Пате

Пате з м'яса з курячою печінкою і коньяком
Інгредієнти:
Приготування
Куряче і свиняче м'ясо пропустимо через м'ясорубку. Грудинку наріжемо, як на шкварки, і витопим з них деяку кількість жиру на сковороді. Обсмажимо поросяти, ягняти цибулю до легкого золотистого відтінку. Додамо курячу печінку . Обсмажуємо все разом, перевертаючи лопаткою, потім протушиваем зі спеціями, прикривши кришкою, протягом 15 хвилин. Остуджуємо вміст сковороди і злегка пробиваємо блендером, не доводячи до однорідності (можна скористатися м'ясорубкою з великою насадкою).
Змішуємо свино-курячий фарш з печінково-цибулевої масою. Додаємо гірчицю, трохи вершків і коньяк. Все ретельно перемішуємо, при необхідності - додаємо сіль. Консистенцію можна регулювати додаванням вершків або пшеничного борошна (крохмалю). Далі можна запекти пате в загальній великій формі, затягнувши її фольгою або накривши кришкою, або викласти отриману масу в тарталетки. Запікаємо при температурі 180-200 градусів протягом 40-60 хвилин. Якщо запікали в тарталетках - можна присипати тертим сиром і прикрасити кількома листочками зелені. Якщо в загальній формі - спочатку охолодити, потім витягаємо і нарізаємо скибочками.
Пате з шпрот і грибів
Інгредієнти:

Приготування
Витягаємо шпроти з банки і поміщаємо на сито, щоб видалити надлишки масла. Промиті гриби стряхиваем і рубаємо ножем не дуже дрібно. Шпроти, гриби, оливки і варену картоплю обробляємо в блендері до однорідності. Додаємо спеції. Вершками і вареною картоплею регулюємо густоту. Заповнюємо отриманою масою тарталетки і запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин. Пате подаємо зі столовими винами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Запіканка з пюре
Якщо у вас після вечері або свята залишилося картопляне пюре, то з нього можна приготувати чудову запіканку, додавши ще кілька простих інгредієнтів.

Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі

Жульєн в тарталетках
Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми

Тарталетки з печінкою тріски
Тарталетки з печінкою тріски - це соковите і ніжне блюдо з безліччю корисних речовин, відмінно підходить для організації вечірок, фуршетних столів.

Жульєн з креветками
Жульєн з креветками - відмінний варіант закуски для святкового або фуршетного столу, яку можна приготувати як у кокотницях, так і в тарталетках.

Террін з кролика
Террін - французьке блюдо, нагадує пудинг або паштет. Він може бути овочевий, м'ясної, рибної і навіть солодкий. Давайте розберемося, як смачно