Армійські галети

Армійські галети
Армійські галети являють собою живильний продукт, який військові в польових умовах вживають як альтернативу хліба. Крім того, їх часто використовують у морських плаваннях, експедиціях, туристичних походах. Такий продукт завдяки відсутності в його складі жирів і яєць може зберігатися роками, не міняючи своїх смакових якостей.
Ми сьогодні розповімо, як зробити такі галети власноруч, запропонуємо класичний рецепт продукту і розповімо про можливості приготування інших страв.

Галети армійські - рецепт


Інгредієнти:

  • просеянная борошно – 4 склянки;

  • очищена вода – 250 мл;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • кам'яна сіль – 25 р.


  • Приготування
    Як правило, армійські галети роблять з пшеничного борошна 1 сорту, але при необхідності її можна замінити продуктом вищого сорту або сумішшю пшеничного та житнього борошна, а також додати толокно або висівки. Крім борошна до складу армійських галет входить сіль і вода, а для додання більш цікавого смаку додається ванілін, рідше кмин, коріандр та інші прянощі.
    Борошно перед замісом тесту необхідно просіяти і змішати її з сіллю і ваніліном. Продовжуючи приготування галет, підливаємо воду і ретельно вимішуємо масу, домагаючись не липкою її текстури і однорідності. Тепер розкачуємо тісто до отримання шару товщиною до п'яти міліметрів, розрізаємо його на прямокутники або квадрати, які в свою чергу наколюємо по всьому периметру сірником.
    Для випікання армійських галет викладаємо заготовки на деко і відправляємо їх в прогріту до 185
    Армійські галети
    градусів духовку хвилин на тридцять. У процесі приготування один раз вироби перевертаємо та інший бік. Галети повинні вийти рум'яними з двох сторін і добре підсушеними.

    Що приготувати з армійських галет?


    Армійські галети можна використовувати як основу під бутерброди до чаю або кави, доповнивши їх плавленим сиром , паштетом, варенням, згущеним молоком або іншими добавками. Але для тих, кому такі ласощі не по зубах, можна зробити з нього панірувальні сухарі, які в кулінарії завжди затребувані або ж використовувати його в якості компонента інших страв. Наприклад, якщо замінити галетами пісочне печиво в рецепті приготування шоколадної ковбаски, то ласощі вийде менш калорійним. Також армійські галети стануть прекрасною основою тортика без випічки. Але, в даному випадку, враховуючи надмірну щільність продукту, його необхідно розмочити додатково в молоці і тільки тоді використовувати для просочування улюбленим кремом або просто згущеним молоком.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:18
    Переглядів: 69