» » Мармурова яловичина – рецепт приготування

Мармурова яловичина – рецепт приготування

Мармурова яловичина – рецепт приготування
Яловичина завжди чудово підходить для приготування таких м'ясних страв, як стейки, відбивні, рулети і багато інших смаколиків. Але особливо ніжним, соковитим, смачним все виходить при приготуванні цих страв з мармурової яловичини. Адже таке м'ясо можна отримати тільки із спеціально вирощених молодих тварин. Саме тому воно швидко готується і його практично неможливо пересушити; оскільки такий шматочок яловичини весь исполосован тонкими прошарками жиру, за рахунок яких м'ясо завжди залишається соковитим. І хоч мармурова яловичина недешевий вид м'яса, давайте побалуємо себе і приготуємо її з нашим кращим рецептами.

Рецепт приготування мармурової яловичини, запеченої в духовці


Інгредієнти:

  • мармурове м'ясо – 14-16 кг;

  • велика сіль – за смаком;

  • класичний соєвий соус – 50 мл;

  • вода – 50 мл;

  • рідкий мед – 1 ст. ложка;

  • будь-яка приправа для м'яса – 1 ст. ложка;

  • оливкова олія – 50 мл


  • Приготування
    Суцільний, гарний шматочок свіжої мармурової яловичини ретельно промиваємо під струменем проточної води і просушуємо чистим вафельним рушником. Натираємо м'ясо великої кухонної сіллю і кладемо його в високу, але не широку миску, щоб надалі маринад по ній не розтікався.
    В піалу наливаємо воду, в якій повністю розчиняємо ложку рідкого меду. Потім в цю солодку рідину наливаємо соєвий соус, додаємо повну ложку приправи, розмішуємо і поливаємо цим маринадом наше м'ясо, яке ставимо на 40 хвилин на місце попрохладней.
    Після оливкова олія наливаємо в сковороду і добре його раскаливаем. Кладемо в нього, не розрізаючи однією стороною мармурову яловичину. Відраховуємо пару хвилин, перевертаємо на інший бік і з інтервалом такого ж часу обсмажуємо яловичину таким чином з усіх боків. Потім щільно загортаємо мармурову яловичину у фольгу і завершуємо її приготування при 210 градусах в духовій шафі протягом 50 хвилин.

    Рецепт приготування біфштекса з мармурової яловичини з кров'ю на сковороді


    Інгредієнти:

  • стейки свіжої мармурової яловичини – 2 шт.;

  • суміш перців і кухонна сіль – за смаком;

  • куркума – 1 ч. ложка;

  • соняшникова олія – 80-100 мл.


  • Приготування
    Вибираємо найсвіжіші стейки мармурової яловичини, так як будемо готувати з них біфштекс, який буде прожареним не до повної готовності, а з невеликим вмістом крові. Вже підготовлені стейки ми, ніби втираючи приправляємо сіллю, а слідом притрушиваем їх сумішшю перців. Також присипаємо м'ясо куркумою, гарненько розтираємо її долонею по всій довжині шматків мармурової яловичини. На середньому вогні розігріваємо широку сковороду з маслом і викладаємо в неї м'ясо. З кожної сторони, обсмажуємо біфштекси всього по дві, максимум за три хвилини.

    Рецепт приготування стейка з мармурової яловичини на сковороді-гриль


    Інгредієнти:

  • мармурова яловичина – 2 стейка;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • солоний соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Мармурова яловичина – рецепт приготування

    Належним чином готуємо стейки до їх приготування (промиваємо, просушуємо).
    Очищений ріпчасту цибулю подрібнюємо блендером до стану пюре. Після додаємо до нього солоний соєвий соус, перемішуємо і заливаємо отриманим маринадом наші стейки, які залишаємо постояти в ньому 30-35 хвилин. Потім максимально зчищаємо з них цибульну кашку і викладаємо красиві мармурові стейки на змащену оливковою олією, прогріту сковороду-гриль. Для того щоб стейки були ніжними, не жорсткими, але підсмаженою тримаємо їх на вогні рівно за п'ять хвилин з кожного боку. Знімаємо зі сковороди мармурову яловичину і щільно прикривають стейки харчовою фольгою на 8-10 хвилин.
    Додав: admin | 20-03-2016, 20:18
    Переглядів: 191