» » Як швидко зварити буряк в каструлі?

Як швидко зварити буряк в каструлі?

Як швидко зварити буряк в каструлі?
Для тих, хто втомився від втомлює довгого варіння буряків, ми розповімо, як скоротити час її приготування в каструлі, використовуючи маленькі хитрощі, якими успішно користуються у себе на кухні багато господинь.

Як швидко зварити буряк?


Існує досить поширений швидкий спосіб зварити буряк. Спочатку добре вимитий коренеплід поміщаємо в холодну воду і ставимо на плиту. Після повного закипання зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо дрібну буряк - тридцять хвилин, середню - сорок хвилин, а коренеплоди побільше - одна година. Потім воду зливаємо і тут же підставляємо посудину з гарячою овочем під струмінь холодної води хвилин на п'ятнадцять. Створюється температурний перепад, який доводить буряк до готовності.
Деякі господині вважають за краще застосовувати метод перепаду температур дещо по іншому. Каструлю трохи більшого обсягу, ніж насправді потрібно для того, щоб відварити певну кількість овоча ставимо разом з ним на плиту. Попередньо наливаємо воду, щоб вона ледь покрила вміст. Після закипання підливаємо в посудину потроху крижаної води, і кожен раз знову даємо добре закипіти. Таким чином, буряк вариться стільки ж, скільки і при дотриманні попередніх рекомендацій відповідно до розміру коренеплоду.

Як швидко і смачно зварити в каструлі червоний буряк на вінегрет?


Як відомо, для вінегрету буряк краще запікати в мікрохвильовій печі або в духовці, і тоді всі смакові якості овоча будуть на максимально високому рівні. Його м'якоть залишиться солодкою, соковитою і гранично насиченим вітамінами і різними елементами. Але якщо немає бажання або можливості скористатися духовкою або МІКРОХВИЛЬОВОЮ піччю , то домогтися такого ж ефекту можна і просто в каструлі. Зробити це буде зовсім нескладно.
Отже, ретельно промитий від землі і забруднень коренеплід поміщаємо в герметичний щільний поліетиленовий пакет і міцно зав'язуємо його, щоб уникнути попадання всередину повітря і вологи. Поміщаємо заготовку в каструлю з холодною водою і ставимо на плиту. Після закипання варимо буряк в пакеті при помірному кипінні від одного до двох годин, залежно від розміру. Часу звичайно ж буде потрібно більше, ніж того хотілося б, але смакові якості овоча залишаться на висоті і з вітамінами буде повний порядок.
Зауважте, що такий варіант варіння буряків в каструлі кращий не тільки з міркувань збереження смакових властивостей овоча. Важливо те, що каструля після такого процесу його приготування залишається абсолютно чистою, на відміну від наслідків традиційної варіння.

Як швидко зварити велику буряк?


Ми не будемо пропонувати варварських способів приготування великої буряків, які передбачають просто розрізати овоч на кілька частин. Адже навіть недосвідченому кулінару ясно, що таким чином овоч у чому
Як швидко зварити буряк в каструлі?
втратить і по смаку, і по зовнішньому вигляді, і залишиться без значної порції поживних і корисних властивостей.
Так як же бути в цьому випадку? Метод перепаду температур може тут не спрацювати з-за значної товщини плода. По центру м'якоть овоча може так і залишитися сирої. Але існує ще один дієвий метод, за допомогою якого можна значно прискорити процес варіння великої буряків. На початковому етапі у воду разом з овочем додаємо кілька ложок рослинного масла. Як відомо, температура кипіння масла вище, ніж води. Таким чином, додавши у воду масло, ми підвищимо середню температуру середовища, в якій буде варитися буряк, що буде сприяти більш швидкому її приготування.
Додав: admin | 23-09-2016, 09:40
Переглядів: 39