Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » В'ялені томати в домашніх умовах

В'ялені томати в домашніх умовах

23-09-2016, 10:14
441
В'ялені томати в домашніх умовах
Середземноморська кухня сповнена рецептів страв, доповнених в'яленими томатами, без яких страви втрачають належний смак. У нас така заготівля зовсім не з дешевих і не всі можуть дозволити собі придбати таке ласощі. Але його цілком можна заготовити самостійно в домашніх умовах. Причому собівартість в'ялених томатів виходить мізерною, особливо якщо порівнювати її з сумою на ціннику до аналогічного товару в магазині.

Як зробити в'ялені томати в олії на зиму в духовці?


Інгредієнти:

  • помідори стиглі сорту «Сливка» – приблизно 12-16 кг;

  • свежеперемолотая суміш перців – 2 щіпки;

  • кам'яна велика сіль;

  • свіжий або сушений розмарин;

  • орегано сушений – за смаком;

  • часникові зубки – 2-3 шт. або по смаку;

  • рослинна без аромату масло або оливкова Extra Virgin .


  • Приготування
    Для в'ялення необхідно вибирати невеликі томати м'ясистих не соковитих сортів. Чудово підійдуть стиглі помідори сорту «Сливка». Споліскуємо плоди під проточною водою, насухо витираємо їх і розрізаємо спочатку навпіл. Витягаємо далі насіння з внутрішньої вологою м'якоттю, а решта половинки розрізаємо ще на дві частини. Отримані чверті викладаємо на решітку, попередньо застеливши його відрізу пергаментного паперу. Підсолюємо заготовки томатів крупною сіллю і злегка посипаємо свежеперемолотой сумішшю перчиком. Якщо помідори досить кислі, то можна додатково посипати їх небагато цукровим піском. На кожну скибочку крапни додатково по кілька крапель рослинної олії.
    Підготовчий етап завершено, настав час приступати безпосередньо до вялению. В даному випадку ми будемо використовувати для цього духовку. Прогріваємо її до 70 градусів і розташовуємо на середньому рівні деко з нашими заготовками. Під час всього процесу в'ялення дверцята духовки повинна бути трохи прочинені, щоб вся волога після випаровування могла безперешкодно відразу ж виходити.
    Цикл в'ялення може зайняти в залежності від розмірів плодів і можливостей духовки від п'яти до восьми годин. Готові томати повинні добре гнутися, але не виділяти сік при згині. Стежимо за тим, щоб їх не пересушити, інакше замість смачного в'яленого продукту отримаємо сушені ламкі шкурки. Після п'яти годин приготування переглядаємо заготовки. Можливо деякі екземпляри вже готові, і тоді виймаємо з духовки, залишивши інші в ній ще на деякий час.
    В'ялені томати можна зробити і в сушарці, розташувавши їх на піддоні пристрою і залишивши до отримання бажаної ступеня в'ялення.
    Поки помідори вялятся, підготуємо компоненти для подальшої їх заготівлі. Очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами часникові зубки, а також, якщо буде використовуватися свіжий розмарин, розбираємо його на голочки.
    На дно сухої стерильної баночки кладемо трохи розмарину, орегано і часнику, а потім викладаємо в'ялені томати, додаючи в процесі ще часникових зубчиків і ароматних трав. Тепер соняшникова без аромату або оливкова олія трохи прогріваємо до температури приблизно п'ятдесят-шістдесят градусів і виливаємо його в ємність з томатами, притискаючи заготовки виделкою і випускаючи бульбашки повітря. Всі томати повинні бути приховані маслом, тому не слід укладати їх під зав'язку, а краще заповнити банку по плічка.

    В'ялені томати в мікрохвильовці


    Набагато швидше можна приготувати в'ялені томати в мікрохвильовці. Для цього готуємо плоди також як і в попередньому випадку, викладаємо їх на блюдо, придатне для використання у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі, приправляємо сіллю, спеціями та олією і поміщаємо в пристрій при максимальній потужності на п'ять хвилин. Після сигналу даємо постояти томатам в печі ще хвилин десять, після чого зливаємо в баночку з страви сік з маслом, а томати повертаємо в пристрій і вмикаємо таймер ще на дві-три хвилини. Після цього викладаємо готові в'ялені томати в баночку з соком і олією, перекладаючи часником і сухими травами, доливаємо масло, щоб воно повністю покрило томати і залишаємо заготівлю мінімум на дванадцять годин настоюватися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    В'ялені томати
    В'ялені томати
    Класичне доповнення в рецептах середземноморської кухні – в'ялені томати, які можна застосовувати у величезній різноманітності страв. І не варто
    В'ялені помідори в сушарці для овочів
    В'ялені помідори в сушарці для овочів
    Дуже популярними стали страви, у складі яких присутні в'ялені помідори. І не даремно, адже цей чудовий продукт додає будь-якої страви, особливо
    Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах
    Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах
    Вельми популярна сьогодні консервація - в'ялені помідори. Їх додають у різноманітні страви: основні страви, салати або в пікантні соуси. І коштують
    Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
    Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
    Дуже популярною стала італійська закуска - в'ялені помідори. Їх неповторний пряний аромат чудово доповнює різні салати, пасту або піцу. Пропонуємо
    В'ялені помідори в домашніх умовах
    В'ялені помідори в домашніх умовах
    Не обов'язково вирушати в магазин і купувати за величезну ціну заповітну баночку в'ялених томатів. Набагато простіше самому приготувати такі помідори
    В'ялені помідори - рецепт
    В'ялені помідори - рецепт
    Помідори вже давно зайняли своє місце на наших столах. Ми вживаємо їх свіжими, додаємо в салати, супи, закуски, другі страви, солимо на зиму.