Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Йогурт без йогуртниці в домашніх умовах - рецепт

Йогурт без йогуртниці в домашніх умовах - рецепт

18-04-2016, 21:34
680
Йогурт без йогуртниці в домашніх умовах - рецепт
Натуральний йогурт завдяки своїм властивостям може з упевненістю поборотися за звання самого корисного продукту. Містяться у ньому лактобактерії благотворно впливають на функцію травлення і функціонування кишечнику, а також сприяють його очищення і нормалізації мікрофлори. Це дозволяє підвищити імунітет і життєвий тонус, а також значно знижує ризики розвитку різного роду інфекцій. Разом з тим йогурт покращує обмінні процеси, що дуже важливо для тих, хто стежить за вагою або активно бореться з його надлишками.
У торговельній мережі саме натуральний йогурт знайти практично неможливо. Найчастіше запропонований покупцеві продукт містить різні добавки, барвники, консерванти, які не тільки зводять його корисність до мінімуму, а часто, навпаки, роблять йогурт не бажаним для вживання. Особливо ризиковано давати такі продукти маленьким дітям, вагітним жінкам або годуючим мамам. Але є чудовий вихід із ситуації. Натуральний і безперечно корисний йогурт можна приготувати в домашніх умовах. Причому для цього навіть не обов'язково мати у своєму кулінарному арсеналі спеціальну йогуртницю. Досить запастися якісним молоком і сухий закваскою, яку можна знайти в будь-якій поважаючій себе аптеці або в спеціалізованих відділах великих супермаркетів. Причому частина спочатку приготованого продукту в подальшому можна використовувати як закваски для наступних циклів.
Далі ми докладно опишемо рецепт приготування йогурту в домашніх умовах без йогуртниці і ви зможете своїми руками забезпечити себе та свою родину корисним і здоровим продуктом.

Домашній йогурт - рецепт без йогуртниці


Інгредієнти:

  • молоко – 2 л або згідно інструкції до заквасці;

  • закваска – 1 упаковка.


  • Приготування
    Для приготування йогурту підійде будь-яке молоко. Домашнє і пастеризоване пакетоване необхідно попередньо перекип'ятити щоб уникнути розвитку разом з корисними хвороботворних бактерій. Ультрапастеризоване молоко вже стерильно і тому може використовуватися для приготування йогурту без попередньої обробки. З цією ж метою готуємо належним чином посуд, в якій будемо готувати продукт. Її також необхідно прокип'ятити або простерилізувати будь-яким іншим зручним для вас способом. Другою незаперечною умовою для позитивного результату при приготуванні домашнього йогурту є створення оптимальних температурних умов для розвитку бактерій і їх плідної роботи. Для цього необхідно молоко підігріти або остудити після кип'ятіння до температури від 38 до 40 градусів. При більш високих температурах корисні бактерії загинуть, а при низьких не зможуть належним чином розвиватися. Виконавши умови стерильності і температурного режиму молочка, засипаємо в нього закваску і гарненько перемішуємо. Після цього обертаємо прикриту кришкою ємність чим-небудь грунтовно теплим і маємо приблизно на вісім годин в теплі, наприклад, біля батареї або плити. Можна трохи прогріти духовку, а потім вимкнути і розташувати заготовку в ній. Як правило, порції заквасок, які можна придбати, розраховані на два літри молока, але краще все ж ознайомитися з рекомендаціями по їх приготуванню на упаковці.

    Як зробити йогурт без йогуртниці та сухої закваски в каструлі?


    Інгредієнти:

  • молоко – 2 л або згідно інструкції до заквасці;
  • Йогурт без йогуртниці в домашніх умовах - рецепт

  • закваска – 1 упаковка.


  • Приготування
    Приготувати спочатку домашній йогурт без йогуртниці можна тільки з застосуванням сухих заквасок. А ось для наступних циклів можна обійтися і без неї. Для цього необхідно залишити третю частину готового йогурту і використовувати його в якості заквасочной основи для подальшого приготування. Також як і при традиційному сквашивании готуємо стерильне молоко, доводимо його до необхідної температури і з'єднуємо з частиною залишеного йогурту. На два літри молока в даному випадку його необхідно взяти 750 мл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Натуральний йогурт
    Натуральний йогурт
    Якщо ви виправдано не довіряєте сучасним виробникам різних молочних продуктів, зокрема йогурту - зробіть його самостійно. Знаючи всі тонкощі, маючи
    Закваска для йогурту в домашніх умовах
    Закваска для йогурту в домашніх умовах
    Навіть сама яскрава упаковка і солодкий смак магазинного йогурту не здатні залучити їдця, попробовавшего одного разу натуральний, домашній продукт.
    Йогурт в йогуртниці – рецепт
    Йогурт в йогуртниці – рецепт
    Маючи в розпорядженні домашню йогуртницю просто необхідно приготувати натуральний продукт самостійно. Це і корисніше і радості принесе більше від
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    Йогуртниця - дуже корисне придбання для вашої кухні, адже з її допомогою можна готувати не тільки домашній йогурт, але і кефір, ряжанку, сметану і
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх