Паска – це святкова випічка, а значить він повинен бути не тільки смачним, але ще й красивим, служити прикрасою столу. Звичайно, зараз у продажу є багато готових елементів декору, всілякі присипки і цукрові прикраси. Але для тих, хто хоче проявити свою фантазію і зробити це самостійно сьогоднішня наша стаття.
Як красиво прикрасити паску своїми руками - майстер клас
Для того щоб оригінально прикрасити паску, можна використовувати самі прості і звичні продукти, т. е. цукрову глазур і харчові барвники. Також можна використовувати і натуральні барвники, куркуму, какао, сік буряка і моркви і т. д.
Для основи беремо білу помадку, а кольоровий ставимо точки по колу.
За допомогою зубочистки робимо розлучення.
Центр можна прикрасити кольоровою присипкою або квіточкою з мастики.
Використовуючи таку техніку можна створювати абсолютно різноманітні прикраси.
Як прикрасити паску мастикою?
Нам знадобиться кілька яскравих кольорів мастики і трохи білого або блідо-рожевою. З неї ми зліпимо пасхального кролика. А також кокосова стружка зеленого кольору, яка буде виконувати роль галявини.
Сформуємо невеликий конус і злегка загнемо його більш тонкий край.
Як прикрасити паска великодній мастикою? Зробимо кілька маленьких кульок основного кольору і злегка їх приплюснем - це будуть щоки і очі. Приклеїмо їх за допомогою води.
Тепер нам потрібна зелена і червона мастика. Із зеленої зробимо зіниці, з червоної рот, а носа з рожевої (білу і змішаємо червону).
З світлої мастики зліпимо вушка.
Як прикрасити паска великодній мастикою? Прикріпимо їх до голови.
Зробимо краватка зеленого кольору.
І додамо ручки.
Розкотимо пласт яскравого кольору і з допомогою формочки для печива або для спеціальної мастики вирізаємо квіточки.
Зробимо тичинки.
Як прикрасити паска великодній мастикою? З мастики яскравих кольорів скачаємо яйця.
Все збираємо елементи в єдину композицію, так як нам підкаже фантазія.
З решти мастики можна вирізати квіточки і листочки запас, просто потрібно буде дати їм повністю висохнути і зберігати в герметичній упаковці.
Як прикрасити паски на великдень своїми руками за допомогою тесту?
Така прикраса передбачає, що після того, як ви вийняли паска з духовки, вже нічим не мажете і не посипаєте його. Тільки перед тим як поставити випікатися, обов'язково змастіть поверхню паски збитим яйцем, щоб верх красиво блищав. А щоб елементи декору були добре видні на готової випічки, радимо зробити їх з дріжджового, але прісного тесту, або з самого простого: борошно з водою і сіллю. З таким тестом зручно працювати.
Краще всього розмістити елементи декору на маківці паски за 15 хвилин до його готовності, за цей час вони пропечуться, але при цьому будуть красиво контрастувати з засмаглою скоринкою.
Хоча якщо це прісне тісто, то воно і так не сильно засмажується.
Тепер розповімо про техніку створення деяких елементів прикраси.
Щоб зробити троянду виріжемо з тонко розкатаного тіста кілька кружечків (для цього добре підійде звичайна пробка) і розкладемо їх раптом на одного.
Тепер скручуємо їх у валик.
Виходить ось така трубочка.
Тепер розрізаємо його на дві рівні частини.
Ставимо їх на зріз і трохи відгинаємо пелюсточки.
Щоб вийшли колоски сформуємо заготовки і зробимо на них надрізи з допомогою ножиць.
Для плоских квіточок і листочків можна скористатися різними формами для печива або для роботи з мастикою.
Тепер все, що ми навырезали і наліпили, можна розміщувати на маківці випічки і ставити в духовку.
Ось така краса у підсумку виходить.