Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буженина з індички в домашніх умовах

Буженина з індички в домашніх умовах

28-02-2016, 20:19
835
Буженина з індички в домашніх умовах
Зараз буженину роблять практично з будь-якого м'яса і, звичайно ж, з індички. І безумовно, буженина з цієї птиці виходить відмінна, тому і представляємо вам два рецепти приготування в духовці і в мультиварці.

Як приготувати буженину з грудинки індички в домашніх умовах в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • половина грудки індички – 12-15 кг;

  • вода – 1 л;

  • часник – 4 зубки;

  • суміш перців;

  • перець червоний;

  • паприка солодка – 2 ч. ложки;

  • коріандр в зернах;

  • базилік – 1 ч. ложка;

  • орегано – 1 ч. ложка;

  • гірчиця «Російська» – 1 ч. ложка;

  • масло рослинне – 60 г;

  • сіль – 120 р.


  • Приготування
    Половинку грудинки (природно без кістки) вимийте і ножем відокремте плівку, жир, жили і все що не повинно бути в буженини. Потім м'ясо птиці (для того, щоб воно просолилось і було соковите) необхідно потримати близько 3 годин у соляному розсолі. А значить, в підходящу ємність налийте воду і засипте сіль. Не забувши ретельно перемішати, щоб на дні не залишилося ні одного кристала або осаду солі, після чого опустіть туди грудку. Якщо м'ясо покрита не повністю, додайте воду. За час просола кілька разів переверніть м'ясо. Потім, діставши з солоної води грудку необхідно вимити і загорнути в рушник для обсушування.
    А тим часом наріжте довгими скибочками часник для шпиговки. Інші інгредієнти з'єднайте і добре вимішайте. Для наступного дії вам знадобиться довгий ніж шириною не більше 2 см, їм робіть глибокий прокол але не перпендикулярно шматка м'яса, а як би уздовж хоч і під кутом і не витягуйте його. Часник змочіть в суміші спецій і масла, кладіть його на ніж і по ньому штовхайте пальцем в глиб грудки, можна скористатися підручними засобами. Таким чином кожен прокол вкладіть кілька часточок часнику. Тепер добре обмажте маринадом грудку, якщо його мало не лінуйтеся краще зробіть ще, потім загорніть в плівку і залиште на 24 години маринуватися в холодильнику. По поверненню з холодильника, м'ясо звільнити від плівки і дайте просто полежати на кухонному столі близько години. Треба обернути фольгою м'ясо якісно, повітря не повинен потрапляти всередину, уважно простежте, щоб з усіх боків не було жодної щілинки. Потім майбутню буженину відправляйте в розігріту духовку до 250 градусів, причому відразу ж знизьте температуру до 200 і чекайте 35-40 хвилин. Тепер розгорніть фольгу, збільшіть температуру до 250 і протягом 10 хвилин доведіть до готовності.

    Домашня буженина з індички в мультиварці


    Інгредієнти:

  • половина грудки індички – 12-15 кг;

  • вода – 1 л;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • суміш перців;

  • перець червоний;

  • паприка солодка – 2 ч. ложки;

  • коріандр в зернах;

  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;

  • куркума – 1 /2 ч. ложка;

  • гірчиця в зернах – 1 ч. ложка;

  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;

  • олія оливкова – 60 г;

  • сіль – 60 р.


  • Приготування
    Грудку добре промийте, позбавтеся від жиру, жил і плівок, якщо такі є. Розведіть у літрі води сіль, добре вымешав, не залишаючи сольовий осад, потім залийте цією водою м'ясо, щоб воно покривало його повністю. Таким способом індичка просолюється близько доби. Після чого індичку промийте і обсушіть.
    Для того щоб нашпигувати майбутню буженину часник нарізуйте скибочками уздовж, а морквину довгими скибочками по 3-4 див. Залишилися інгредієнти з'єднайте і дуже добре вимішайте. Ніж необхідний довгий і не
    Буженина з індички в домашніх умовах
    широкий, не більше 2 см в ширину, їм робіть прокол уздовж грудей, звичайно, він буде під кутом, але сенс у тому, щоб морква і часник виявилися, як в рулеті, ближче до середини. І так не виймаючи ножа, обмокнув в спеції моркву і часник проштовхуйте до самого кінця проколу. Потім вже нашпигованное м'ясо натріть зробленої вами сумішшю і покладіть в рукав для запікання, за 3-4 години прямо в ньому і філе промаринується.
    М'ясо в рукаві перфорованої смугою вгору покладіть в каструлю і включіть режим «Випічка» на 1 годину. А за 10 хвилин до фіналу, акуратно розріжте рукав і переверніть вже майже готову буженину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буженина з яловичини в домашніх умовах
    Буженина з яловичини в домашніх умовах
    Рекомендуємо вам зробити буженину з яловичини самостійно, щоб назавжди забути про дорогі закуски, які продають у магазинах. Цей незвичайний, але
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Буженина - рецепт
    Буженина - рецепт
    Всі домочадці люблять бутерброди, тому в кожному холодильнику завжди є паличка ковбаски або копченого м'яса. Але ж магазинні продукти не завжди
    Буженина в духовці
    Буженина в духовці
    Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте