Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з індички на пару

Котлети з індички на пару

20-03-2016, 20:24
2 210
Котлети з індички на пару
Сьогодні ми будемо готувати страву з подвійною користю - котлети з м'яса індички на пару. Немає сумнівів на рахунок користі основного продукту даного страви, адже більш дієтичного і смачного м'яса, ніж індичка не знайти. А приготування котлет на пару дозволить вживати їх навіть при самих строгих дієтах.

Котлети з індички на пару - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть індички – 560 г;

  • сало свиняче (при необхідності);

  • дві скибочки батона або білого хліба;

  • два курячих яйця;

  • одна ріпчаста цибулина;

  • половина склянки молока;

  • щіпка меленої суміші п'яти перців;

  • щіпка солі;

  • за бажанням свіжа зелень .


  • Приготування
    Спочатку замочимо скибочки білого хліба в молоці і візьмемося готувати фарш з індички. Для нього можна взяти філейну частину з гомілок і стегон або ж индюшиную грудку. В останньому варіанті рекомендуємо також додати скибочку свинячого сала для соковитості. Розрізаємо попередньо промите і обсушенное м'ясо індички на частини і обробляємо за допомогою м'ясорубки або ємності блендера з насадкою «ніж». Таким же чином подрібнюємо очищену цибулину і розмоклий в молоці і віджатий хлібець. Додаємо в отриману масу яйця, присмачую її сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо. Якщо є бажання, можна додати у фарш трохи нарубаної свіжої зелені.
    Набираємо долонею потроху приготовленої суміші, формуємо котлети бажаної форми і розташовуємо їх у промасленим кошику для приготування на пару, встановивши її в чашу пристрої з невеликою кількістю води. Готуємо парові котлетки в режимі «Пар», встановивши таймер на сорок хвилин.
    Якщо котлети з фаршу індички на пару призначені для дітей або для суворої дієти, то суміш п'яти перців краще не додавати. Також в даному випадку слід обмежитися м'ясом птиці, уникнувши використання сала або інших тваринних жирів.

    Рубані котлети з індички на пару з сиром


    Інгредієнти:

  • філе індички – 740 г;

  • пікантний сир твердий – 160 г;

  • дві скибочки білого хліба;

  • два курячих яйця;

  • одна ріпчаста цибулина;

  • половина склянки молока;

  • щіпка солі;

  • щіпка меленої суміші перців;

  • свіжа зелень;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування
    Відмітна особливість даних котлет в рубаною основі фаршу, поєднаної з пікантним смаком твердого сиру. Для реалізації рецепта промите і обсушенное філе індички позбавляємо при наявності від пленочек і приступаємо до подрібнення. Нарізаємо шматок поперек волокон на тонкі пластини. Добре, якщо м'ясо при цьому буде злегка підморожене, так вдасться нарізати його максимально тонко. Тепер ріжемо пласти тонкою соломкою, а її в свою чергу подрібнюємо як можна дрібніше. Тепер кладемо всю нарізану масу на велику обробну дошку і розрізаємо гострим ножем, періодично змінюючи напрямок. Розмочуємо в молоці хлібні скибочки, віджимаємо від зайвої вологи і додаємо до изрубленному м'яса, переклавши його в миску. Ріпчасту цибулю можна, звичайно ж, перемолоти за допомогою м'ясорубки або блендера, але важливіша все ж нарубати його так само як і філе індички гострим ножем, домагаючись при цьому мінімального розміру цибулевих скибочок. Додаємо у фарш яйця, додаємо нашатковану дрібненько свіжу зелень, приправляємо основу котлет сіллю і меленої сумішшю перців, дуже ретельно вимішуємо і злегка відбиваємо.
    Котлети з індички на пару

    Нарізаємо сир твердий на кубики або прямокутники і приступаємо до формування котлет. Потроху набираємо фаршу, робимо з нього корж, поміщаємо по центру скибочку сиру і, підвертаючих краю, надаємо котлеткам потрібну форму. Зазвичай панірувальні сухарі використовуються для додання рум'яної кірочки при смаженні котлет, але в даному випадку вони нам допоможуть зберегти форму парових виробів і утримають сир всередині при тепловій обробці.
    Приготувати такі котлетки з сиром можна за допомогою будь-якого пристрою для приготування на пару - від пароварки і мультиварки до звичайного пристосування з каструлі і друшляка. Для виробів середнього розміру буде достатньо тридцяти-сорока хвилин впливу пари.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу
    Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу
    Рецептів різноманітних котлет неймовірне безліч - складно визначити для себе ідеальний, не спробувавши кілька. Тому далі ми зібрали самі оригінальні
    Парові котлети з індички
    Парові котлети з індички
    М'ясо індички багато цінними речовинами, тому його необхідно включати в повсякденний раціон. Страви на його основі, виходять корисними, а при
    Рубані котлети з індички
    Рубані котлети з індички
    Спробуйте порадувати своїх домочадців і гостей шалено смачними, соковитими і дуже ніжними котлетами з рубленого м'яса індички. Для того щоб
    Парові котлети - рецепт
    Парові котлети - рецепт
    Всі ми любимо поласувати котлетами, але смажити їх часто не дуже корисно для здоров'я. На допомогу нам приходять рецепти парових котлет. Такі
    Котлети з індички - рецепт
    Котлети з індички - рецепт
    Котлети з індички послужать відмінним вечерею, особливо якщо подати до них пюре і овочевий салат. Приготувати це блюдо нескладно, оскільки рецепти
    Котлети з індички в духовці
    Котлети з індички в духовці
    Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають