Розуміння того, що страви з гомілки індички можна приготувати, як перші так і другі, є основними навіть на святковому столі, істотно змінюють наше ставлення до раніше не затребуваної частини цієї птиці.
Як приготувати гомілку індички в рукаві для запікання в духовці або мультиварці?
Інгредієнти: гомілка індички – 2 шт.; лимон – 1/2 шт.; помідор – 2 шт.; діжонська гірчиця – 1 ст. ложка; чебрець – 1/2 ч. ложки; базилік свіжий – 1 гілочка; оливкова олія – 75 мл; цибуля червоний – 1 цибулина; паприка – 1/2 ст. ложки; часник – 3 зубки; перець; сіль. Приготування Добре вимийте і обов'язково обсушіть гомілки, натріть їх гірчицею, причому не тільки зверху, але і потрібно спробувати промазати під шкіркою. З більшого торця гомілки потрібно зробити глибокий прокол, ніж повинен бути довгий і не широкий. Після першого проколу, зробіть другий, повернувши ніж навхрест попереднім і не витягуйте. Зубок часнику, кількість визначте по своєму смаку роздушіть, умочіть в олії, потім в перці, солі та тимьяне. Тепер цей зубок часнику потрібно проштовхнути по ножу будь-якими підручними засобами, наприклад паличкою для поїдання китайської або японської кухні. Після імпровізованого нашпиговывания натріть голяшку сіллю, перцем, паприкою і чебрецем, полийте маслом і лимонним соком. Потім крупно поріжте томати, широкими півкільцями червоний лук, просто роздушіть часник і перекладіть це все до м'яса, у такому вигляді воно повинно промаринуватися близько півгодини. Не забудьте заздалегідь розігріти духовку на 200 градусів.
Тепер м'ясо, вже пряне масло і лежать в ньому овочі перекладіть в рукав, не забувши додати гілочку базиліка, максимально випустіть з рукава повітря і добре зав'яжіть з обох сторін. Справа в тому, що якщо залишити багато повітря, то при нагріванні рукав сильно роздує. А якщо духовка невелика, то він дістане до верхнього гриля і прогорить, що передбачає заміну на новий, а в процесі приготування це майже не реально. Так само, якщо на вашому рукаві немає перфорованої смуги з дірочками, то вам обов'язково потрібно зробити кілька проколів, так як без цього рукав роздується і лопне. Отже, вам залишилося тільки поставити ваш твір в духовку на годину.
На цей же час ви можете покласти рукав з гомілкою і овочами в мультиварку, включивши режим «Випічка».
Як приготувати стейк з гомілки індички?
Інгредієнти: стейки з гомілки індички – 1 кг; суміш перців; коріандр; розмарин (свіжий або заморожений); олія оливкова – 60 г; червону цибулю – 1 цибулина; часник – 4 неочищених зубки; апельсиновий сік – 1/2 склянки (свіжовичавлений); сіль. Приготування Стейки з гомілки краще придбати вже готові, мається на увазі розрубані, тому що зробити це добре в домашніх умовах рідко у кого вийде. Але навіть куплені в магазині ретельно огляньте залишки осколків кісток у м'ясі. Виставте температуру духовки на 180 і увімкніть її. Стейки добре промийте, в процесі ще раз перевірте на осколки кісток і неодмінно обсушіть. Натріть сіллю, меленими спеціями та олією, потім на розпеченій до межі сковороді швидко обсмажте зі сторін зрізу, до готовності доводити не треба, тільки швидка обжарка до скоринки. У скляну або будь-яку іншу форму для запікання перекладіть вже обсмажені стейки, до них додайте розмарин і роздавлені, але залишилися в лушпинні зубки часнику. Зверху щільно затягніть фольгою і пропеките близько півгодини.
Після чого вилийте в сковороду виділився в процесі запікання сік, додайте туди часник, який запекался, тільки тепер звільніть його від лушпиння і наріжте, туди ж влийте апельсиновий сік і всипте дрібно подрібнений червоний лук. Приготування повинно проходити при високій температурі і рідкісному помішуванні. Після того як половина рідини випарується, а цибулю розм'якшиться, вважайте соус до ваших стейкам готовий.
Рецепт швидкого супу з гомілки індички
Інгредієнти: стегно індички – 08 кг; овочі заморожені (суміш) – 04 кг; масло рослинне – 30 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; часник – 2 зубки; сіль; спеції. Приготування За 50-60 хвилин варіння стегна індички в підсоленій воді вийде цілком пристойний бульйон. Цибулю і моркву обсмажте в дрібнопорізаному вигляді, а часник додайте у фіналі їх обжарювання і відразу вимкніть плиту. М'ясо вийміть з бульйону і за міру охолодження розберіть його на дрібні частини. Суміш овочів висипте в каструлю, додайте спецій і проваріть 5 хвилин, потім всипте вміст сковороди, а після цього поверніть в каструлю м'ясо і вимикайте.