Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Профітролі з начинкою

Профітролі з начинкою

5-01-2015, 10:45
2 215
Профітролі з начинкою
Профітролі - це вироби з заварного тіста, які схожі на еклери, тільки меншого розміру. Їх готують як з солодкими начинками, так і з несолодкими. І в останньому випадку вони є відмінними закусками, якими можна доповнити будь-який стіл.
Рецептів профітролі з несолодкої начинкою існує безліч, і ми поділимося з вами деякими з них.

Профітролі з сиром


На приготування сирних профітролі у вас піде не дуже багато часу, а натомість ви отримаєте дуже смачну пікантну закуску.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 125 мл;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • масло вершкове - 60 г;

  • борошно - 100 г;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • трохи солі.


  • Для начинки:

  • сир твердий - 100 г;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • маринований огірок - 1 шт.;

  • майонез за смаком.


  • Приготування
    Для початку приготуйте профітролі. Додайте в молоко сіль і закип'ятіть його. Потім відправте до нього масло і знову доведіть до кипіння. Відразу після цього всипте борошно і розмішайте, щоб не було грудочок, зменшіть вогонь і варіть, помішуючи, поки маса не стане густою і блискучою.
    Зніміть суміш з вогню і введіть в неї яйця, по одному, постійно заважаючи. У вас повинна вийти еластична маса. Деко змастіть маслом і трохи присипте борошном, викладайте на нього тісто чайною ложкою. Випікайте профітролі в духовці при 200 градусах, поки вони не стануть золотистого кольору.
    У цей час можна зайнятися приготуванням начинки. Для цього натріть сир на дрібній тертці, часник пропустіть через прес, а огірок наріжте дрібними шматочками. Змішайте всі компоненти і приправити майонезом за смаком. Розріжте профітролі навпіл, покладіть всередину начинку і подавайте до столу.

    Профітролі з сьомгою


    Закусочні профітролі з сьомгою і вершковим сиром виглядають дуже красиво і завдяки цьому стають чудовою прикрасою святкового столу.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко - 125 мл;

  • борошно - 150 г;

  • яйця - 3-4 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • вода - 125 мл;

  • цукор - 1/3 ч. ложки;

  • щіпка солі.


  • Для начинки:

  • сьомга малосольна - 200-300 р;

  • вершковий сир - 200-300 р;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень кропу, чорний мелений перець і сіль.


  • Приготування
    У каструлі з'єднайте воду, молоко, сіль, цукор і масло. Поставте її на вогонь і, періодично розмішуючи, доведіть до кипіння. Коли маса закипить, її добре перемішайте і додайте просіяне борошно. Продовжуйте помішувати, поки в каструлі не утвориться густа маса. Зменшіть вогонь і готуйте ще кілька хвилин, щоб тісто початок добре відділятися від стінок посуду.
    Зніміть каструлю з вогню і перекладіть тісто в миску для остигання. Коли воно стане теплим, вбивайте по одному яйцю, щоразу добре перемішуючи. У вас повинно вийти однорідне блискуче тісто, яке буде легко «сповзати» з ложки. Змоченою у воді чайною ложкою викладіть тісто на застелене пергаментним папером деко і випікайте в духовці, нагрітій до 200 градусів 20 хвилин, а потім зменшіть температуру до 160 градусів і потримайте ще 10-15 хвилин.
    Готові профітролі трохи остудіть, зріжте верхівки і видалити м'якоть. Кріп помийте і дрібно нашаткуйте, видавіть часник і змішайте разом вершковий сир, часник, кріп, сіль і перець. Отриманою начинкою наповніть профітролі, а зверху прикрасьте їх шматочками сьомги і гілочками зелені.

    Профітролі з ікрою


    Не менш святковим варіантом закуски стануть профітролі з червоною ікрою, які готуються досить просто і швидко. Для цього вам потрібно спекти профітролі по одному з вищевказаних рецептів, змастити їх в середині вершковим маслом і начинити червоною ікрою.

    Профітролі з грибами


    Заварне тісто приготуйте по одному з вищенаведених рецептів.
    Профітролі з начинкою

    Для начинки:

  • гриби - 700 г;

  • варені яйця - 2 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • майонез за смаком.


  • Приготування
    Гриби промийте, наріжте невеликими шматочками і тушкуйте до готовності. Потім змішайте з дрібно нарізаними яйцями і огірком і заправте майонезом. У профітролей зріжте верхівку, наповніть їх грибною начинкою і пригощайте гостей.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Грильяж» в домашніх умовах
    «Грильяж» в домашніх умовах
    Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
    «Грильяж» в домашніх умовах
    «Грильяж» в домашніх умовах
    Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
    Як приготувати профітролі?
    Як приготувати профітролі?
    Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
    Як приготувати профітролі?
    Як приготувати профітролі?
    Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
    Торт «Крокембуш»
    Торт «Крокембуш»
    Торт «Крокембуш» - це неймовірно красиве і святковий десерт, приготувати який не надто просто. Але підсумок праці коштує витрачених сил і часу, а
    Профітролі з заварним кремом
    Профітролі з заварним кремом
    Профітролі - відоме ласощі французької кухні. Їх готують із заварного тіста. І сьогодні ми з вами поговоримо про профитролях з заварним кремом.