Пісні страви під час великого посту - рецепти
Сьогодні як ніколи актуальні рецепти пісних страв, які можна без сумнівів щоденне меню під час великого посту. Про них ми і поговоримо в нашому матеріалі і запропонуємо кілька варіантів апетитних і смачних пісних страв.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне вищого сорту – 420 г;
дріжджі сухі – 05 ч. ложки;
пісок цукровий – 10 г;
вода тепла – 235 мл;
оливкова олія – 35 мл;
кухонна сіль – 5 р;
Для начинки:
гриби будь – 720 г;
ріпчасті цибулини – 170 г;
часникові зубці – 3-4 шт.;
стебла зеленої цибулі – 2-3 шт.;
червона мелена солодка паприка – 10 г;
кухонна сіль – 5 р;
свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;
олія оливкова для смаження – 35 мл
Приготування
Процес приготування тіста для даного пісного пирога дещо відрізняється від звичних технологій. Але саме завдяки такій специфіці, незважаючи на відсутність у тісті масла, яєць та інших скоромних компонентів, смак випічки ні чим не поступається тим, що містять значну порцію здоби.
Отже, приступимо. Змішати просіяне борошно з сухими дріжджами, цукровим піском і дрібкою солі, вливаємо олію і тепленьку водичку і швидко перемішуємо. Отриману масу промасленими руками викладаємо на промаслений поверхню, формуємо свого роду прямокутник, складаємо його навпіл і даємо відпочити протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім повторюємо процедуру складання і вистоювання ще чотири рази, а після цього промасливаем щедро тісто зверху, кладемо в пакет і розташовуємо в холодильнику на добу.
По закінченні часу очищаємо і шаткуємо півкільцями цибулини, викладаємо в прогріте оливкова олія і даємо трохи підрум'янитися. Після цього викладаємо до цибулі нарізані грибочки і часник і витримуємо на вогні, помішуючи, до випаровування всіх соків. Тепер додаємо дрібненько порізану зелену цибулю, приправляємо масу меленою паприкою, свежесмолотым чорним перцем і сіллю і перемішуємо. Даємо після цього начинці охолонути.
В цей час виймаємо тісто з холодильника, промасленими руками поділяємо його на дві частини, скачуємо їх у кулі і даємо підійти під плівкою від одного до півтора годин. Духовку разом з двома листами розігріваємо до 225 градусів, борошняних грудок розкачуємо два пласта і вкладаємо їх на прогріті листи. Зверху розподіляємо начинку за подобою піци і ставимо заготовки випікатися в духовку на десять хвилин.
Інгредієнти:
мариновані гриби – 320 г;
свіжі помідори – 320 г;
солодкий болгарський перець – 220 г;
салатна біла цибулина – 75-120 г;
свіжа зелень кропу – 1 пучок;
кухонна сіль – 1 щіпка;
розсіл від грибів – 15 мл;
оливкова або соняшникова рафінована олія – 25 мл
Приготування
Готується такий салатик в три рахунки. Промиті і обсушені помідори і солодкий болгарський перець нарізаємо шматочками і соломкою відповідно. Грибочки відкидаємо на друшляк і якщо вони великі, нарізаємо їх довільними шматочками. Свіжу зелень кропу дрібненько розрізаємо гострим ножем. Очищаємо білу салатну цибулину й нарізаємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені компоненти в салатнику, заправляємо сумішшю оливкової або рослинного масла, розсолу і солі, перемішуємо і можемо подавати.
Інгредієнти:
очищені смажене насіння соняшнику – 25 г;
очищені і подрібнені ядра волоських горіхів – 25 г;
пластівці мультизлаковые – 120 г;
родзинки без кісточок – 60 г;
очищені банани – 2 шт.;
яблука – 2 шт.
Приготування
Для приготування пісного ласощі пюрируем очищені банани, натираємо на маленькій тертці очищені яблучка і обробляємо фруктову суміш до пишноти блендером. Змішуємо потім отриману повітряну масу з іншими компонентами зі списку інгредієнтів, викладаємо на промаслений лист пергаменту і розташовуємо в духовій шафі на 25 хвилин, попередньо розігрівши його до температури 185 градусів. По готовності ще гарячу солодкість ріжемо на прямокутники, даємо охолонути і насолоджуємося.
