Оригінальний спосіб смачно побороти літню спеку – приготувати сирне морозиво. Технологія приготування, в цілому, практично не відрізняється від класичної, і лише один з етапів включає додавання ключового інгредієнта – твердого сиру.
Сирне морозиво – рецепт
В основі цього рецепту лежить не один, а відразу два різних види сирів. Перший, класичний крем-сир, відповідає за консистенцію і вершковий смак, а другий, чеддер – за дивовижний аромат і легку гостроту.
Інгредієнти: вершки - 610 мл; молоко – 355 мл; цукор – 210 г; яєчні жовтки – 4 шт.; крем-сир – 185 г; тертий твердий сир – 85 р. Приготування У сотейнику з'єднайте вершки з молоком і крем-сиром. Всипте цукор і дочекайтеся розчинення кристалів, помішуючи вершкову суміш над маленьким вогнем, доводячи її майже до кипіння.
Збийте жовтки і почніть поступово вливати до них близько склянки гарячої вершковою суміші при постійному помішуванні. Перелийте готову масу до рештою вершків, поверніть все на вогонь і варіть до тих пір, поки основа морозива не загусне. Охолодіть масу, перелийте її в мороженицю і додайте тертий сир. Продовжуйте приготування, дотримуючись вказівок в інструкції до пристрою. Сирне морозиво в домашніх умовах повинно повністю застигнути в морозилці перед вживанням.
Рецепт сирного морозива домашніх умовах
На відміну від попереднього рецепту, морозиво, приготоване за цією технологією має однорідну консистенцію, оскільки сир додається безпосередньо під час варіння.
Інгредієнти: молоко – 375 мл; яєчні жовтки – 6 шт; цукор – 125 г; сир – 235 р. Приготування Перед тим, як приготувати сирне морозиво в домашніх умовах, підігрійте молоко, розведіть в ньому цукор, чекаючи повного
розчинення кристалів. Коли молочна основа підігріється і майже дійде до кипіння, вилити приблизно половину від усієї кількості до збитим жовтків, при цьому безперервно все перемішуючи.
Перелийте молоко з жовтками до молока на плиті і проваріть, чекаючи, коли маса почне ставати гущі. Всипте тертий сир і дайте йому повністю розплавитися. Процідіть суміш через сито і перелийте в мороженицю. Готуйте, дотримуючись інструкції.
Після закінчення приготування в мороженице, перекладіть все в контейнер і зберігайте в морозилці.