Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Антрекот в духовці

Антрекот в духовці

20-03-2016, 20:18
413
Антрекот в духовці
Антрекот в класичному розумінні – це м'ясо, вирізане з спинний частини волової туші, між хребтом і ребрами. У разі, якщо такі ж шматки вирізають з туші бика, корови теля чи їх називають «медальйон», (оскільки по виду поперечного зрізу нагадує медаль).
В даний час словом «антрекот» називають будь-який шматок м'яса (звичайно мова йде про яловичині) товщиною близько 15 см, величиною приблизно з долоню. М'ясо може бути на кісточці або без неї.
Звичайно антрекоти смажать на сковороді, однак цей спосіб приготування їжі в принципі не самий здоровий. Можна підійти до приготування антрекотов і по-іншому, а саме: запекти в духовці. Запікання, взагалі, один з найкращих способів термічної обробки м'яса, страва виходить не тільки здорове, але і смачне.
Розповімо, як приготувати антрекот в духовці. Вибирайте свіжу незамороженную яловичину, все ж, речі краще називати своїми іменами.

Антрекот з яловичини в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • антрекоти – 4 шт.;

  • масло топлене вершкове або оливкове;

  • цибуля зелена;

  • петрушка і кінза;

  • перець мелений чорний і червоний;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо перед приготуванням водою не моєму. Злегка відбиваємо антрекоти, трохи присаливаем. Розігріваємо олію в сковороді (його має бути багато). Обсмажуємо антрекоти з обох сторін недовго на сильному вогні (можна на гриль-сковороді). Треба, щоб на м'ясі утворилася скоринка.
    Перекладаємо антрекоти у форму, трохи присипаємо меленим перцем (це можна зробити і після приготування), поливаємо олією, в якому обсмажували. Тепер поміщаємо форму в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо протягом 1 години. Щоб вийшло соковитіше можна використовувати форму з кришкою або затягнути її фольгою. Антрекоти повинні вийти соковитими і ніжними. Якщо хочете підсмажену кірочку, останні 20 хвилин запікайте м'ясо без кришки або розгорніть фольгу.
    Антрекот в духовці

    Готовий антрекот, запечений в духовці, подаємо з картоплею (вареної або пюре). Обов'язково оформляємо страву зеленню.
    До антрекоту добре подати який-небудь соус.
    Приблизний рецепт соусу: змішуємо світле вино з натуральним фруктовим оцтом або соком лимона, додаємо трохи готової гірчиці , товчений часник спеції, сіль. Можна також включити до складу соусу перепелині яйця (краще білок або жовток окремо).
    До антрекотам з яловичини добре подати підсушений хліб або свіжий ламаний руками багет , свіжі овочі, фрукти і червоне столове вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясні тефтелі
    М'ясні тефтелі
    Чудовий варіант доповнити та урізноманітнити домашній обід - це приготувати чудові і чудово смачні м'ясні тюфтельки, які безсумнівно сподобаються
    Як приготувати антрекот?
    Як приготувати антрекот?
    Приготуйте страву із запропонованих далі в статті - і ви поб'єте рідних неймовірним стравою ресторанного рівня. Пропонуємо відмінні і докладні
    Антрекот з яловичини на сковороді – рецепт
    Антрекот з яловичини на сковороді – рецепт
    У цій статті описані цікаві рецепти, які успішно різноманітять ваше повсякденне меню чудовим блюдом з яловичини, яке готувати не складно і не довго.
    Антрекот з яловичини
    Антрекот з яловичини
    Антрекот з яловичини - класичне французьке блюдо. Незважаючи на те, що його подають у найкращих ресторанах Парижа, приготувати антрекот зовсім не
    Антрекот - рецепт
    Антрекот - рецепт
    Любите м'ясо? Значить приготувати антрекоти вам буде тільки в радість. Та й чоловікові ваш витвір кулінарного мистецтва точно припаде до смаку. За
    Антрекот з свинини в духовці
    Антрекот з свинини в духовці
    Любите смачне і соковите мяско? Тоді вам точно згодиться рецепт антрекотов з свинини, приготованих в духовці. По-перше, таке блюдо корисно, по-друге,