Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сало з часником через м'ясорубку рецепт

Сало з часником через м'ясорубку рецепт

18-04-2016, 21:22
549
Сало з часником через м'ясорубку рецепт
Свиняче сало – один з найбільш корисних для харчування людини жирових продуктів тваринного походження. Готувати його можна різними способами: солити, коптити, варити, маринувати, запікати.
Є ще один нетривіальний спосіб приготування сала: його можна пропустити через м'ясорубку, посолити, додати спецій і мазати на бутерброди з грубим зерновим хлібом – дуже смачно виходить.
Сало, пропущене через м'ясорубку з часником – чудова закуска під вино, горілку і міцні домашні настоянки. До речі, це ще й дуже вдалий спосіб заготівлі – можна зберігати готовий продукт в банку в прохолодному місці досить довго і використовувати в міру необхідності.
Так що, йдемо на ринок і вибираємо красиве м'яке біле сало від молодої свинки (краще без прошарків). Не варто думати, що для такого рецепта підійде сало від будь-якої тварини, але вже точно вибирати можна нетовсті шматки, як правило, саме тонка жирова прошарок – зовсім не показник поганого відгодівлі тварини – як раз навпаки.

Солоне сало через м'ясорубку з часником і зеленню – рецепт


Інгредієнти:

  • сало свиняче – 500 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • сіль велика – близько 1 ч. ложки;

  • суміш сухих мелених спецій (чорний і червоний пекучий перець, коріандр, гвоздика і ін) – 1 ч. ложка;

  • зелень свіжа (петрушка, кріп, кінза) товстий пучок.


  • Приготування
    Зелень промиємо, залишимо і злегка просушити, розклавши на чистому папері. Часник очистимо.
    Наріжемо сало шматками зручними для подальшого подрібнення в м'ясорубці, шкіру відокремлюємо – вона нам не потрібна. На м'ясорубку встановлюємо насадку для отримання якомога більш дрібних частинок фаршу.
    Пропускаємо сало з часником, зеленню через м'ясорубку, можна зробити це двічі, щоб отримати масу з більш гладкою і ніжною текстурою.
    Додаємо суміш солі і сухих спецій, ретельно перемішуємо. Нехай постоїть у прохолоді 8 годин, ще 2-3 рази перемішати і готово, сіль розчиниться і вбереться.
    Сало з часником через м'ясорубку рецепт
    Така суміш хороша, якщо ви збираєтеся зберігати її готовою в холодильнику і використати протягом 3-4 тижнів. Для збереження на більш тривалий час часник і зелень краще додавати окремо, безпосередньо перед вживанням.
    Слід зауважити, що продукт, одержаний у нас, володіє високим енергетичним потенціалом, тому з'їдати більше 2-3 бутербродів з такою намазкой не слід.
    При виготовленні бутербродів використовуйте грубий хліб краще чорний. Буде також непогано подати до бутербродів з салом зелений цибулька, хрін, гірчицю і ягідні кисло-солодкі соуси.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посолити сало, щоб воно було м'яким?
    Як посолити сало, щоб воно було м'яким?
    Сьогодні досить складно купити смачне і якісне солоне сало. Тому пропонуємо зайнятися засолкою самостійно, адже рецептів і різних способів існує
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
    Як замаринувати сало?
    Як замаринувати сало?
    Сало - це продукт, який піддається багатьом способам приготування. Крім простого соління його можна зробити в незвичайному маринаді. Воно вбере всі
    Як солити сало в розсолі?
    Як солити сало в розсолі?
    Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,
    Мариноване сало
    Мариноване сало
    Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не
    Як солити сало з часником?
    Як солити сало з часником?
    Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх