» » Як замаринувати овочі для гриля?

Як замаринувати овочі для гриля?

Як замаринувати овочі для гриля?
Більшість людей спрощують собі роботу і відразу після того як овочі нарізані укладають їх на ґрати гриль. Ми ж пропонуємо піти іншим шляхом і спочатку замаринувати їх, так вийде набагато смачніше. Тому читайте нижче як замаринувати і приготувати овочі на грилі і в цій справі вам не буде рівних.

Овочі гриль на мангалі в маринаді


Готувати на грилі можна практично будь-які овочі, навіть капусту, але тільки потрібно все зробити правильно, тоді результат перевершить всі очікування.
Інгредієнти:

  • печериці – 300 г;

  • кабачок цукіні – 1 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • цибуля велика – 1 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • помідор дрібний – 2 шт.;

  • капуста цвітна – 1/2 головки;

  • лимон – 1 шт.;

  • соєвий соус – 100 мл;

  • чебрець, розмарин;

  • оливкова олія – 100 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • базилік сушений – 1 ч. ложка;

  • майонез – 120 г;

  • сіль, паприка, перець.


  • Приготування
    Почнемо з самого твердого овочів – капусти. Її необхідно добре промити і розібрати на великі суцвіття розміром як сірникова коробка. Потім обдати їх окропом і просушити.
    Кабачки також моєму, якщо вони не молоді та шкурка вже тверда, то її краще зчистити овочечисткою. Нарізаємо кружальцями товщиною близько одного сантиметра. Сік, який випускають кабачки витираємо рушником.
    Чисті баклажани ріжемо також, як і кабачки.
    Цибулю чистимо і нарізаємо товстими кільцями, з однієї великої цибулини виходить десь 4 кільця.
    Перець чистимо і ріжемо на 8 часточок, помідор навпіл.
    Гриби краще взяти невеликі, щоб не довелося розрізати, а досить було тільки помити.
    Тепер настав час самого маринаду, змішуємо масло, цукор, соєвий соус, весь сік одного лимона, при бажанні і його цедру. Далі додаємо подрібнений часник, сіль і всі спеції і трави, якщо немає свіжого чебрецю і розмарину зійдуть і сухі. Тепер беремо 80 мл соусу, додаємо в нього майонез і маринуємо в цьому гриби. Кабачки, цибулю і баклажани промазуємо соусом без майонезу рясно за допомогою пензля. Інші овочі просто кладемо в миску з соусом і перемішуємо. Запікати краще всі овочі окремо, т. к. час приготування у всіх різне.

    Рецепт універсального маринаду для овочів гриль


    І не тільки для овочів, якщо у вас зовсім немає часу на маринування м'яса, наприклад курки, просто змастіть соусом кожен шматочок і викладайте на гриль.
    Інгредієнти:

  • орегано – 1 ст. ложка;

  • соус теріякі – 70 мл;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • оливкова олія – 80 мл;

  • пряні трави.


  • Приготування
    Всі інгредієнти змішуємо і добре з'єднуємо з допомогою віночка до одержання однорідної емульсії. Трави можна вибирати будь-які з ваших улюблених, а можна і готові набори типу прованських трав.

    Соус для овочів гриль


    Таким соусом можна полити готові овочі на блюдо, а можна їх трохи подрібнити і приготувати у вигляді салату з маринованих овочів на грилі, тоді такий соус варто доповнити ще часником і свіжим зеленим базиліком.
    Інгредієнти:
    Як замаринувати овочі для гриля?


  • мед – 20 мл;

  • бальзамічний оцет – 20 мл;

  • оливкова олія – 60 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Тут все гранично просто, всі інгредієнти змішуємо і поливаємо готові овочі. А ось використовувати цей соус для маринаду не варто, т. к. мед, який входить до його складу не можна піддавати високій температурі, при цьому він виділяє канцерогени, тобто отрути. Зате саме завдяки меду зберігається яскравий смак овочів.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:50
    Переглядів: 335