Паштет з курячої печінки - рецепт
Паштет, приготований з курячої печінки, завжди вважався одним з найбільш ніжних у своєму роді. Тому пропонуємо освоїти два відмінних рецепту для розширення домашнього меню.
Інгредієнти:
печінка куряча – 06 кг;
сердечка курячі – 03 кг;
цибуля – 2 цибулини;
морква – 3 шт.;
масло вершкове – 100 г;
масло рослинне – 40 г;
коньяк – 30 г;
сіль;
перець.
Приготування
Правильно обрана печінка, звичайно ж, є запорукою успіху при приготуванні паштету. Вона не повинна бути з білястими плямами, колір повинен бути однорідний, також дивіться на кількість жиру, прикріпленого до неї, його все одно доведеться обрізати і викидати, він нікуди не годиться, а багато виробники грішать тим, що не обрізають його при обвалюванні. Після покупки, печінка неодмінно потрібно добре промити, перевірити на наявність залишків жовчі, яка іноді потрапляє на печінку і може зіпсувати все блюдо, перебуваючи в ньому навіть в найменшій кількості. Розріжте печінка на частки, так як вона складається з двох сполучених часток, видаліть жир і інші непотрібні висять елементи. Якщо дозволяє час, то найкраще її вимочити близько півгодини у воді або молоці. Сердечка теж помийте, обробіть - очистивши від зайвого. Овочі промийте, зніміть шкірку і поріжте, деякі кулінари з посмішкою кажуть, що чим більше морквини, тим вигідніше паштет, нарізка не має значення, так як згодом вони будуть подрібнені разом з печінкою.
В мультиварку, включену на режим «Смаження» або «Випічка» вилийте рослинне масло і покладіть третину вершкового, як кажуть паштет любить жир, хоча при дегустації він абсолютно не помітний. У таку суміш масел перекладіть овочі і чекайте, поки вони трохи підсмажаться, після чого можна покласти у головні інгредієнти. Коли за зовнішнім виглядом добре буде видно, що складові паштету підсмажилися, посоліть і поперчіть. Налийте окропу, увімкніть режим «Гасіння», щоб вони, продовжуючи готуватися, тушкувалися, так як тільки гасінням можна домогтися 100% готовності печінки і сердечок, при цьому отримавши у фіналі досить ніжний продукт. І не закривайте кришку мультиварки, повинна випаровуватися волога.
Дочекавшись повного приготування продуктів, влийте коньяк і почекайте близько 30-60 секунд, поки спирт алкогольного напою випарується, а залишаться тільки смакові якості. Потім бажано дочекатися повного охолодження всіх інгредієнтів тушившихся в мультиварці. Потім, звичайно ж, необхідно все подрібнити м'ясорубкою, додавши, що залишився попередньо розм'якшене вершкове масло і підливку, в якій тушкувалися всі компоненти паштету. Якщо ви любите паштет ніжнішу, то повторіть процедуру подрібнення м'ясорубкою ще раз або два.
Інгредієнти:
печінка куряча – 05 кг;
вершки – 200 мл;
цибуля – 2 цибулини;
масло вершкове – 100 г;
масло рослинне – 40 г;
сіль;
перець.
Приготування
Визначність цього рецепту в тому, що в складі відсутня морквина, що застосовується практично у всіх печінкових паштетах. Вибір і підготовка печінки для цього рецепту ні чим не відрізняється від традиційної, тому переходимо відразу до приготування. На сковороду, бажано з товстим дном, так як нам доведеться не тільки смажити, але і тушкувати, покладіть третину масла і влийте все рослинне. Почекавши, коли ця суміш прогріється, покладіть в неї нарізану не крупно, але і не дрібно цибулю. Після не тривалої обсмажування цибулі, можна покласти і печінку. Потім як підсмажиться і печінку, знизьте температуру, посоліть і поперчіть, влийте вершки і після гасіння хвилини 4-6 а так само не перервної помішування вимкніть плиту. Тепер справа за малим, перекладіть цибулю з печінкою в миску, додайте масло і перебити блендером до тієї консистенції, яку ви бажаєте.
Рецепт смачного домашнього печінкового паштету з курячої печінки і сердечок в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Правильно обрана печінка, звичайно ж, є запорукою успіху при приготуванні паштету. Вона не повинна бути з білястими плямами, колір повинен бути однорідний, також дивіться на кількість жиру, прикріпленого до неї, його все одно доведеться обрізати і викидати, він нікуди не годиться, а багато виробники грішать тим, що не обрізають його при обвалюванні. Після покупки, печінка неодмінно потрібно добре промити, перевірити на наявність залишків жовчі, яка іноді потрапляє на печінку і може зіпсувати все блюдо, перебуваючи в ньому навіть в найменшій кількості. Розріжте печінка на частки, так як вона складається з двох сполучених часток, видаліть жир і інші непотрібні висять елементи. Якщо дозволяє час, то найкраще її вимочити близько півгодини у воді або молоці. Сердечка теж помийте, обробіть - очистивши від зайвого. Овочі промийте, зніміть шкірку і поріжте, деякі кулінари з посмішкою кажуть, що чим більше морквини, тим вигідніше паштет, нарізка не має значення, так як згодом вони будуть подрібнені разом з печінкою.
В мультиварку, включену на режим «Смаження» або «Випічка» вилийте рослинне масло і покладіть третину вершкового, як кажуть паштет любить жир, хоча при дегустації він абсолютно не помітний. У таку суміш масел перекладіть овочі і чекайте, поки вони трохи підсмажаться, після чого можна покласти у головні інгредієнти. Коли за зовнішнім виглядом добре буде видно, що складові паштету підсмажилися, посоліть і поперчіть. Налийте окропу, увімкніть режим «Гасіння», щоб вони, продовжуючи готуватися, тушкувалися, так як тільки гасінням можна домогтися 100% готовності печінки і сердечок, при цьому отримавши у фіналі досить ніжний продукт. І не закривайте кришку мультиварки, повинна випаровуватися волога.
Дочекавшись повного приготування продуктів, влийте коньяк і почекайте близько 30-60 секунд, поки спирт алкогольного напою випарується, а залишаться тільки смакові якості. Потім бажано дочекатися повного охолодження всіх інгредієнтів тушившихся в мультиварці. Потім, звичайно ж, необхідно все подрібнити м'ясорубкою, додавши, що залишився попередньо розм'якшене вершкове масло і підливку, в якій тушкувалися всі компоненти паштету. Якщо ви любите паштет ніжнішу, то повторіть процедуру подрібнення м'ясорубкою ще раз або два.
Рецепт паштету з курячої печінки з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Визначність цього рецепту в тому, що в складі відсутня морквина, що застосовується практично у всіх печінкових паштетах. Вибір і підготовка печінки для цього рецепту ні чим не відрізняється від традиційної, тому переходимо відразу до приготування. На сковороду, бажано з товстим дном, так як нам доведеться не тільки смажити, але і тушкувати, покладіть третину масла і влийте все рослинне. Почекавши, коли ця суміш прогріється, покладіть в неї нарізану не крупно, але і не дрібно цибулю. Після не тривалої обсмажування цибулі, можна покласти і печінку. Потім як підсмажиться і печінку, знизьте температуру, посоліть і поперчіть, влийте вершки і після гасіння хвилини 4-6 а так само не перервної помішування вимкніть плиту. Тепер справа за малим, перекладіть цибулю з печінкою в миску, додайте масло і перебити блендером до тієї консистенції, яку ви бажаєте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінковий рулет з начинкою
Чудовий варіант чудовою закуски дуже детально описано далі. Пропонуємо приготувати чудовий рулет з найніжнішого печінкового паштету. Також розповімо
Печінковий рулет з маслом
Домашній печінковий паштет - це завжди неймовірно смачно і неодмінно корисніше покупного варіанти. До того ж його можна не просто подати в піалі і
Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт
З безлічі різноманітних закусок, самою універсальною є печінковий паштет. З часом, було розроблено величезну різноманітність рецептів відмінного
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
Будь-які страви домашнього приготування завжди виходять смачніше і, звичайно корисніше. Приготувавши паштет з курячої печінки самостійно, ви
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей