Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яке тісто використовують для приготування профітролей?

Яке тісто використовують для приготування профітролей?

28-04-2016, 21:29
272
Яке тісто використовують для приготування профітролей?
Профітролі – прекрасна основа для десерту або закуски, дивлячись, ніж їх наповнити. Яке тісто використовують для приготування профітролей і як його приготувати, читайте нижче.

Секрети тесту для профітролей



  • Коли першим ділом ми вскипятили воду і додали в неї масло, відволікатися ні в якому разі не можна. Адже якщо ми не продовжимо подальший процес відразу, то частина рідини википить і в результаті тісто вийде більш густим, ніж воно того потребує.

  • Яке тісто потрібно для профітролей? Правильно, заварне. Тому другий важливий момент – поки нагрівається вода, відразу потрібно підготувати борошно, змішати її з сіллю і цукром. А потім отриману суміш відразу висипати в окріп. Якщо висипати ми зі склянки, то не досягнемо потрібного ефекту, так як висипатися суміш буде не так швидко, як нам потрібно. Краще для цього аркуш паперу формату А4 скласти навпіл і висипати на нього вже просіяне і змішану з сіллю і цукром борошно. А потім відразу ж після закипання рідини висипати її в каструлю і туту же швидко-швидко розмішати.

  • Правила додавання яєць – їх потрібно вводити, коли тісто трохи охолоне. Як визначити цей момент «злегка» - просто пробуємо тісто пальцем. Якщо температура терпима, то починаємо вводити яйця. Адже сильно остуджувати тісто теж не можна.

  • Готове тісто потрібної нам консистенції – це однорідна блискуча маса, яка тримає форму протягом деякого часу. Тобто якщо зачерпнути тісто ложкою і в масі залишається характерний слід, який тримається деякий час - все, значить, тісто для профітролей в домашніх умовах готово! Можна приступати до випічки виробів з нього.


  • Заварне тісто для профітролей – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту пшеничне – 150 г;

  • вода 130 мл;

  • молоко – 130 мл;

  • вершкове масло – 120 г;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 5 р;

  • яйця курячі – 5 шт.


  • Приготування
    Змішуємо в каструльці молоко з водою, цукром і сіллю, кладемо масло і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, додаємо відразу всю муку. Важливо, щоб вона була попередньо просіяна. Добре збиваємо, щоб вийшло м'яке тісто. Далі продовжуємо збивати, поки тісто не почне відставати від стіночок каструльки, формуючи велику кулю. Потім знімаємо каструлю з вогню і поміщаємо її вміст в миску. Тепер починаємо додавати яйця. Робити це потрібно строго по 1 штуці, збиваючи, поки вони повністю з'єднаються з тестом. У результаті повинна вийти досить густа маса, яка не капає з віночка, а лише повільно опадає. Наповнюємо нею кондитерський мішечок і приступаємо до випічки профітролей.

    Профітролі – рецепт тіста


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • вода – 1 склянка;

  • яйця великі – 3 шт.;

  • масло – 100 г;

  • цукор – 1 щіпка;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    У сотейнику нагріваємо воду, кладемо сіль, цукор і нарізане кубиками масло. Доводимо до кипіння, додаємо відразу всю муку. Знімаємо з вогню, за допомогою дерев'яної лопатки відразу ж інтенсивно вимішуємо тісто, щоб не було грудочок. Знову повертаємо сотейник на малий
    Яке тісто використовують для приготування профітролей?
    вогонь і вимішуємо, поки тісто не почне відставати від стіночок. Тісто злегка остуджуємо, одне за одним по черзі вбиваємо яйця. Вимішуємо тісто до повної однорідності. Далі, якщо є кондитерський мішечок, то кладемо тісто в нього і висаджуємо порції на вистелений пергаментом деко. Якщо ж спеціального мішечка немає, то підійдуть і звичайні чайні ложки. Змочуємо водою, набираємо тісто і поміщаємо його на пергамент. При цьому між виробами потрібно залишати не менше 4 см, так як в процесі приготування вони збільшаться. При 190 градусах профітролі будуть готові вже через 15 хвилин. Залишається тільки наповнити їх заздалегідь підготовленої начинкою .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Профітролі – рецепт
    Профітролі – рецепт
    Головною особливістю профітролей є майже прісна оболонка, в яку можна помістити практично будь-яку начинку. Тим самим спорудивши дуже смачне
    Торт з профітролей
    Торт з профітролей
    Профітролі – улюблене ніжне ласощі для багатьох ласунів. З цих дивовижних виробів можна також спорудити смачні торти. Наприклад, вишуканий, ефектний
    Заварне тісто для профітролей - рецепт
    Заварне тісто для профітролей - рецепт
    Насправді рецептів цього, правильного тесту для профітролей не так і багато. Далі детально опишемо два варіанти традиційних заварний основи для цих
    Тісто для профітролей
    Тісто для профітролей
    Варіантів тесту для улюблених багатьма профітролей не так і багато, тому далі ми максимально детально опишемо єдино правильний і точний рецепт
    Як приготувати профітролі?
    Як приготувати профітролі?
    Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
    Як приготувати профітролі?
    Як приготувати профітролі?
    Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви