» » Натуральний йогурт

Натуральний йогурт

Натуральний йогурт
Важливість натурального йогурту для здорового харчування вже давно доведена і тому цей продукт неодмінно повинен бути присутнім в нашому раціоні. Вміщені в ньому корисні бактерії не тільки нормалізують мікрофлору кишечника, але і знижують ризик розвитку патогенної флори, стимулюють імунітет і засвоєння різних вітамінів і амінокислот, а також сприяють очищенню організму від шлаків і токсинів, що так важливо в умовах нашої не дуже сприятливої екології.
Відсутність у домашньому натуральному йогурті стабілізаторів, згущувачів та консервантів робить його порівняно з промисловим значно пріоритетніше і переважніше для вживання. Що ж потрібно для того щоб правильно приготувати натуральний йогурт?

Як зробити натуральний йогурт в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • молоко – 2 л або згідно інструкції до заквасці;

  • закваска – 1 упаковка.


  • Приготування
    Для приготування натурального йогурту необхідно всього два продукти - це молоко і закваска . Молоко вибираємо будь-яку не тривалого зберігання, придбати який можна в будь-якому магазині чи на ринку. Закваска являє собою набір бактерій, які при взаємодії з молочної середовищем починають розвиватися, перетворюючи молоко в надзвичайно корисний йогурт. Придбати це диво сировину можна в аптеці або спеціалізованих відділах магазинів і супермаркетів.
    Сам процес приготування абсолютно нескладний. Достатньо лише дотримати ряд умов і дотримуватися рецептури, зазначеної на упаковці з закваскою. Причому зробити йогурт можна, як із застосуванням кухонних гаджетів, таких, наприклад, як йогуртниця або мультиварка, так і самим примітивним побутовим способом. У будь-якому випадку посуд, що використовується для приготування продукту, повинна бути стерильна. Це допоможе уникнути розвитку разом з корисними патогенних бактерій.
    Для самого простого приготування йогурту перекипятим молоко і дамо йому охолонути до температури приблизно сорок градусів, додамо закваску в кількості згідно інструкції, розмішуєм і укутаем грунтовно. Для сприятливої роботи бактерій необхідно підтримувати температуру середовища (молока) на початковому рівні. Тому бажано крім утеплення ємності з заготівлею помістити її додатково в тепле місце, наприклад біля батареї, плити або злегка підігріту і вимкнену духовку. При правильному дотриманні всіх умов через вісім годин натуральний домашній йогурт буде готовий.

    Натуральний йогурт в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • молоко – 2 л або згідно інструкції до заквасці;

  • закваска – 1 упаковка.


  • Приготування
    Деякі мультиварочные пристрої оснащені режимом «Йогурт», що дозволяє їх з упевненістю використовувати для даного процесу. Але навіть якщо у вашому приладі відсутня така функція, можна скористатися режимом з самими мінімальними температурними умовами, таким, наприклад, як «Підігрів».
    Приступаючи до приготування натурального домашнього йогурту в мультиварці, кип'ятимо і охолоджуємо до температури сорок градусів молочко. Змішуємо його з закваскою в зазначених в інструкції пропорціях і розливаємо по банках, які встановлюємо у мультикастрюлю і заливаємо водою такої ж температури, що і молоко, щоб вона доходила «по плечики». Через вісім годин в режимі «Йогурт» або «Підігрів» продукт буде готовий. Досить тільки охолодити
    Натуральний йогурт
    його пару годин у холодильнику.
    З будь-якого домашнього натурального йогурту можна зробити грецький. Для цього поміщаємо його в складений вчетверо марлевий відріз і отвешиваем над мискою або мийкою на кілька годин. Чим довше стікає молочна сироватка, тим густіше грецький йогурт вийде.
    Також при бажанні при приготуванні йогурту можна додати в молоко порошок какао, отримаємо, таким чином, шоколадний йогурт. А додавши до вже готовий продукт шматочки фруктів, ягід або фруктово-ягідне пюре, наповнимо його новими смаками і додатковими вітамінами.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:34
    Переглядів: 202