Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад з оцтом для шашлику з свинини

Маринад з оцтом для шашлику з свинини

23-09-2016, 09:51
929
Маринад з оцтом для шашлику з свинини
У народі прийнято вважати, що кращим маринадом є той, що містить оцет у своєму складі. Причина тому проста: оцет, нібито, здатний розм'якшити будь-яке м'ясо. Насправді ж усе виглядає трохи інакше: мало того, що оцет часто навпаки може зробити шматок більш жорстким (при тривалому маринуванні і високому вмісті кислоти), він також не здатний проникати в товщу шматка (як і будь-які інші добавки, крім солі, розміри молекул якої достатньо малі). Для чого ж тоді використовувати оцет в маринадах? Для додання смаку і розм'якшення поверхні шматка. Варіації маринадів з оцтом для шашлику з свинини, ми розглянемо далі.

Маринад для шашлику з оцтом і цибулею


Неодмінним супутником оцту в найбільш поширених маринадах є лук, який віддає м'яса частину свого смаку і аромату. Якщо ви плануєте насаджувати цибульні кільця на шампур разом з м'ясом, то розділіть його на часточки або кільця, в іншому випадку для більшої екстракції смаку, краще попередньо пюрировать його.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 55 мл;

  • оцет - 25 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • цибуля - 90 г;

  • гірчиця - 25 г;

  • сушена петрушка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Пюрируйте часник разом з хорошою пучкою крупної солі. Цибулю також розітріть в пюре або розділіть на кільця рівної товщини. Підготувавши шматки свинини, з'єднайте їх з пюрированным цибулею і часником, додайте сушену петрушку, гірчицю і оцет з маслом. Після перемішування залиште м'ясо в маринаді максимум на 3-4 години.

    Маринад з яблучного оцту для шашлику


    Свинина неймовірно популярна в азіатській кухні, тому її поєднання з традиційними смаками кухонь Японії і Китаю є органічним і цікавим. Якщо ви хочете поекспериментувати з шашликом, то спробуйте цей рецепт на практиці.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 55 мл;

  • соєвий соус - 55 мл;

  • часник - 1 зубок;

  • мед - 15 мл;

  • яблучний оцет - 35 мл;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 45 р.


  • Приготування
    Збийте емульсію з олії, соєвого соусу, яблучного оцту. Додайте до отриманої суміші тертий імбир, діжонську гірчицю, мед і пюрированный часник. Влийте все до шматками свинини, додайте добру пучку солі і перемішайте. Коли всі шматочки будуть покриті маринадом, їх залишають маринуватися на період від 2 до 6 годин.

    Маринад для шашлику з бальзамічним оцтом


    На відміну від звичного нам столового оцту, бальзамічний відрізняється набагато більш багатим смаком. Крім того, він здатний злегка карамелізуватися під час запікання, забезпечуючи шматочках легку рум'яну скоринку. Будучи класичним середземноморським продуктом, бальзамічний оцет відмінно поєднується з оливковою олією, часником і орегано.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 115 мл;

  • бальзамічний оцет - 115 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розітріть часник з пучкою крупної солі. До отриманої пасті додайте орегано. Збийте емульсію з оливкової олії і бальзамічного оцту. Додайте до отриманої суміші часникову пасту змішайте маринад зі свининою. Час маринування може займати від 3 до 6 годин.

    Класичний маринад для шашлику з оцтом

    Маринад з оцтом для шашлику з свинини

    Для нашої країни классиким можна вважати поєднання оцту, олії, цибулі і солі з свежесмолотым чорним перцем. Останню пару додають за смаком, а масло і оцет змішують в пропорції 2:1. Кількість цибулі має становити приблизно третину від обсягу м'яса. Після суміщення всіх інгредієнтів разом, шматочки свинини залишають маринуватися на термін до 12 годин.
    Також не рідко готують маринад для шашлику з майонезом і оцтом, вважаючи що соус зробить шматки м'якше, але це не так, оскільки майонез фізично не здатний проникнути в товщу м'яса.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для шашлику з баранини
    Маринад для шашлику з баранини
    Більшість початківців кулінарів вельми виправдано побоюються готувати шашлик з баранини, адже зважаючи на специфіку цього м'яса зовсім не хочеться
    Маринад з оцтом для шашлику
    Маринад з оцтом для шашлику
    Найбільш поширеним і суперечливим способом заготівлі м'яса для подальшої смаження на вугіллі є маринування в оцті. Далі опишемо, як підготувати
    Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?
    Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?
    Відомо, що основним кроком до успішного приготування страви з м'яса є правильно підібраний маринад. Тому далі запропоновані рецепти маринадів, які
    Як замаринувати свинину?
    Як замаринувати свинину?
    Свинина - невибагливий вид м'яса і приготувати різноманітні страви з нього досить просто. А незвично доповнити блюдо можна використовуючи рецепти
    Маринад для яловичини для м'якості
    Маринад для яловичини для м'якості
    Не секрет, що яловичина відрізняється досить жорсткої текстурою, з якою недосвідчений кулінар часто не може впоратися. Однак існують деякі секрети,
    Маринована цибуля
    Маринована цибуля
    Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до