Вернуться назад Распечатать

Пісні страви під час великого посту - рецепти

Пісні страви під час великого посту - рецепти
Сьогодні як ніколи актуальні рецепти пісних страв, які можна без сумнівів щоденне меню під час великого посту. Про них ми і поговоримо в нашому матеріалі і запропонуємо кілька варіантів апетитних і смачних пісних страв.

Рецепт смачного пісного пирога


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 420 г;

  • дріжджі сухі – 05 ч. ложки;

  • пісок цукровий – 10 г;

  • вода тепла – 235 мл;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • кухонна сіль – 5 р;


  • Для начинки:

  • гриби будь – 720 г;

  • ріпчасті цибулини – 170 г;

  • часникові зубці – 3-4 шт.;

  • стебла зеленої цибулі – 2-3 шт.;

  • червона мелена солодка паприка – 10 г;

  • кухонна сіль – 5 р;

  • свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;

  • олія оливкова для смаження – 35 мл


  • Приготування
    Процес приготування тіста для даного пісного пирога дещо відрізняється від звичних технологій. Але саме завдяки такій специфіці, незважаючи на відсутність у тісті масла, яєць та інших скоромних компонентів, смак випічки ні чим не поступається тим, що містять значну порцію здоби.
    Отже, приступимо. Змішати просіяне борошно з сухими дріжджами, цукровим піском і дрібкою солі, вливаємо олію і тепленьку водичку і швидко перемішуємо. Отриману масу промасленими руками викладаємо на промаслений поверхню, формуємо свого роду прямокутник, складаємо його навпіл і даємо відпочити протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім повторюємо процедуру складання і вистоювання ще чотири рази, а після цього промасливаем щедро тісто зверху, кладемо в пакет і розташовуємо в холодильнику на добу.
    По закінченні часу очищаємо і шаткуємо півкільцями цибулини, викладаємо в прогріте оливкова олія і даємо трохи підрум'янитися. Після цього викладаємо до цибулі нарізані грибочки і часник і витримуємо на вогні, помішуючи, до випаровування всіх соків. Тепер додаємо дрібненько порізану зелену цибулю, приправляємо масу меленою паприкою, свежесмолотым чорним перцем і сіллю і перемішуємо. Даємо після цього начинці охолонути.
    В цей час виймаємо тісто з холодильника, промасленими руками поділяємо його на дві частини, скачуємо їх у кулі і даємо підійти під плівкою від одного до півтора годин. Духовку разом з двома листами розігріваємо до 225 градусів, борошняних грудок розкачуємо два пласта і вкладаємо їх на прогріті листи. Зверху розподіляємо начинку за подобою піци і ставимо заготовки випікатися в духовку на десять хвилин.

    Смачний пісний салат - рецепт


    Інгредієнти:

  • мариновані гриби – 320 г;

  • свіжі помідори – 320 г;

  • солодкий болгарський перець – 220 г;

  • салатна біла цибулина – 75-120 г;

  • свіжа зелень кропу – 1 пучок;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • розсіл від грибів – 15 мл;

  • оливкова або соняшникова рафінована олія – 25 мл


  • Приготування
    Готується такий салатик в три рахунки. Промиті і обсушені помідори і солодкий болгарський перець нарізаємо шматочками і соломкою відповідно. Грибочки відкидаємо на друшляк і якщо вони великі, нарізаємо їх довільними шматочками. Свіжу зелень кропу дрібненько розрізаємо гострим ножем. Очищаємо білу салатну цибулину й нарізаємо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені компоненти в салатнику, заправляємо сумішшю оливкової або рослинного масла, розсолу і солі, перемішуємо і можемо подавати.

    Пісна солодкість своїми руками - рецепт під час посту


    Інгредієнти:

  • очищені смажене насіння соняшнику – 25 г;

  • очищені і подрібнені ядра волоських горіхів – 25 г;

  • пластівці мультизлаковые – 120 г;

  • родзинки без кісточок – 60 г;

  • очищені банани – 2 шт.;
  • Пісні страви під час великого посту - рецепти

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування
    Для приготування пісного ласощі пюрируем очищені банани, натираємо на маленькій тертці очищені яблучка і обробляємо фруктову суміш до пишноти блендером. Змішуємо потім отриману повітряну масу з іншими компонентами зі списку інгредієнтів, викладаємо на промаслений лист пергаменту і розташовуємо в духовій шафі на 25 хвилин, попередньо розігрівши його до температури 185 градусів. По готовності ще гарячу солодкість ріжемо на прямокутники, даємо охолонути і насолоджуємося.