Сьогодні ми будемо готувати страву з подвійною користю - котлети з м'яса індички на пару. Немає сумнівів на рахунок користі основного продукту даного страви, адже більш дієтичного і смачного м'яса, ніж індичка не знайти. А приготування котлет на пару дозволить вживати їх навіть при самих строгих дієтах.
Котлети з індички на пару - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть індички – 560 г; сало свиняче (при необхідності); дві скибочки батона або білого хліба; два курячих яйця; одна ріпчаста цибулина; половина склянки молока; щіпка меленої суміші п'яти перців; щіпка солі; за бажанням свіжа зелень . Приготування Спочатку замочимо скибочки білого хліба в молоці і візьмемося готувати фарш з індички. Для нього можна взяти філейну частину з гомілок і стегон або ж индюшиную грудку. В останньому варіанті рекомендуємо також додати скибочку свинячого сала для соковитості. Розрізаємо попередньо промите і обсушенное м'ясо індички на частини і обробляємо за допомогою м'ясорубки або ємності блендера з насадкою «ніж». Таким же чином подрібнюємо очищену цибулину і розмоклий в молоці і віджатий хлібець. Додаємо в отриману масу яйця, присмачую її сіллю, меленої сумішшю п'яти перців, ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо. Якщо є бажання, можна додати у фарш трохи нарубаної свіжої зелені.
Набираємо долонею потроху приготовленої суміші, формуємо котлети бажаної форми і розташовуємо їх у промасленим кошику для приготування на пару, встановивши її в чашу пристрої з невеликою кількістю води. Готуємо парові котлетки в режимі «Пар», встановивши таймер на сорок хвилин.
Якщо котлети з фаршу індички на пару призначені для дітей або для суворої дієти, то суміш п'яти перців краще не додавати. Також в даному випадку слід обмежитися м'ясом птиці, уникнувши використання сала або інших тваринних жирів.
Рубані котлети з індички на пару з сиром
Інгредієнти: філе індички – 740 г; пікантний сир твердий – 160 г; дві скибочки білого хліба; два курячих яйця; одна ріпчаста цибулина; половина склянки молока; щіпка солі; щіпка меленої суміші перців; свіжа зелень; панірувальні сухарі. Приготування Відмітна особливість даних котлет в рубаною основі фаршу, поєднаної з пікантним смаком твердого сиру. Для реалізації рецепта промите і обсушенное філе індички позбавляємо при наявності від пленочек і приступаємо до подрібнення. Нарізаємо шматок поперек волокон на тонкі пластини. Добре, якщо м'ясо при цьому буде злегка підморожене, так вдасться нарізати його максимально тонко. Тепер ріжемо пласти тонкою соломкою, а її в свою чергу подрібнюємо як можна дрібніше. Тепер кладемо всю нарізану масу на велику обробну дошку і розрізаємо гострим ножем, періодично змінюючи напрямок. Розмочуємо в молоці хлібні скибочки, віджимаємо від зайвої вологи і додаємо до изрубленному м'яса, переклавши його в миску. Ріпчасту цибулю можна, звичайно ж, перемолоти за допомогою м'ясорубки або блендера, але важливіша все ж нарубати його так само як і філе індички гострим ножем, домагаючись при цьому мінімального розміру цибулевих скибочок. Додаємо у фарш яйця, додаємо нашатковану дрібненько свіжу зелень, приправляємо основу котлет сіллю і меленої сумішшю перців, дуже ретельно вимішуємо і злегка відбиваємо.
Нарізаємо сир твердий на кубики або прямокутники і приступаємо до формування котлет. Потроху набираємо фаршу, робимо з нього корж, поміщаємо по центру скибочку сиру і, підвертаючих краю, надаємо котлеткам потрібну форму. Зазвичай панірувальні сухарі використовуються для додання рум'яної кірочки при смаженні котлет, але в даному випадку вони нам допоможуть зберегти форму парових виробів і утримають сир всередині при тепловій обробці.
Приготувати такі котлетки з сиром можна за допомогою будь-якого пристрою для приготування на пару - від пароварки і мультиварки до звичайного пристосування з каструлі і друшляка. Для виробів середнього розміру буде достатньо тридцяти-сорока хвилин впливу пари.