Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати гомілку індички?

Як приготувати гомілку індички?

20-03-2016, 20:20
293
Як приготувати гомілку індички?
Розуміння того, що страви з гомілки індички можна приготувати, як перші так і другі, є основними навіть на святковому столі, істотно змінюють наше ставлення до раніше не затребуваної частини цієї птиці.

Як приготувати гомілку індички в рукаві для запікання в духовці або мультиварці?


Інгредієнти:

  • гомілка індички – 2 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • діжонська гірчиця – 1 ст. ложка;

  • чебрець – 1/2 ч. ложки;

  • базилік свіжий – 1 гілочка;

  • оливкова олія – 75 мл;

  • цибуля червоний – 1 цибулина;

  • паприка – 1/2 ст. ложки;

  • часник – 3 зубки;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Добре вимийте і обов'язково обсушіть гомілки, натріть їх гірчицею, причому не тільки зверху, але і потрібно спробувати промазати під шкіркою. З більшого торця гомілки потрібно зробити глибокий прокол, ніж повинен бути довгий і не широкий. Після першого проколу, зробіть другий, повернувши ніж навхрест попереднім і не витягуйте. Зубок часнику, кількість визначте по своєму смаку роздушіть, умочіть в олії, потім в перці, солі та тимьяне. Тепер цей зубок часнику потрібно проштовхнути по ножу будь-якими підручними засобами, наприклад паличкою для поїдання китайської або японської кухні. Після імпровізованого нашпиговывания натріть голяшку сіллю, перцем, паприкою і чебрецем, полийте маслом і лимонним соком. Потім крупно поріжте томати, широкими півкільцями червоний лук, просто роздушіть часник і перекладіть це все до м'яса, у такому вигляді воно повинно промаринуватися близько півгодини. Не забудьте заздалегідь розігріти духовку на 200 градусів.
    Тепер м'ясо, вже пряне масло і лежать в ньому овочі перекладіть в рукав, не забувши додати гілочку базиліка, максимально випустіть з рукава повітря і добре зав'яжіть з обох сторін. Справа в тому, що якщо залишити багато повітря, то при нагріванні рукав сильно роздує. А якщо духовка невелика, то він дістане до верхнього гриля і прогорить, що передбачає заміну на новий, а в процесі приготування це майже не реально. Так само, якщо на вашому рукаві немає перфорованої смуги з дірочками, то вам обов'язково потрібно зробити кілька проколів, так як без цього рукав роздується і лопне. Отже, вам залишилося тільки поставити ваш твір в духовку на годину.
    На цей же час ви можете покласти рукав з гомілкою і овочами в мультиварку, включивши режим «Випічка».

    Як приготувати стейк з гомілки індички?


    Інгредієнти:

  • стейки з гомілки індички – 1 кг;

  • суміш перців;

  • коріандр;

  • розмарин (свіжий або заморожений);

  • олія оливкова – 60 г;

  • червону цибулю – 1 цибулина;

  • часник – 4 неочищених зубки;

  • апельсиновий сік – 1/2 склянки (свіжовичавлений);

  • сіль.


  • Приготування
    Стейки з гомілки краще придбати вже готові, мається на увазі розрубані, тому що зробити це добре в домашніх умовах рідко у кого вийде. Але навіть куплені в магазині ретельно огляньте залишки осколків кісток у м'ясі. Виставте температуру духовки на 180 і увімкніть її. Стейки добре промийте, в процесі ще раз перевірте на осколки кісток і неодмінно обсушіть. Натріть сіллю, меленими спеціями та олією, потім на розпеченій до межі сковороді швидко обсмажте зі сторін зрізу, до готовності доводити не треба, тільки швидка обжарка до скоринки. У скляну або будь-яку іншу форму для запікання перекладіть вже обсмажені стейки, до них додайте розмарин і роздавлені, але залишилися в лушпинні зубки часнику. Зверху щільно затягніть фольгою і пропеките близько півгодини.
    Після чого вилийте в сковороду виділився в процесі запікання сік, додайте туди часник, який запекался, тільки тепер звільніть його від лушпиння і наріжте, туди ж влийте апельсиновий сік і всипте дрібно подрібнений червоний лук. Приготування повинно проходити при високій температурі і рідкісному помішуванні. Після того як половина рідини випарується, а цибулю розм'якшиться, вважайте соус до ваших стейкам готовий.

    Рецепт швидкого супу з гомілки індички


    Інгредієнти:

  • стегно індички – 08 кг;

  • овочі заморожені (суміш) – 04 кг;

  • масло рослинне – 30 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • часник – 2 зубки;
  • Як приготувати гомілку індички?

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    За 50-60 хвилин варіння стегна індички в підсоленій воді вийде цілком пристойний бульйон. Цибулю і моркву обсмажте в дрібнопорізаному вигляді, а часник додайте у фіналі їх обжарювання і відразу вимкніть плиту. М'ясо вийміть з бульйону і за міру охолодження розберіть його на дрібні частини. Суміш овочів висипте в каструлю, додайте спецій і проваріть 5 хвилин, потім всипте вміст сковороди, а після цього поверніть в каструлю м'ясо і вимикайте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегно індички - рецепти приготування
    Стегно індички - рецепти приготування
    Часто в магазинах продають вже оброблені тушки індички, так і так, звичайно, простіше в будній день побалувати себе смачним і корисним м'ясом. А як
    Буженина з індички в домашніх умовах
    Буженина з індички в домашніх умовах
    Пропонуємо приготувати чудовий м'ясний делікатес самостійно. Далі в статті опишемо процес створення чудовою буженини з індичого м'яса. Ця закуска
    Гомілка індички в духовці
    Гомілка індички в духовці
    З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
    Гомілка індички – рецепти
    Гомілка індички – рецепти
    Пропонуємо відступити від звичних рецептів приготування птиці і зробити чудовий обід на основі гомілки індички. Такі страви не просто смачні і
    Страви з індички в духовці
    Страви з індички в духовці
    М'ясо індички дуже корисно і дітям, і дорослим, тому готувати страви з нього варто якомога частіше. Якщо ж у вашому арсеналі немає великої кількості
    Гомілка індички в мультиварці
    Гомілка індички в мультиварці
    М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його