Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляне суфле з сиром

Картопляне суфле з сиром

4-12-2014, 18:38
695
Картопляне суфле з сиром

Раніше я вважала картопляне суфле чимось нереальним. Адже суфле - це страва ніжне, повітряне. А тут - картопля

Але періодично я продовжувала «натикатися» на рецепти суфле з картоплі в інтернеті. І ось здалася: вирішила спробувати. Мені було цікаво, яка вийде текстура у готового страви. Ну а в смаку я особливо не сумнівалася, так як сир і картопля - безпрограшне поєднання.

Для приготування картопляного суфле знадобилися такі інгредієнти :
картопля - 05 кг
яйце - 2 шт.
масло вершкове - 20 г
борошно - 20 р
молоко - 200 мл
сіль і чорний мелений перець - за смаком
пармезан - 100 г
Картопляне суфле з сиром

Складність: середня

Час приготування: близько 15 години

Картопля очищаємо, ріжемо на кілька частин і відварюємо в киплячій підсоленій воді до м'якості.
Картопляне суфле з сиром

Поки картопля вариться, можна зайнятися приготуванням соусу бешамель. У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло на мінімальному вогні.
Картопляне суфле з сиром

Додаємо борошно, гарненько перемішуємо.
Картопляне суфле з сиром

Поступово вливаємо холодне молоко, ні на секунду не перестаючи заважати. Продовжуємо тримати на дуже слабкому вогні. Соус не повинен кипіти, але повинен поступово загуснути.
Картопляне суфле з сиром

Знімаємо бешамель з вогню і додаємо до нього половину натертого пармезану. Солимо і перчимо за смаком.
Картопляне суфле з сиром

Перемешивам соус, ось яка повинна вийти в результаті консистенція. Соус охолодити.
Картопляне суфле з сиром

Зливаємо воду з картоплі і відправляємо його знову на слабкий вогонь на хвилину-дві, щоб він обсох.
Картопляне суфле з сиром

Розминаємо картоплю.
Картопляне суфле з сиром

Додаємо в отримане пюре жовтки, бешамель. Якщо необхідно, то також сіль і перець.
Картопляне суфле з сиром

В останню чергу додаємо білки, збиті до стану щільної піни. Акуратно перемішуємо.
Картопляне суфле з сиром

Форми для запікання змащуємо маслом, вкладаємо в них картопляну масу. Зверху посипаємо залишилися пармезаном.
Картопляне суфле з сиром

Запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів протягом 25 хвилин.

Готове суфле має піднятися, а сирна скоринка стати золотистою. Мені як раз вдалося сфотографувати майже «убегающее» з формочок суфле. Через кілька хвилин вона вже осіло.
Картопляне суфле з сиром

Поки я чаклувала над стравою, все побоювалася, що в підсумку вийде звичайне картопляне пюре. Але побоювання виявилися марними. Суфле і правда набагато легшим і ніжніше!
Картопляне суфле з сиром

Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки в духовці
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Суфле з баклажанів
Суфле з баклажанів
Суфле - страва дуже схоже на запіканку, до основного продукту, доведеного до стану пюре, додають збиті яєчні білки, що надає страві легкість і
Рибне суфле для дитини
Рибне суфле для дитини
Маленьким дітям рибу для прикорму починають давати не раніше 7-9 місяців, так як рибні продукти можуть викликати алергічну реакцію. Зазвичай
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
Суфле в мікрохвильовці
Суфле в мікрохвильовці
Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.