Страви з брокколі
Яскраві суцвіття брокколі можна не тільки їсти самостійно або в компанії гарнірів. Страви з брокколі можуть бути дуже різноманітні, адже нейтральний смак і консистенція цієї зеленої капусти здатні поєднуватися з великою кількістю інгредієнтів. Детальніше про можливих варіаціях ми розповімо далі.
Оладки з брокколі – рецепт
У відвареному вигляді брокколі набувають приємну кремоподібну консистенцію і можуть ставати основою для оладок або млинців. Компанію суцвіттям можуть скласти різноманітні спеції та інші овочі, але ми зупинимося на мінімалістичному наборі.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 260 г;
яйця - 4 шт.;
сушений чилі, куркума - по 1/2 ч. ложки;
борошно - 55 г;
жменя кінзи.
Приготування
Суцвіття броколі відварити до м'якості, дайте стекти зайвій воді, а потім збийте все до пюреподібної консистенції. Приправте капустяне пюре і змішайте його зі збитими яйцями. Слідом відправте подрібнену кінзу і всипте борошно. Як тільки отримаєте більш-менш однорідне тісто, приступайте до його обжарке.
Котлети з брокколі – рецепт
Асортимент смачних страв з брокколі не обмежується на одних лише оладки. Ми пропонуємо замінити звичні котлети з курятини цими овочевими аналогами з основою з капусти з додаванням сиру і бекону.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 480 м;
хлібна крихта - 55 г;
яйця - 3 шт.;
бекон - 65 г;
тертий сир - 115 р.
Приготування
Бланшируйте суцвіття брокколі і подрібніть їх. До отриманої капустяної маси додайте яйця, хлібну крихту і тертий сир. Окремо обсмажте бекон і подрібніть шматочки, додайте їх до суміші з брокколі. Розігрійте залишився після смаження бекону жир і обсмажте на ньому порції отриманої котлетної маси.
Запіканка з брокколі з сиром
Інгредієнти:
брокколі - 680 г;
вершкове масло - 35 г;
борошно - 35 г;
молоко - 460 мл;
сир - 115 г;
часник - 2 зубки;
жменя хлібної крихти;
щіпка мускатного горіха.
Приготування
Приготуйте простий молочний соус, розтопивши масло і спассеровав на ньому борошно. Отриману борошняну пасту розведіть молоком і залиште на вогні, поки вона не стане густіше. Додайте в соус, подрібнений часник, мускат, сіль і тертий сир. Змішайте сирну суміш з броколі і перекладіть у форму для випікання. Зверху посипте все хлібної крихтою і залиште в розігрітій до 360 градусів духовці 25 хвилин.
Рагу з брокколі
Мабуть, найбільш популярним блюдом з брокколі в складі може стати овочеве рагу. Поєднувати суцвіття можна практично з будь-якими овочами, але нижче ми вирішили зупинитися на картоплі, горосі та томатах.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 430 г;
картопля - 210 г;
томати - 310 г;
зелений горошок - 1 ст.;
сушена куркума - 1/2 . ложки;
червоний цибуля - 115 г;
паста з часнику і імбиру - 1 ст. ложка;
вода - 365 мл;
вершки - 65 мл
Приготування
У жаровні з розігрітим маслом спасеруйте цибулю і додайте до нього імбирно-часникову пасту. Через півхвилини всипте куркуму і додайте овочі: кубики картоплі, розібрану на суцвіття капусту, томати і горошок. Залийте все водою і вершками, а потім залиште нудитися півгодини.
Пиріг з листкового тіста з брокколі
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 270 г;
куряче філе - 210 г;
сир - 55 г;
лист листкового тіста ;
сметана - 35 р.
Приготування
Відваріть суцвіття брокколі і наріжте їх. Відварене куряче філе розберіть на волокна і змішайте з капустою, сиром, сметаною і свежесмолотым перцем. Розкачайте пласт тіста і викладіть в нього начинку, після чого краї зліпіть разом і відправте все запікати 25 хвилин при 200 градусах. Поверхню пирога, попередньо і за бажанням, можна покрити збитим яйцем.
Оладки з брокколі – рецепт
У відвареному вигляді брокколі набувають приємну кремоподібну консистенцію і можуть ставати основою для оладок або млинців. Компанію суцвіттям можуть скласти різноманітні спеції та інші овочі, але ми зупинимося на мінімалістичному наборі.
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття броколі відварити до м'якості, дайте стекти зайвій воді, а потім збийте все до пюреподібної консистенції. Приправте капустяне пюре і змішайте його зі збитими яйцями. Слідом відправте подрібнену кінзу і всипте борошно. Як тільки отримаєте більш-менш однорідне тісто, приступайте до його обжарке.
Котлети з брокколі – рецепт
Асортимент смачних страв з брокколі не обмежується на одних лише оладки. Ми пропонуємо замінити звичні котлети з курятини цими овочевими аналогами з основою з капусти з додаванням сиру і бекону.
Інгредієнти:
Приготування
Бланшируйте суцвіття брокколі і подрібніть їх. До отриманої капустяної маси додайте яйця, хлібну крихту і тертий сир. Окремо обсмажте бекон і подрібніть шматочки, додайте їх до суміші з брокколі. Розігрійте залишився після смаження бекону жир і обсмажте на ньому порції отриманої котлетної маси.
Запіканка з брокколі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте простий молочний соус, розтопивши масло і спассеровав на ньому борошно. Отриману борошняну пасту розведіть молоком і залиште на вогні, поки вона не стане густіше. Додайте в соус, подрібнений часник, мускат, сіль і тертий сир. Змішайте сирну суміш з броколі і перекладіть у форму для випікання. Зверху посипте все хлібної крихтою і залиште в розігрітій до 360 градусів духовці 25 хвилин.
Рагу з брокколі
Мабуть, найбільш популярним блюдом з брокколі в складі може стати овочеве рагу. Поєднувати суцвіття можна практично з будь-якими овочами, але нижче ми вирішили зупинитися на картоплі, горосі та томатах.
Інгредієнти:
Приготування
У жаровні з розігрітим маслом спасеруйте цибулю і додайте до нього імбирно-часникову пасту. Через півхвилини всипте куркуму і додайте овочі: кубики картоплі, розібрану на суцвіття капусту, томати і горошок. Залийте все водою і вершками, а потім залиште нудитися півгодини.
Пиріг з листкового тіста з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть суцвіття брокколі і наріжте їх. Відварене куряче філе розберіть на волокна і змішайте з капустою, сиром, сметаною і свежесмолотым перцем. Розкачайте пласт тіста і викладіть в нього начинку, після чого краї зліпіть разом і відправте все запікати 25 хвилин при 200 градусах. Поверхню пирога, попередньо і за бажанням, можна покрити збитим яйцем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати брокколі смачно і корисно?
Брокколі сьогодні неймовірно популярний овоч, тому і рецептів з участю цього виду капусти незліченну кількість. Далі опишемо кілька варіантів
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або