Яскраві суцвіття брокколі можна не тільки їсти самостійно або в компанії гарнірів. Страви з брокколі можуть бути дуже різноманітні, адже нейтральний смак і консистенція цієї зеленої капусти здатні поєднуватися з великою кількістю інгредієнтів. Детальніше про можливих варіаціях ми розповімо далі.
Оладки з брокколі – рецепт
У відвареному вигляді брокколі набувають приємну кремоподібну консистенцію і можуть ставати основою для оладок або млинців. Компанію суцвіттям можуть скласти різноманітні спеції та інші овочі, але ми зупинимося на мінімалістичному наборі.
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 260 г; яйця - 4 шт.; сушений чилі, куркума - по 1/2 ч. ложки; борошно - 55 г; жменя кінзи. Приготування Суцвіття броколі відварити до м'якості, дайте стекти зайвій воді, а потім збийте все до пюреподібної консистенції. Приправте капустяне пюре і змішайте його зі збитими яйцями. Слідом відправте подрібнену кінзу і всипте борошно. Як тільки отримаєте більш-менш однорідне тісто, приступайте до його обжарке.
Котлети з брокколі – рецепт
Асортимент смачних страв з брокколі не обмежується на одних лише оладки. Ми пропонуємо замінити звичні котлети з курятини цими овочевими аналогами з основою з капусти з додаванням сиру і бекону.
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 480 м; хлібна крихта - 55 г; яйця - 3 шт.; бекон - 65 г; тертий сир - 115 р. Приготування Бланшируйте суцвіття брокколі і подрібніть їх. До отриманої капустяної маси додайте яйця, хлібну крихту і тертий сир. Окремо обсмажте бекон і подрібніть шматочки, додайте їх до суміші з брокколі. Розігрійте залишився після смаження бекону жир і обсмажте на ньому порції отриманої котлетної маси.
Запіканка з брокколі з сиром
Інгредієнти: брокколі - 680 г; вершкове масло - 35 г; борошно - 35 г; молоко - 460 мл; сир - 115 г; часник - 2 зубки; жменя хлібної крихти; щіпка мускатного горіха. Приготування Приготуйте простий молочний соус, розтопивши масло і спассеровав на ньому борошно. Отриману борошняну пасту розведіть молоком і залиште на вогні, поки вона не стане густіше. Додайте в соус, подрібнений часник, мускат, сіль і тертий сир. Змішайте сирну суміш з броколі і перекладіть у форму для випікання. Зверху посипте все хлібної крихтою і залиште в розігрітій до 360 градусів духовці 25 хвилин.
Рагу з брокколі
Мабуть, найбільш популярним блюдом з брокколі в складі може стати овочеве рагу. Поєднувати суцвіття можна практично з будь-якими овочами, але нижче ми вирішили зупинитися на картоплі, горосі та томатах.
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 430 г; картопля - 210 г; томати - 310 г; зелений горошок - 1 ст.; сушена куркума - 1/2 . ложки; червоний цибуля - 115 г; паста з часнику і імбиру - 1 ст. ложка; вода - 365 мл; вершки - 65 мл Приготування У жаровні з розігрітим маслом спасеруйте цибулю і додайте до нього імбирно-часникову пасту. Через півхвилини всипте куркуму і додайте овочі: кубики картоплі, розібрану на суцвіття капусту, томати і горошок. Залийте все водою і вершками, а потім залиште нудитися півгодини.
Пиріг з листкового тіста з брокколі
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 270 г; куряче філе - 210 г; сир - 55 г; лист листкового тіста ; сметана - 35 р. Приготування Відваріть суцвіття брокколі і наріжте їх. Відварене куряче філе розберіть на волокна і змішайте з капустою, сиром, сметаною і свежесмолотым перцем. Розкачайте пласт тіста і викладіть в нього начинку, після чого краї зліпіть разом і відправте все запікати 25 хвилин при 200 градусах. Поверхню пирога, попередньо і за бажанням, можна покрити збитим яйцем.