» » Котлети з лосятини

Котлети з лосятини

Котлети з лосятини
Перед тим, як смачно приготувати котлети з лосятини, її необхідно правильно вибрати. Так як саме від вибору м'яса буде залежати наскільки смачними вийдуть котлети. Лосятину легше вибирати, звертаючи увагу саме на колір, якщо її колір рожевий і волокон практично не помітно, значить це саме те м'ясо, яке вам потрібно. Якщо колір лосятини як у переспелого граната і добре видно волокна, краще відразу відмовтеся від такого м'яса, воно дуже важко піддається пережовування і подрібненню, а також буде сильно пахнути і запах цей не вимочити навіть в маринаді.

Рецепт приготування котлет з лосятини в духовці


Інгредієнти:

  • лосятина – 1 кг;

  • цибуля – 3 цибулини;

  • картопля – 1 шт.;

  • сало – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • хлібний м'якуш – 1/2 батона;

  • молоко – 200 г;

  • бульйон м'ясний – 60 г;

  • сметана 25% – 400 г;

  • масло рослинне – 100 г;

  • панірувальні сухарі;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо поріжте на дрібні шматки і подрібніть м'ясорубкою. Замочіть м'якуш половини батона в молоці, після чого відіжміть молоко. Цибулю, сало і картоплю також підготуйте для подрібнення м'ясорубкою або будь-який інший кухонною технікою. І тепер пропустіть через м'ясорубку, фарш з іншими підготовленими інгредієнтами. Тепер фарш можна посолити і додати перець, влити м'ясний бульйон і вбити два яйця, після чого добре вимішайте і залиште відпочити на півгодини. У мисці збийте яйце, воно знадобиться для панірування. Котлети ліпіть все відразу, так як вони повинні бути однакового розміру, після чого умочіть кожну котлетку в яйці і обваляйте в сухарях. Тепер необхідно їх обсмажити з двох сторін, але не до готовності, а лише для отримання скоринки. Після викладіть їх у форму і залийте сметаною, при 190 градусах в духовці вони приготуються за 45 хвилин. Через брак духовки ви можете довести до готовності такі котлети з лосятини в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» на 30-40 хвилин.

    Рубані котлетки з лосятини


    Інгредієнти:

  • лосятина вирізка – 700 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • часник – 6 зубчиків;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • масло рослинне – 500 г;

  • сухарі панірувальні – 50 г;

  • кінза – 1/4 пучка;

  • кріп – 1/4 пучка;

  • зіра (кумин);

  • паприка;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Котлети з лосятини

    М'ясо наріжте невеликими шматками і сформуйте з нього корж на обробній дошці. Після чого рубайте його великим ножем для м'яса або ж маленьким сокиркою. Потім не сильно дрібно наріжте цибулю, зелень і часник, знову сформуйте з м'яса корж і на одну її половину викладіть подрібнені овочі та зелень, а потім накрийте їх другою половиною м'ясної коржі і знову рубайте. Після перекладіть отриманий фарш в миску, посоліть, додайте спеції, вбийте яйця і всипте панірувальні сухарі, добре вимішайте і залиште на півгодини. Тепер сформуйте кульки не більше 4 сантиметрів у діаметрі і обсмажуйте в киплячому маслі використовуючи вок або фритюрницю.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:14
    Переглядів: 33