Перед тим, як смачно приготувати котлети з лосятини, її необхідно правильно вибрати. Так як саме від вибору м'яса буде залежати наскільки смачними вийдуть котлети. Лосятину легше вибирати, звертаючи увагу саме на колір, якщо її колір рожевий і волокон практично не помітно, значить це саме те м'ясо, яке вам потрібно. Якщо колір лосятини як у переспелого граната і добре видно волокна, краще відразу відмовтеся від такого м'яса, воно дуже важко піддається пережовування і подрібненню, а також буде сильно пахнути і запах цей не вимочити навіть в маринаді.
Рецепт приготування котлет з лосятини в духовці
Інгредієнти: лосятина – 1 кг; цибуля – 3 цибулини; картопля – 1 шт.; сало – 200 г; яйця – 3 шт.; хлібний м'якуш – 1/2 батона; молоко – 200 г; бульйон м'ясний – 60 г; сметана 25% – 400 г; масло рослинне – 100 г; панірувальні сухарі; перець; сіль. Приготування М'ясо поріжте на дрібні шматки і подрібніть м'ясорубкою. Замочіть м'якуш половини батона в молоці, після чого відіжміть молоко. Цибулю, сало і картоплю також підготуйте для подрібнення м'ясорубкою або будь-який інший кухонною технікою. І тепер пропустіть через м'ясорубку, фарш з іншими підготовленими інгредієнтами. Тепер фарш можна посолити і додати перець, влити м'ясний бульйон і вбити два яйця, після чого добре вимішайте і залиште відпочити на півгодини. У мисці збийте яйце, воно знадобиться для панірування. Котлети ліпіть все відразу, так як вони повинні бути однакового розміру, після чого умочіть кожну котлетку в яйці і обваляйте в сухарях. Тепер необхідно їх обсмажити з двох сторін, але не до готовності, а лише для отримання скоринки. Після викладіть їх у форму і залийте сметаною, при 190 градусах в духовці вони приготуються за 45 хвилин. Через брак духовки ви можете довести до готовності такі котлети з лосятини в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» на 30-40 хвилин.
Рубані котлетки з лосятини
Інгредієнти: лосятина вирізка – 700 г; яйця – 2 шт.; часник – 6 зубчиків; цибуля – 1 цибулина; масло рослинне – 500 г; сухарі панірувальні – 50 г; кінза – 1/4 пучка; кріп – 1/4 пучка; зіра (кумин); паприка; перець; сіль. Приготування М'ясо наріжте невеликими шматками і сформуйте з нього корж на обробній дошці. Після чого рубайте його великим ножем для м'яса або ж маленьким сокиркою. Потім не сильно дрібно наріжте цибулю, зелень і часник, знову сформуйте з м'яса корж і на одну її половину викладіть подрібнені овочі та зелень, а потім накрийте їх другою половиною м'ясної коржі і знову рубайте. Після перекладіть отриманий фарш в миску, посоліть, додайте спеції, вбийте яйця і всипте панірувальні сухарі, добре вимішайте і залиште на півгодини. Тепер сформуйте кульки не більше 4 сантиметрів у діаметрі і обсмажуйте в киплячому маслі використовуючи вок або фритюрницю.