Як прикрасити паски на великдень своїми руками?
Паска – це святкова випічка, а значить він повинен бути не тільки смачним, але ще й красивим, служити прикрасою столу. Звичайно, зараз у продажу є багато готових елементів декору, всілякі присипки і цукрові прикраси. Але для тих, хто хоче проявити свою фантазію і зробити це самостійно сьогоднішня наша стаття.
Для того щоб оригінально прикрасити паску, можна використовувати самі прості і звичні продукти, т. е. цукрову глазур і харчові барвники. Також можна використовувати і натуральні барвники, куркуму, какао, сік буряка і моркви і т. д.
Для основи беремо білу помадку, а кольоровий ставимо точки по колу.
За допомогою зубочистки робимо розлучення.
Центр можна прикрасити кольоровою присипкою або квіточкою з мастики.
Використовуючи таку техніку можна створювати абсолютно різноманітні прикраси.
Нам знадобиться кілька яскравих кольорів мастики і трохи білого або блідо-рожевою. З неї ми зліпимо пасхального кролика. А також кокосова стружка зеленого кольору, яка буде виконувати роль галявини.
Сформуємо невеликий конус і злегка загнемо його більш тонкий край.
Як прикрасити паска великодній мастикою?
Зробимо кілька маленьких кульок основного кольору і злегка їх приплюснем - це будуть щоки і очі. Приклеїмо їх за допомогою води.
Тепер нам потрібна зелена і червона мастика. Із зеленої зробимо зіниці, з червоної рот, а носа з рожевої (білу і змішаємо червону).
З світлої мастики зліпимо вушка.
Як прикрасити паска великодній мастикою?
Прикріпимо їх до голови.
Зробимо краватка зеленого кольору.
І додамо ручки.
Розкотимо пласт яскравого кольору і з допомогою формочки для печива або для спеціальної мастики вирізаємо квіточки.
Зробимо тичинки.
Як прикрасити паска великодній мастикою?
З мастики яскравих кольорів скачаємо яйця.
Все збираємо елементи в єдину композицію, так як нам підкаже фантазія.
З решти мастики можна вирізати квіточки і листочки запас, просто потрібно буде дати їм повністю висохнути і зберігати в герметичній упаковці.
Така прикраса передбачає, що після того, як ви вийняли паска з духовки, вже нічим не мажете і не посипаєте його. Тільки перед тим як поставити випікатися, обов'язково змастіть поверхню паски збитим яйцем, щоб верх красиво блищав. А щоб елементи декору були добре видні на готової випічки, радимо зробити їх з дріжджового, але прісного тесту, або з самого простого: борошно з водою і сіллю. З таким тестом зручно працювати.
Краще всього розмістити елементи декору на маківці паски за 15 хвилин до його готовності, за цей час вони пропечуться, але при цьому будуть красиво контрастувати з засмаглою скоринкою.
Хоча якщо це прісне тісто, то воно і так не сильно засмажується.
Тепер розповімо про техніку створення деяких елементів прикраси.
Щоб зробити троянду виріжемо з тонко розкатаного тіста кілька кружечків (для цього добре підійде звичайна пробка) і розкладемо їх раптом на одного.
Тепер скручуємо їх у валик.
Виходить ось така трубочка.
Тепер розрізаємо його на дві рівні частини.
Ставимо їх на зріз і трохи відгинаємо пелюсточки.
Щоб вийшли колоски сформуємо заготовки і зробимо на них надрізи з допомогою ножиць.
Для плоских квіточок і листочків можна скористатися різними формами для печива або для роботи з мастикою.
Тепер все, що ми навырезали і наліпили, можна розміщувати на маківці випічки і ставити в духовку.
Ось така краса у підсумку виходить.
Як красиво прикрасити паску своїми руками - майстер клас
Для того щоб оригінально прикрасити паску, можна використовувати самі прості і звичні продукти, т. е. цукрову глазур і харчові барвники. Також можна використовувати і натуральні барвники, куркуму, какао, сік буряка і моркви і т. д.