Рецепт смачного пісного пирога
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Процес приготування тіста для даного пісного пирога дещо відрізняється від звичних технологій. Але саме завдяки такій специфіці, незважаючи на відсутність у тісті масла, яєць та інших скоромних компонентів, смак випічки ні чим не поступається тим, що містять значну порцію здоби.
Отже, приступимо. Змішати просіяне борошно з сухими дріжджами, цукровим піском і дрібкою солі, вливаємо олію і тепленьку водичку і швидко перемішуємо. Отриману масу промасленими руками викладаємо на промаслений поверхню, формуємо свого роду прямокутник, складаємо його навпіл і даємо відпочити протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім повторюємо процедуру складання і вистоювання ще чотири рази, а після цього промасливаем щедро тісто зверху, кладемо в пакет і розташовуємо в холодильнику на добу.
По закінченні часу очищаємо і шаткуємо півкільцями цибулини, викладаємо в прогріте оливкова олія і даємо трохи підрум'янитися. Після цього викладаємо до цибулі нарізані грибочки і часник і витримуємо на вогні, помішуючи, до випаровування всіх соків. Тепер додаємо дрібненько порізану зелену цибулю, приправляємо масу меленою паприкою, свежесмолотым чорним перцем і сіллю і перемішуємо. Даємо після цього начинці охолонути.
В цей час виймаємо тісто з холодильника, промасленими руками поділяємо його на дві частини, скачуємо їх у кулі і даємо підійти під плівкою від одного до півтора годин. Духовку разом з двома листами розігріваємо до 225 градусів, борошняних грудок розкачуємо два пласта і вкладаємо їх на прогріті листи. Зверху розподіляємо начинку за подобою піци і ставимо заготовки випікатися в духовку на десять хвилин.
Смачний пісний салат - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готується такий салатик в три рахунки. Промиті і обсушені помідори і солодкий болгарський перець нарізаємо шматочками і соломкою відповідно. Грибочки відкидаємо на друшляк і якщо вони великі, нарізаємо їх довільними шматочками. Свіжу зелень кропу дрібненько розрізаємо гострим ножем. Очищаємо білу салатну цибулину й нарізаємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені компоненти в салатнику, заправляємо сумішшю оливкової або рослинного масла, розсолу і солі, перемішуємо і можемо подавати.
Пісна солодкість своїми руками - рецепт під час посту
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування пісного ласощі пюрируем очищені банани, натираємо на маленькій тертці очищені яблучка і обробляємо фруктову суміш до пишноти блендером. Змішуємо потім отриману повітряну масу з іншими компонентами зі списку інгредієнтів, викладаємо на промаслений лист пергаменту і розташовуємо в духовій шафі на 25 хвилин, попередньо розігрівши його до температури 185 градусів. По готовності ще гарячу солодкість ріжемо на прямокутники, даємо охолонути і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні страви швидко і смачно - рецепти
Урізноманітнити пісне меню цікавими рецептами можна, скориставшись нашими нескладними рецептами. Далі розповімо, як спекти ароматнейшие булочки і
Тісто без яєць і дріжджів
Навіть без додавання в тісто яєць і дріжджів можна зробити чудову основу для різноманітної випічки. Прикладом для цього послужать рецепти, описані
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Пісні супи у Великий піст
У період Великого посту можна готувати незвичайні перші страви, без додавання заборонених компонентів. Далі опишемо рецепт незрівнянного гарбузового
Пісна випічка в мультиварці
Не секрет, що мультиварка чудово справляється з приготуванням всіляких страв, навіть випічка виходить відмінною. Далі докладно опишемо, як з
Пісні страви - рецепти для святкового столу
Складання святкового меню спеціально для людей, що дотримують пост – досить клопітка заняття. Тут необхідно врахувати безліч нюансів. Пропонуємо ідеї