєм по праву можна назвати морозиво. Варіантів його створення існує досить багато. А одним з вельми незвичайних можна
Рецепт морозива «Пломбір» в домашніх умовах
Навіть найдорожче і популярний морозиво значно поступається ласощів, приготовленому самостійно, в домашніх умовах. Тим більше, що рецептів його
Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Серед інших переваг морозива — його можна легко зробити в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Немає нічого складного в приготуванні цього