Для основи беремо білу помадку, а кольоровий ставимо точки по колу.
За допомогою зубочистки робимо розлучення.
Центр можна прикрасити кольоровою присипкою або квіточкою з мастики.
Використовуючи таку техніку можна створювати абсолютно різноманітні прикраси.
Як прикрасити паску мастикою?
Нам знадобиться кілька яскравих кольорів мастики і трохи білого або блідо-рожевою. З неї ми зліпимо пасхального кролика. А також кокосова стружка зеленого кольору, яка буде виконувати роль галявини.
Сформуємо невеликий конус і злегка загнемо його більш тонкий край.
Як прикрасити паска великодній мастикою?
Зробимо кілька маленьких кульок основного кольору і злегка їх приплюснем - це будуть щоки і очі. Приклеїмо їх за допомогою води.
Тепер нам потрібна зелена і червона мастика. Із зеленої зробимо зіниці, з червоної рот, а носа з рожевої (білу і змішаємо червону).
З світлої мастики зліпимо вушка.
Як прикрасити паска великодній мастикою?
Прикріпимо їх до голови.
Зробимо краватка зеленого кольору.
І додамо ручки.
Розкотимо пласт яскравого кольору і з допомогою формочки для печива або для спеціальної мастики вирізаємо квіточки.
Зробимо тичинки.
Як прикрасити паска великодній мастикою?
З мастики яскравих кольорів скачаємо яйця.
Все збираємо елементи в єдину композицію, так як нам підкаже фантазія.
З решти мастики можна вирізати квіточки і листочки запас, просто потрібно буде дати їм повністю висохнути і зберігати в герметичній упаковці.
Як прикрасити паски на великдень своїми руками за допомогою тесту?
Така прикраса передбачає, що після того, як ви вийняли паска з духовки, вже нічим не мажете і не посипаєте його. Тільки перед тим як поставити випікатися, обов'язково змастіть поверхню паски збитим яйцем, щоб верх красиво блищав. А щоб елементи декору були добре видні на готової випічки, радимо зробити їх з дріжджового, але прісного тесту, або з самого простого: борошно з водою і сіллю. З таким тестом зручно працювати.
Краще всього розмістити елементи декору на маківці паски за 15 хвилин до його готовності, за цей час вони пропечуться, але при цьому будуть красиво контрастувати з засмаглою скоринкою.
Хоча якщо це прісне тісто, то воно і так не сильно засмажується.
Тепер розповімо про техніку створення деяких елементів прикраси.
Щоб зробити троянду виріжемо з тонко розкатаного тіста кілька кружечків (для цього добре підійде звичайна пробка) і розкладемо їх раптом на одного.
Тепер скручуємо їх у валик.
Виходить ось така трубочка.
Тепер розрізаємо його на дві рівні частини.
Ставимо їх на зріз і трохи відгинаємо пелюсточки.
Щоб вийшли колоски сформуємо заготовки і зробимо на них надрізи з допомогою ножиць.
Для плоских квіточок і листочків можна скористатися різними формами для печива або для роботи з мастикою.
Тепер все, що ми навырезали і наліпили, можна розміщувати на маківці випічки і ставити в духовку.
Ось така краса у підсумку виходить.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування
Як прикрасити паску?
З настанням довгоочікуваного свята Пасхи, господині намагаються визначитися з вибором вдалого тесту для пасок, і також хочеться незвичайно його
Як прикрасити дитячий торт?
Мало просто спекти торт на дитяче свято, дуже важливо його надзвичайно оформити. І якщо ваші ідеї не приносять результату - скористайтеся нашими.
Як красиво прикрасити торт?
Спорудивши безсумнівно смачний торт потрібно подумати про його оригінальній подачі. Для цього ми пропонуємо варіанти ефектного оформлення десерту.
Як прикрасити торт кремом?
Прикраса домашнього торта кремом - заняття не для початківців. Однак, трохи вправності - і ви самостійно зможете створювати чудові кондитерські
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю